Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB könnyen tisztítható, hosszú élettartamú IEC Food Safe motorokat dob piacra

2019.04.09

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB által élelmiszer- és italgyártó üzemek részére kifejlesztett új, rozsdamentes Food Safe acélmotorok jól bírják a nagy nyomáson végzett tisztítást.


Egyszerre könnyíti meg a higiéniai szabványelőírások betartását és csökkenti az állásidőt.

Az ABB az IEC élelmiszeripari minőségű (IEC Food Safe) motorok egész sorozatát dobta piacra. Ezeket a motorokat kifejezetten élelmiszer- és italgyártó üzemek számára fejlesztette ki, ahol gyakran kell fertőtlenítést végezni. Az új IEC Food Safe motorok az ABB már meglévő – többek között rozsdamentes acélból készült NEMA motorokból, szerelt golyóscsapágyakból és fogaskerekes áttételekből álló – élelmiszeripari minőségű termékcsaládját bővítik.

Az IEC Food Safe motorokat könnyen tisztítható és fertőtleníthető sima, rozsdamentes acélból készült burkolatok jellemzik, így a vevő gond nélkül lépést tud tartani az egyre szigorúbb higiéniai szabványelőírásokkal. A motorok megkaphatták az IP69-es besorolást, mely a víz behatolása elleni védettség magas fokát jelzi. A tokozott tekercselésnek köszönhetően ezek a motorok sokkal jobban ellenállnak a magas nyomású víz hatásának, mint az általános rendeltetésű termékek.

A motorok külső felületéről tökéletesen lefolyik a víz, és olyan hajszálrepedések sincsenek rajta, amelyekben megülhetnek a szemcsés anyagok. A lézergravírozott jelölések a motorházra kerültek, mert a mélyedésekben, illetve a kiálló részeken összegyűlhetnek a szennyeződések. Ezek a motorok ellenállnak a nagynyomású vízpermetnek és teljes mértékben megfelelnek az ún. clean-in-place (CIP), azaz helyben végzett tisztítási módszerek követelményeinek. A Food Safe motorokra védőburkolat sem kell, ami csak a baktériumok melegágya, mert összegyűlnek benne az apró ételmaradványok.

– Élelmiszeripari megrendelőink, ezen belül is a baromfifeldolgozók, szigorú ellenőrzéseknek vetették alá az új motorok prototípusait – mondja Tero Helpio, ABB IEC LV Motors Food and Beverage Segment Manager. – A szigorú higiéniai előírásoknak megfelelő környezetben végrehajtott, nagy igénybevételt jelentő tisztítási és fertőtlenítési műveletek nyomán a megrendelők is meggyőződhettek arról, hogy a motorok minden vonatkozó élelmiszerbiztonsági és –megbízhatósági előírásnak megfeleltek – tette még hozzá.

Az ABB IEC Food Safe motorok 0,18 és 7,5 kilowatt (kW) közötti teljesítménytartományban, 2-6 pólusú – 230-690 volt (V), 50/60 Herz (Hz) – verzióban kaphatók. Az IE3 prémium hatásfok osztályba besorolt motorok kevesebb energiát fogyasztanak, és kisebb a károsanyag-kibocsátásuk. Tény, hogy ezeket a motorokat a legkülönfélébb helyzetekben lehet felszerelni, ez pedig szinte minden szóba jöhető célra alkalmassá teszi őket. A motorok 71-132-es házméretben kaphatók.

www.abb.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; Lézer ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: