Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Pünkösdi hétvége: hasznos tippek repülővel utazóknak

2019.06.06

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Péntektől ismét növekvő forgalomra lehet számítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hiszen sokan használják ki a pünkösdi hosszú hétvégét, akár egy-két extra szabadnappal megtoldva.


A Budapest Airport megerősített szolgálattal készül a szokásosnál erősebb utasforgalom kiszolgálására, de az utasok is sokat tehetnek azért, hogy elkerüljék a legnagyobb csúcsforgalmi időszakokat.

Újabb hosszú hétvége következik, ami hagyományosan a légi forgalmon is megérződik. Az előzetes foglalások alapján látható, hogy már pénteken megnő a forgalom, a csúcsot viszont a vasárnap és a hétfő jelenti.

E mögött az a jelenség áll, hogy egyrészt sokan vesznek ki egy plusz nap szabadságot, hogy a pünkösdhétfővel együtt négynaposra nyújtsák a hosszú hétvégét. Másrészt pedig vannak, akik azzal számolnak, hogy a hétfői munkaszüneti nap miatt egy nappal kevesebb szabadságot kell kivenni, ha azon a héten utaznak el hosszabb időre, ezért indulnak el sokan a hétvége folyamán.

A magyar utasok évről évre egyre többen használják ki az ilyen lehetőségeket, hogy rövid városnéző körutakra utazzanak Európán belül, illetve több népszerű nyaralóhelyen lecsapnak a főszezon előtti utolsó helyekre.

A Budapest Airport a következő időszakokban számít csúcsforgalomra a hosszú hétvége folyamán, ami az induló utasokat érinti:

Reggel 4:00-6:00; délelőtt 9:30-12:00; délután 14:00-16:00 és 17:30-20:00 óra között.

A Budapest Airport azt tanácsolja, hogy akinek nincs előzetes foglalása valamelyik repülőtéri parkolóba, annak érdemes a megszokottnál korábban kiérkezni a repülőtérre. A repülőtér munkatársai mindent megtesznek, hogy a parkolókban ne alakuljon ki torlódás, emellett viszont érdemes más alternatív utazási módokat is számításba venni utazás előtt: a taxi és a minibusz mellett a közösségi közlekedés is kényelmes kapcsolatot biztosít a belváros és a repülőtér között, illetve már a MOL Limo autómegosztó szolgáltatása is rendelkezésre áll, dedikált repülőtéri parkolóhelyekkel.

Korábban érkezni a repülőtérre nem jelent elvesztegetett időt. Több légitársaság léptetett életbe korai utasfelvételt, vagyis két óránál korábbi, vagy akár a majdnem egésznapos utasfelvételi (check-in) lehetőséget. Ez a megoldás azoknak az utasoknak jó, akik valamilyen okból korábban érkeznek a repülőtérre, vagy szeretnék elkerülni a csúcsidőszakban a sorban állást. Jelenleg a Lufthansa csoport, a Ryanair, valamint a Wizz Air kínál korai check-in szolgáltatást, ami a tervek szerint a csúcsidőben érezhetően csökkenti a várakozási időt.

www.bud.hu                                                                            


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Autómegosztás, járműmegosztás, fuvarmegosztás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: