Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Átadta a 125.000. minőségi használt autóját a Das WeltAuto

2019.05.17

Forrás: Porsche Hungaria, Das WeltAuto Sajtóközlemény
Budapest, 2019. május 17. – 18 éve Weltauto néven indult el a Porsche Hungaria használt autó üzletága Magyarországon, amely már Das WeltAuto néven, idén májusban adta át a 125.000. minőségi használt autóját.


A használtautó piac továbbra is erős, 2019 első negyedévében 13 százalékkal 194.914 darabra nőtt a másodkézből származó gépkocsik cseréje az országhatáron belül. A Datahouse* adataiból az is kiderül, hogy 3,5 százalékkal nőtt a használt autó import ebben az időszakban 2018-hoz képest.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Das WeltAuto 2019 májusában, a Porsche Hungaria garanciális használt autókat értékesítő márkája a Porsche Buda márkakereskedésében adta át ugyanis a 125.000. gépjárművét, egy közel 39.000 kilométert futott, Reference felszereltségű, 1.2 TSI SEAT Leont.

A Porsche Holding a ’90-es évek elején, Ausztriában hozta létre ezt az üzletágat Weltauto néven. A cégvezetés elsődleges célja az újautó értékesítés támogatása volt, mert ezáltal új autó vásárlása esetén is lehetőség nyílt a használt gépkocsik beszámítására. Az így megvásárolt autókat – a piacon akkor egyedülálló módon – garanciával, s egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal értékesítették tovább. 2001-ben a Porsche Hungaria portfóliójában Magyarországon is megjelent a Weltauto, amely akkor a vállalat hetedik márkájaként kezdte meg tevékenységét. Az első évben 12 márkakereskedés foglalkozott használt gépkocsikkal, 2007-ben a fokozatos növekedés következtében már 51 márkakereskedés értékesített másodkézből származó négykerekűt.

Miután a Volkswagen Csoport 2011-ben a Porsche Holding tulajdonosa lett, egy évvel később – Das WeltAuto néven – a szolgáltatást a teljes világhálózatára kiterjesztették. Ez a változás a hazai hálózatot minimálisan befolyásolta, a méretet alapvetően a válság racionalizálta. 2019-ben 30 helyszínen működik Das WeltAuto márkakereskedés az országban. A márka 2001 óta évente átlagosan 6.850 gépkocsit értékesített Magyarországon, 2019-ben várhatóan 7.800 autót adhat el a hálózat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a mai napon átadhattuk a 125.000. használt autónkat, amely egyfajta visszaigazolása annak, hogy a piac elismeri a szolgáltatásunkat, a vásárlók pedig keresik a minőségi kínálatot. A használt autó vásárlás során az egyik legfontosabb lépés az, hogy megbízható helyről vásároljunk, egy olyan cég, amely tizennyolc éve komoly garanciális háttérrel és profi szakemberekkel működik, várhatóan évekkel később is megtalálható lesz, s akár probléma esetén is a vevő rendelkezésére áll – mondta el Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.  – Ami pedig a legfontosabb: mi arra törekszünk, hogy aki egy autót már vett nálunk, az később is az ügyfelünk maradjon, és a második, majd a harmadik négykerekűjét is tőlünk vásárolja.

Dübörög a használt autó piac: az első negyedév során ismét nőtt az átírások száma
Tavaly minden idők legtöbb használt autóját írták át hazánkban, összesen 765.782 tulajdonosváltást regisztráltak a hatóságok, s az import során is rekord született: 158.790 négykerekűt vásároltak a magyarok határon túlról. Az átírások kapcsán várhatóan idén is csúcsot dönthet a piac, az első negyedévben 194.914 használt gépkocsi talált új gazdára, amely 13 százalékos növekedést jelent 2018 hasonló időszakához képest. Amint arról korábban beszámoltunk már, a várakozásokkal ellentétben minimálisan ugyan, de tovább nőtt a behozott kocsik száma, amely 3,5 százalékkal volt magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. Január elejétől március végéig így 39.336 – 61 százalékban 10 évnél idősebb – négykerekűt vásároltak külföldről a magyarok. Az öt évnél fiatalabb járművek aránya mindössze 18 százalék volt az import esetében, viszont jócskán érkeztek 20 év fölöttiek is: közel 800 autó töltötte be ezt a kort a forgalomba helyezést megelőzően.

Az első három hónap során az országban legtöbben alsó-középkategóriás négykerekűt (58.215 autó) vásároltak, de a kisautók (47.323 autó) és a felső-középkategóriás járművek (29 858 autó) is népszerűek voltak.  

A Datahouse statisztikáiból kiderült, hogy ezekben a hónapokban legtöbben Opelt (25.242 autó) vásároltak, megtartotta második helyét a Volkswagen (19.586 autó), harmadikként pedig a Suzuki (18.876 autó) zárt. A típusok közül az Opel Astra (13.126 autó), a Suzuki Swift (11.644 autó) és a Ford Focus (5.547 autó) bizonyult a legnépszerűbbnek.

A legtöbb átírást Budapesten (38.078 autó), Pest megyében (32.177 autó) és Borsod-Abaúj-Zemplén (11.748 autó) megyében regisztrálták.

* Forrás: DATAHOUSE Kft.
Adatok forrása: BM NYHÁT

A Das WeltAuto-ról
A minőségi használtautók forgalmazására létrehozott Weltauto program 2001-ben, ausztriai mintára valósult meg Magyarországon. Az évek során a márka a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. Miután a Volkswagen Csoport 2011-ben felvásárolta a Porsche Holding-ot érzékelhető volt, hogy a német anyacég szeretné a Weltauto programot a teljes világhálózatára kiterjeszteni. E törekvések végül 2013-ra racionalizálódtak: ettől az évtől kezdve új arculattal, ám a megszokott minőségi szolgáltatásokkal, Das WeltAuto néven a márka már a Volkswagen Csoport teljes hálózatában áll az ügyfelek rendelkezésére. A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Das WeltAuto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal. A 30 értékesítőhelyet számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Das WeltAuto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó-vásárlás esetén.

Bővebb információt a www.dasweltauto.hu vagy a www.dasblog.hu honlapon talál. 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; - Suzuki ; - Das WeltAuto ; - Seat ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: