Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kínai-barát repülőtér: a Budapest Airport bevezette az Alipay-t és a China Union Pay-t

2019.06.04

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Az évek óta elérhető Budapest-Peking légi összeköttetés után ezen a héten pénteken reggel érkezik az első, a Shanghai Airlines által üzemeltetett, közvetlen Sanghaj-Budapest járat.


A megnövekedett számú kínai turistára való tekintettel a Budapest Airport és a Heinemann Duty Free bevezetett két új, a kínai utasok által kedvelt elektronikus fizetési módot a repülőtéren: az Alipay-t és a China Union Pay-t.  

A tavalyi évben a Kínából légi úton érkező utasok száma meghaladta a 200.000 főt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez a szám a következő tizenkét hónapban akár 80.000 fővel is emelkedhet, hiszen a közvetlen Budapest-Peking járat után egy újabb kínai nagyváros is elérhető lesz közvetlen repülőúttal Budapestről: június 7-én, most pénteken indul a China Eastern leányvállalata, a Shanghai Airlines által üzemeltetett, közvetlen Sanghaj-Budapest járat, amely heti háromszor közlekedik.

A megnövekedett számú kínai utasra való tekintettel a Budapest Airport – legnagyobb repülőtéri kereskedelmi partnerével, a Heinemann Duty Free-vel közösen – két új, a kínai utasok által előnyben részesített elektronikus fizetési módot is bevezetett. Az Alipay és a China Union Pay Kína vezető, online és mobiltelefonon keresztül, valutaváltás nélküli fizetési módot kínáló vállalata.

Nagy öröm látni, hogy a Budapest Airport hosszútávú járatfejlesztési tervei megvalósulnak: az egyik ilyen sikertörténet a hamarosan induló Sanghaj-Budapest járat – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Így folytatta: „- Ezzel együtt büszkék vagyunk arra is, hogy a budapesti lehet az egyik első repülőtér a régióban, amely bevezeti az Alipay-t és az Unionpay-t, a kínai utasok által legjobban kedvelt fizetési módokat. Ezzel a lépéssel mind a Budapest Airport, mind a Heinemann Duty Free, mind pedig kínai utasaink jól járnak, egyúttal bízunk benne, hogy a fejlesztés még jobban elmélyíti a Magyarország és Kína közötti jó kapcsolatot.

A vezérigazgató azt is elárulta, hogy a Heinemann Duty Free után a repülőtér termináljain található többi kereskedelmi egységre is kiterjesztik ezeket a fizetési módokat. „Alig pár hónappal a kínai nyelvű Budapest Airport mobilapplikáció bevezetése után, most még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy kínai-barát repülőtérnek mondhassuk a Budapest Airportot” – tette hozzá Jost Lammers.

A kínai utasok kiemelten fontos célközönség számunkra, így a mi érdekünk is, hogy a Távol-Keletről érkező vásárlóknak is biztosítani tudjuk a számukra legkényelmesebb fizetési módot.” – jelentetti ki Jankovich Ildikó, a Heinemann Duty Free magyarországi ügyvezető igazgatója.  Hozzátette: - „Ezzel a két digitális fizetési móddal a kínai utazók valutaváltás nélkül egyenlíthetik ki a megvásárolni kívánt termékek árát.

Jankovich Ildikó arra is emlékeztetett, hogy évről évre nagyszámú kínai utas vásárol a Heinemann Duty Free üzleteiben, erre a csoportra az is igaz, hogy előnyben részesítik a prémium termékeket. Ezek a termékek nem ritkán olyan luxuscikkek, amelyeknek a megvásárlása az utazási élmény részét jelenti a számukra. Épp ezért lényeges az is, hogy a fizetendő összeget a saját valutájukban vásárolhassák meg, jó benyomással távozva Magyarországról.

Az újonnan bevezetett fizetési módok mellett a Budapest Airport egy sor olyan újítást is bevezet a repülőtéren, ami segíti a kínai utasok eligazodását a terminálokon, hozzájárulva ezzel az itt tartózkodásuk kényelméhez. Ilyen újítás például, hogy az idei év második felében egy sor helyen kínai nyelvű utastájékoztató táblákat helyeznek ki a repülőtér termináljain. Egyebek mellett olyan lényeges információkat tesznek ezzel kínai nyelven is elérhetővé, mint hogy merre találhatók az ÁFA-visszatérítési pontok, a prémium várók (ún. lounge-ok), a találkozópontok vagy  éppen a mosdók. Ezen felül a repülőtér-üzemeltető alkalmazott egy mandarin-nyelven (hivatalos kínai) beszélő marketing specialistát, akinek kifejezetten a kínai utazók számára fontos szolgáltatások körét kell elérhetővé tennie a terminálokon.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: