Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Budapestre jönnek a világ kártevőirtói

2019.05.08

Forrás: KNK PR&Média Sajtóközlemény
Konferenciaturizmus
Magyarországon rendezik meg az idén Európa legnagyobb, professzionális kártevőirtással foglalkozó kiállítását és konferenciáját, a Parasitecet. A május 9-én és 10-én a Hungexpo B pavilonjában tartó rendezvényre ezer vendéget várnak.


A világ minden részéről érkező érdeklődők 37 kiállító termékeit és szolgáltatásait tekinthetik meg. A kétnapos konferencián eközben magyar és nemzetközi szakemberek előadásait hallgathatják meg például az Európában őshonos, valamint az egyre jobban terjedő egzotikus invazív szúnyogfajtákról és azok irtásáról.

A Parasitecet Párizsban, kétévente pedig más színhelyen rendezik meg. Eddig a francia fővároson kívül Madridban, Casablancában (Marokkó), Al Djajairban (Algéria), Bukaresten és Isztambulban tartották meg az eseményt.  

A nemzetközi esemény budapesti megrendezése a hazai kártevőirtó szakma elismerése, és a rendezvény súlyát, valamint a téma fontosságát jelzi az is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma elvállalta az idei Parasitec védnökségét – mondta Dr. Bajomi Dániel, a kiállítás társszervezőjének, a Magyar Kártevőirtók Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a nagy külföldi szakmai érdeklődés is jelzi, hogy a kártevőirtásban olyan folyamatok zajlanak Európában, amelyek nagy változásokat hoznak a forgalomban lévő irtószerek szabályozásában. Ezen felül a szakmának az éghajlati változások miatt olyan új kártevők elleni védekezésre is készen kell állnia, amelyek közegészségügyi kockázatokat hordoznak.

A Parasitecre több földrészről érkeznek kiállítók, ezúttal több magyar cég is bemutatja kínálatát, és képviselteti magát két hazai szakmai szervezet is. A legnagyobb hazai standon a Bábolna Bio Kft. mutatja be kínálatát. Daru János, az Európán kívül az USA és Ausztráliába is exportáló cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kártevőirtó szerek fejlesztésében a világ élvonalába tartozunk, amit mutat az is, hogy a Bábolna Bio árbevételének a fele az exportból származik, ezért állandó résztvevői a szakmai kiállításoknak, amelyek közül most először sikerült egyet elhozni Magyarországra.

 


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: