Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Stabil növekedés változó környezetben

2019.04.23

Forrás: ABB, Hírek
Az első negyedév főbb számai:
¤ A teljes rendelésállomány +3%*1-kal, míg a teljesítésre váró rendelésállomány +6%-kal nőtt


¤  A kisebb, de rendszeres megrendelések állománya +6%-kal nőtt, szintje minden divízióban és minden régióban emelkedett

¤  4%-kal nőtt az árbevétel; a gyorsan számlázható rendelésállomány aránya (book-to-bill ratio*2): 1,11x

¤  Az üzemi EBITA marzs*2 11.2%; alakulását 100 bázisponttal befolyásolta a GEIS akvizíció hígító hatása, illetve további 100 bázisponttal az átállási költségek is befolyásolták

¤  Az adózott nyereség 535 millió USD, ami -6%-os csökkenést jelez

¤  A működési EPS2 0,31 $, +5%*3

¤  Az üzemi tevékenységek cash-flow-ja -256 millió dollár; egész évre stabil, kiegyensúlyozott készpénztermelő képességet várunk

¤  Globális szoftverfejlesztési együttműködés került bejelentésre a Dassault Systèmes-zel

A rendelésállomány és az árbevétel első negyedévben elért stabil növekedése a portfóliónk minőségét és rugalmasságát bizonyítja, mivel ezeket a jó mutatókat annak ellenére tudtuk elérni, hogy néhány célpiacunkon, különösen a gyártásautomatizálás és az automatizálási szektorban, a kereslet lanyhulása volt tapasztalható”, – nyilatkozta Timo Ihamuotila, az ABB pénzügyi igazgatója.

Továbbra is a működési teljesítményre, valamint a GEIS integrálására fókuszálunk. Ha a GEIS akvizíció hígító hatásától eltekintünk, akkor látható, hogy az üzemi marzs már emelkedést mutat. Jól haladnak az „Energetikai Hálózat” divíziónk eladásának előkészületei. A négy új üzletágunk a terveknek megfelelően április 1-jén megkezdte működését.

KULCSSZÁMOK - VÁLTOZÁS

millió $, ha másképp nincs jelölve ; Q1 2019 ; Q1 2018 ; US $ ; Összehasonlító alapon*1

Megrendelések: 7.613 ; 7.555 ; +1% ; +3%

Árbevétel: 6.847 ; 6.441 ; +6% ; +4%

Működési eredmény: 590 ; 626 ; -6% ;  ;
    
Üzemi EBITA*2: 766 ; 752 ; +2% ; +10%*4

a működési bevétel %-ában: 11,2% ; 11,7% ; -0,5pont ;  ;
    
A folyamatos tevékenységből származó bevétel adó nélkül: 415 ; 414 ; +0% ;  ;
    
Az ABB-nek tulajdonítható nettó jövedelem: 535 ; 572 ; -6% ;  ;
    
Alap EPS ($): 0,25 ; 0,27 ; -6%*3 ;  ;
    
Működési EPS($)*2: 0,31 ; 0,31 ; -3%*3 ; +5%*3

Működési tevékenységből származó cash flow*5: -256 ; -518 ; +51% ;  ;
    
2018. december 17-én az ABB bejelentette, hogy az „Energetikai Hálózatok” divízióját eladta. Következésképpen az Energetikai Hálózatok divízió eredményeit megszűnt tevékenységként mutatjuk be. A vállalat összes időszakra vonatkozó eredményei ennek megfelelően lettek módosítva.

Rövid és hosszú távú kilátások

A makrogazdasági mutatók vegyes képet mutatnak Európában, az USA-ban és Kínában a növekedés folytatódása várható. A globális piac növekszik, azonban a világ egyes részein fokozódó geopolitikai bizonytalanságok tapasztalhatók. Az olajárak és a devizaköltségek hatásai várhatóan továbbra is befolyásolják a vállalat eredményeit.

Az ABB négy új üzletága stabil pozíciókkal rendelkezik, a vonzó célpiacaikon az első vagy a második számú piaci szereplőnek számítanak. A vállalat új üzletágainak – név szerint: Energetika, Ipari Automatizálás, Hajtások, Robotika és Gyártásautomatizálás – célpiacai hosszú távon várhatóan évente 3,5-4 százalékkal bővülnek majd.

További információk

Az I. negyedév eredményeinek sajtóközleménye és prezentációja az ABB News Center honlapján, a www.abb.com/news-on és az Investor Relations honlapján, a www.abb.com/investorrelations-ön érhetők el.

Végjegyzetekhez:

*1  A megrendelések, a teljesítendő megrendelések és bevételek növekedési rátái összehasonlítható alapon (a helyi valutát a felvásárlásokkal és értékesítésekkel korrigálva).
*2  Nem-GAAP alapú számokat lásd a “Supplemental Financial Information”-ben.
*3  Az EPS növekedési ráta kerekítetlen összegekből számítva. Az egy részvényre jutó összehasonlítható üzemi eredmény állandó valutában (a 2014-es árfolyamok nincsenek hozzáigazítva a portfólió változásokhoz).
*4  Állandó valuta (nincs a portfólió-változáshoz igazítva).
*5  Az összeg számításánál a folytatódó és nem folytatódó tevékenységek számai is figyelembe lettek véve.

www.abb.hu   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: