Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elindult a közvetlen Sanghaj-Budapest járat!

2019.06.07

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Ma reggel pontosan 5 óra 37 perckor érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonjára a kínai Shanghai Airlines Boeing B787-9 Dreamliner típusú repülőgépe.


A 10 óra 38 perces utat a Sanghaj és Budapest között ezentúl hetente háromszor teszi meg a China Eastern Airlines csoport száz százalékos leányvállalatának gépe, amely egyszerre 285 utast vehet a fedélzetére.

Az alig egy évvel ezelőtt üzembe állított, modern utasszállító repülőgépet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a tűzoltók a hagyományos diadalív-vízsugárral köszöntötték, ami minden új járatnak és minden új típusnak is jár a budapesti repülőtéren. A Shanghai Airlines Boeing B787-9 Dreamliner típusú repülőgépe négy osztályos elrendezésben közlekedik: 4 prémium business osztályú hely mellett további 26 fő számára van hely a business osztályon. Itt minden egyes utasnak saját szórakoztató-központtal felszerelt, ággyá alakítható ülést kínál a légitársaság a hosszútávú járaton. Emellett további 28 prémium economy és 227 hagyományos turista osztályú helyet alakítottak ki a gép fedélzetén.

A Shanghai Airlines gépe heti három alkalommal, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik Sanghaj Putung Nemzetközi Repülőtere és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. Az ultramodern repülőgép a tíz órát is meghaladó menetidő eltöltéséhez egyebek mellett minden üléshez saját szórakoztató központot kínál, színes tévéképernyővel, amin többszáz film és tévéműsor lejátszása lehetséges, az utas által kiválasztott nyelven. A Dreamlinerek fedélzete lényegesen csendesebb, mint más, régebbi típusú repülőgépeké, a csendes hajtóműveknek és az egyéb akusztikai védelemnek köszönhetően. A Boeing 787-esen kényelmesebbek az ülések, nagyobb a lábtér, és több hely van a kézipoggyászoknak a felső rekeszekben. A nagyméretű ablakoknak és a folyadékkristályos, egyéni sötétítésnek, valamint a páratartalom-szabályozásnak is köszönhetően kevésbé fárasztó a repülőút, mint más típusokon.

Az első közvetlen Sanghaj-Budapest járatot ünnepélyes keretek között köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján. A közvetlen Budapest-Sanghaj járat nemcsak a két város közötti utat rövidíti le, hanem egy sor kínai és más dél-kelet ázsiai célpontra is kínál átszállást.

Óriási előrelépésnek és sikernek tartjuk, hogy elindulhatott a közvetlen Sanghaj-Budapest járat, aminek a létrehozásán évek óta kitartóan dolgoztunk együtt kínai partnereinkkel és a magyar külügyminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőivel. Az új járat megünneplése egyben jó alkalom arra is, hogy megköszönjük az ehhez nyújtott támogatást mind a kínai partnereinknek, mind a magyar diplomatáknak,” jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Arról is szólt, hogy az új járat az üzleti utazások és a turizmus fellendülése mellett jelentős légi teheráru szállítási kapacitást is kínál, hiszen gépenként akár 10 tonnányi értékes áru is utazhat a Dreamlinerek alsó rakterében Kína és Magyarország között.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében azt hangsúlyozta, hogy Kína egyik gazdasági központjával kötik össze Budapestet abban az évben, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok hetvenedik évfordulóját ünneplik. Hangsúlyozta: „Soha ilyen gyors ütemben nem fejlődtek még a magyar-kínai kapcsolatok, ehhez pedig stabil politikai és gazdasági háttérre van szükség.”

Az új járat jelenti a légiközlekedési hidat a két város között.” mondta Tien Liu-ven, a China Eastern Airlines csoport alelnöke. Így folytatta: “Budapest nemcsak Magyarország politikai, kulturális, kereskedelmi és közlekedési központja egyben, hanem az ország legnagyobb városa is. Hasonlóképpen Sanghaj Kína legnagyobb városa, amely az “öt központ” elvén fejlődve lett a nemzetközi üzleti kapcsolatok, a pénzügyek, a kereskedelem, a légiközlekedés és a technológiai fejlesztés centruma. Sanghaj és Budapest egyébként testvérvárosi kapcsolatokat is ápol. Az új járat hozzásegít a kínai-magyar kapcsolatok további fejlesztéséhez, az együttműködés elmélyítéséhez számos területen.

Kína az egyik legdinamikusabban bővülő küldőpiaca a magyar turizmusnak, a biztonságos, folyamatosan fejlődő magyar főváros egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kínai turisták körében. A Budapest-Sanghaj légijárat a gazdasági kapcsolatok élénkítése mellett egy újabb lendületet adhat Kína és Magyarország közötti vendégforgalom emelkedésének. A két ország közötti légiösszeköttetések bővítése mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi marketingkampányokkal és turisztikai workshopokkal is népszerűsíti hazánkat Kínában” – mondta Németh Anna, marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettes, Magyar Turisztikai Ügynökség.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: