Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens új, túlterhelés védelemmel ellátott, áram-védőkapcsolói 50 százalékkal kevesebb helyet foglalnak el az elektromos elosztószekrényekben

2019.05.19

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens új, 5SV1 RCBO modelljei az első olyan készülékek, amelyek egy moduláris méretben (MW) egyesítik az áram-védőkapcsolók és a zárlat-, túlterhelés elleni védelem előnyeit.


A kompakt berendezések megvédik a felhasználókat az életveszélyes áramütéstől, és megelőzik a túláram okozta károkat a kábelekben, elektromos rendszerekben, épületekben, infrastruktúrában, iparban. Hiba esetén a készülékek megbízhatóan és biztonságosan leválasztanak minden áramkört a hálózatról. Az 5SV1 RCBO mindössze fele annyi helyet foglal el, mint egy hagyományos készülék, ezáltal több védelmi készülék helyezhető el egy elosztóban, és a meglevő rendszerek egyszerűen bővíthetők további védelmi funkciókkal, helytakarékos módon. Az így kombinált hálózatvédelmi eszközök 5SM6 AFD ívhiba-érzékelő készülékkel is összeépíthető – mindössze két moduláris méretben biztosítva a személyek és a vezetékek védelmét, valamint a tűzvédelmet.

Az 5SV1 RCBO termékekkel tovább bővül a Siemens SENTRON áram-védőkapcsoló portfóliója. Minden készülék számos típusban és verzióban elérhető, amelyek különböző típusú hibaáramot érzékelnek és különböző felhasználási területeket szolgálnak ki. Az 5SV1 RCBO kapható AC és A kivitelben. Ezek a verziók szinuszos hibaváltóáram (AC) érzékelése esetén bontanak, amely szinte minden elektromos terhelésnél előfordulhat. Az A típusú RCBO pulzáló hibaegyenáramot (DC) is érzékel. Ez többek közt lakó és kereskedelmi épületekben lehet szükséges, ahol egyfázisú terhelés mellett elektromos berendezések működnek az áramellátásban, például elektronikus készülékek vagy fényerőszabályzók (dimmer) esetén.

A termék már elérhető Magyarországon is a Siemens Zrt. kisfeszültségű energiaelosztási kínálatában.

További információk az Siemens Smart Infrastructure operatív vállalatáról: https://new.siemens.com/global/en/company/about/businesses/smart-infrastructure.html 
További információk az áram-védőkapcsolóról:
www.siemens.com/rccb 

A Siemens Smart Infrastructure (SI) operatív vállalata a piac meghatározó szereplője a jelenlegi és a jövőbeni intelligens és adaptív infrastruktúra terén. Az urbanizáció és a klímaváltozás sürgető kihívásaira kínál megoldásokat azáltal, hogy összekapcsolja az energiarendszereket, az épületeket és az iparágakat. Az SI teljes és átfogó portfóliót kínál egyetlen forrásból - termékeket, rendszereket, megoldásokat és szolgáltatásokat az energia előállítási pontjától kezdve egészen a fogyasztásig. Az egyre nagyobb mértékben digitalizált ökoszisztémával elősegíti az ügyfelek sikerét és a közösségek fejlődését, miközben hozzájárul a bolygó védelméhez is. Az SI gondoskodó környezeteket alakít ki. A Siemens SI operatív vállalata nemzetközi központja a svájci Zugban található, és kb. 71.000 embert foglalkoztat világszerte.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: