Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Robotos tisztítás a bécsi metróvonalakon

2019.05.17

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az igm Robotersysteme AG 2017-ben nyerte el az 1988 óta a bécsi metróvonalak Wasserleitungwiese állomásán üzemelő berendezés cseréjére a megrendelést.


Korábban a bécsi metrónál oldalanként két utazópályát alkalmaztak az U-típusú kettős motorkocsi egységeinek tisztítására.  

Az új igm robotrendszer alkalmas a V-típusra is, (azaz a folyamatosan,és tartósan összekapcsolt hatkocsis motorvonatra, ahol a tisztítás három részre van felosztva). Ez oldalanként egy-egy 27 m hosszúságú speciális kialakítású karcsú utazópályából áll. A robotrendszerhez kétfokozatú elszívóberendezés, biztonsági fénysorompók, biztonsági ajtók és biztonsági végálláskapcsolók is tartoznak a balesetek, illetve a véletlen belépések megakadályozására.

A vasúti garnitúrák tisztításához utazópályánként egy-egy igm RTE-456 típusú robotot alkalmaznak nagynyomású levegős tisztással és a régi berendezéshez hasonlóan 19 golyós fúvókát használnak. A teljes tisztítási program ciklusideje kb. 30 perc és a folyamat során  tisztítandó garnítúrákat néhány cm távolságra közelítik meg. A kifúvófejen található „gázterelőhüvelyes szenzorral“ keressük meg a vezérlőegységeket és garnitúrákat, melyek azután tiszításra kerülnek. A tisztító programok indítása egy központi vezérlő pultról a kocsisszám megadásával történik.

www.igm-group.com 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: