Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Jelentõsen növekvõ árbevétel és eredményesség

2019.05.15

Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport kiemelkedő mértékben, 19 százalékkal növelte forgalmát 2019. első három hónapjában, így 14,7 milliárd forintos konszolidált árbevételt realizált.


A tárgyidőszakban kiváló készpénztermelés támogatta a Rába üzleti építkezését, az év végéig befejeződő technológiafejlesztési program utolsó fázisait és a tegnapi napon aláírt akvizíciós megállapodást.

A Rába változó kulcspiaci körülmények között érte el az első negyedév jelentős gazdálkodási eredményeit: a továbbra is növekedést mutató tehergépjármű piacok mellett a globális mezőgazdasági gép, az orosz busz és az európai személyautó piacok aktivitása alacsonyabb volt. A külső környezet volatilitását vevőigényekre szabott, rugalmas működéssel és kézben tartott költségekkel ellensúlyozta a társaság.

A Rába markánsan javította eredményességét: csoportszintű üzemi nyeresége – amelyhez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá – 69 százalékos növekedéssel 930 millió forintot tett ki a bázisidőszakban elért 550 millió forinttal szemben. A kiváló készpénztermelési hatékonyságot bizonyítja, hogy az alapanyag- és energiárak drasztikus növekedése ellenére iparági átlag fölötti, 9,8 százalékos volt az EBITDA szintű eredményesség, ami egybeesik a 10 százalékos stratégiai céllal. A csoportszinten megtermelt EBITDA nyereség közel 1,5 milliárd forintra rúgott.

2019. első negyedévében stabil likviditási pozíció jellemezte a Rába Csoportot. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 6,1 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

A 2019. év több szempontból is mérföldkő társaságunk életében: idén „élesedik” a 2016-ban elindított technológiafejlesztési és kapacitásbővítő beruházásunk, amellyel kulcskompetenciánk fenntartható versenyképességét teremtjük meg. Ugyancsak idén, éppen a tegnapi napon, a Rába tőzsdei bevezetése óta első alkalommal akvizíciós megállapodást írtunk alá a Rekard Csoporttal. A vállalatvásárlás organikus növekedésünket-építkezésünket támogatja termékportfoliónk bővítésével és erőforrásaink gazdagításával.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: