Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Mesterhármas a Scaniától: a Scania R 450 a 2019-es Zöld Tehergépkocsi

2019.05.30

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania R 450 nyerte el a 2019-es Zöld Tehergépkocsi díjat, vagyis kategóriájának legüzemanyag-hatékonyabb és legkörnyezetkímélőbb járművének nevezték ki.


Ez a győzelem mesterhármast jelent a Scania számára, ugyanis sorozatban harmadszorra győzött ebben a versenyben.

A 2019-es Zöld Tehergépkocsi egy üzemanyag-fogyasztást összehasonlító, azaz a legkisebb üzemanyag-fogyasztásra összpontosító német teszt, amelyet a VerkehrsRundschau és a Trucker szaklap támogat. Tizenhárom jármű szállt versenybe a címért és a legjobb fogyasztási értékért.

A Scania R 450 a legkisebb, száz kilométerenként 23,25 literes átlagos gázolajfogyasztással, kilométerenként 738 grammos üvegházgáz-kibocsátással (CO2e) és mindemellett a legnagyobb, 80,42 kilométer/óra átlagsebességgel nyert a 353 kilométer hosszú tesztútvonalon.

Megtiszteltetés a Scania számára, hogy megkapta ezt a díjat, főként, hogy ez sorozatban már a harmadik győzelmünk. A 2019-es Zöld Tehergépkocsi díj megerősíti, amit ügyfeleink már világszerte tapasztaltak: azt, hogy a Scania R 450 egy kimagaslóan üzemanyag-hatékony teherautó” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania tehergépkocsi-üzletágának vezetője.

A Scania az európai piaci részesedés terén is igen sikeres, 2019 első negyedévében rekordszintű 19,1 százalékot ért el.

Egy másik Scania jármű, a Scania G 410 pedig a harmadik helyen végzett a környezetvédelmi értékelés versenyében, száz kilométerenként 24,02 literes átlagos gázolajfogyasztással és kilométerenként 762 grammos üvegházgáz-kibocsátással (CO2e).

A versenyben részt vevő nyerges vontatóknak egy tesztfélpótkocsit kellett húzniuk nem egészen 32 tonna szerelvény-összgördülőtömeggel, a jármű felszereltségétől függően. Továbbá kikötötték, hogy a motor teljesítménye nem haladhatja meg az 500 lóerőt (LE). A résztvevők ügyeltek arra, hogy az éppen 450 lóerő alatti teljesítményszint bizonyul a leggazdaságosabbnak a fuvarozásban.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus AG tagja, ami nemrég TRATON AG-vé alakult.
További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: