Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új hangjelző portfólió tűzjelző rendszerekhez

2019.04.12

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Smart Infrastructure operatív vállalata új mennyezetre és falra szerelhető hangjelző perifériákkal jelent meg a piacon.


Az új portfólió mind akusztikus, mind optikai jelző berendezéseket tartalmaz, melyek megfelelnek az EN 54-3/EN 54-23 és EN 54-17 európai szabványoknak. Az új eszközök egyik fontos újdonsága a beépített szöveges üzeneteket alkalmazó jelzés, ami riasztás esetén lerövidíti a reakcióidőt.
 
Az új termékek igazodnak a piacon felmerülő igényekhez, amelyek a szöveges riasztások és a tűzvédelmi rendszerek szoros integrációját teszik szükségessé. A tapasztalatok szerint tűz vagy egyéb veszélyes helyzet esetén egy egyszerű riasztó hangjelzésre az emberek sokszor ügyet sem vetnek, sőt, tévesen hamis riasztásnak vagy gyakorlatnak gondolják. Ennél fogva azok, akiket figyelmeztetni kellene, vagy nem reagálnak, vagy későn reagálnak. A beszéd alapú jelzések a lehető legnagyobb mértékben lerövidítik a kiürítési időket, és minimalizálják az embereket fenyegető veszélyt.
 
Az eszközök 16 integrált hangmintát és három különböző hangerőt (min/mid/max) tartalmaznak, a legnagyobb hangnyomás pedig 99 dBA. A szöveges hangjelzők ugyanolyan jellemzőkkel bírnak, mint a csak hangjelzést használó jelző berendezések, de ezeken felül olyan üzeneteket is tartalmaznak, amelyeket a figyelmeztető hangjelzéssel együtt két nyelven lehet kiadni.  Összesen 15 nyelvből lehet választani öt előre definiált üzenet kategóriában: tűz miatt történő evakuáció, vészhelyzet miatt történő evakuáció, figyelmeztetés, teszt és minden rendben. A hangjelzések és a szöveges üzenetek megfelelnek az EN 54-3 szabványnak. A szöveges üzenetek, különösen, ha két nyelven hangzanak el, javítják a reakcióidőt azok számára is, akik nem ismerik az épületet. A szabvány kínálaton túl a portfólió tartalmaz egyedi készülékeket is, amelyeken bármilyen nyelv, üzenetkategória és hangjelzés beállítható.
 
A fényjelzők három különböző beállítással rendelkeznek az EN 54-23 szerint, amelyek az adott helyiség méretekhez és az érzékelő által lefedett területekhez igazíthatók. Tartalmaznak egy plusz beállítást is, amely támogatja az eszköznek kiegészítő optikai jelzéssel történő használatát energiamegtakarítás céljából. Ezen felül használhatók rendszerbővítésekben és modernizálásokban is. Minden eszköz címezhető, hurok táplált és piros és fehér LED-ekkel kapható.
 
A kiürítés hatékonyságának javítása érdekében a fényjelzésbe kisebb impulzushosszt és nagyobb fényerőt építettek be, mert a tanulmányokból az derült ki, hogy így jobban felkelti a figyelmet riasztás esetén. Az ilyen jellemzőkkel ellátott fényjelzések különösen értékesek olyan helyeken, ahol erős a környezeti zaj, és ahol az akusztikus jelzéseket könnyű nem észrevenni. Ezen kívül jobban eljutnak hallássérült, vagy fülvédőt vagy fülhallgatót viselő emberekhez is.
 
A még nagyobb biztonság érdekében a Siemens az elektromos áramkörön, a hangszórón és a fényforráson végzett napi zavarmentességi önellenőrzésekkel javítja a készülékek megbízhatóságát. A tesztelés során az eszközök nagyon alacsony szintű hangot és fényt adnak ki, hogy ne zavarják a közelben lévőket. Rendszerszinten a tűzvédelmi központ hang nélkül teszteli a hangjelzőkészülékeket. A tesztek eredményeiből látható, hogy minden egyes hangjelző készülék elegendő áramot kap-e, vagy túlterhelés vagy kábelprobléma merült fel a hurokban

Igazodva a Siemens biztonsági színvonalához, ezek az új jelző eszközök is rendelkeznek beépített turbó izolátorral az EN 54-17 szerint. Rövidzárlat esetén a készülékbe integrált izolátor biztosítja, hogy a hurokba telepített eszközök bármilyen feltételek esetén tovább működjenek.

Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni a Siemens Smart Infrastructure operatív vállalatának termékeiről, látogassa meg a következő weboldalt:
www.siemens.com/smart-infrastructure 
Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni a tűzjelző készülékekről, látogassa meg a következő weboldalt:
new.siemens.com/global/en/products/buildings/fire-safety/evacuation/fire-alarm-devices.html 

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: