Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A CUPRA Formentor: egyedülálló tanulmányautó egy különleges márka számára

2019.02.25

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
A márka az első évfordulóját a jövőre vonatkozó elképzelésének bemutatásával ünnepli ¤ a CUPRA a Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját


¤  ez az első, külön a  márka számára kifejlesztett modell
¤  a CUPRA Formentor a legkorszerűbb technológiákat és a vezetési élményt egyesíti a nagy teljesítményű Cupra plug-in hibrid motorral
¤  a tanulmányautó az idei  Genfi Autószalonon tartja világpremierjét

Martorell/Budapest, 2019. február 25. - A CUPRA  a legmeglepőbb, legdinamikusabb és a leglátványosabb autója, a CUPRA Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját.

A CUPRA első éve bizonyította a benne rejlő lehetőségeket, miután az értékesítés 2018-ban 40 %-kal emelkedett a megelőző évvel összehasonlítva, és elérte a 14 400 darabot. A CUPRA Ateca után, most a CUPRA Formentor  bemutatásával valósulhat meg a márkának az elkövetkező három-öt évben az értékesítés megkettőzésére vonatkozó terve.

Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója és  igazgató tanácsának  tagja aláhúzta, hogy „a CUPRA jelenlegi sikere  egyértelműen tükrözi a márka piaci népszerűségét, ami meghaladja  minden korábbi várakozásunkat. A  folytatást  e különleges márka megerősítésével képzeljük el, ami  még a legigényesebb autórajongókat is meggyőzi, és ennek érdekében teljes gőzzel megyünk előre a CUPRÁVAL.

A  tekintetet azonnal megragadó vonzó külső formával, a gépkocsivezetőt és az utasokat eggyé formáló belsővel, a legújabb technológiák  magába illesztésével, és a teljesítményt pontosan adagoló hajtással a CUPRA Formentor új ablakot nyit  a nagy teljesítményű márka  jövőjére.
Ez az autó egyszerre adja a nagy teljesítményű gépkocsi és a szabadidő autó előnyös tulajdonságait. Mindezt akkor, amikor a szabadidő autók kategóriája  hihetetlen növekedés előtt áll. Bizonyítja azt a kifejező képességet és lelkesedést,  amelyeket a márka magában rejtve hordoz, és kiemeli a CUPRA márkát, mint korszerű technológiákat alkalmazó, és fél szemmel már a  jövőbe pillantó márkát.

Arra tervezték, hogy „észrevegyék”

A CUPRA Formentor nagyon karakteres tanulmányautó, amelyet arra terveztek, hogy hangsúlyozza adottságait, a kifinomultságot és az érzelmi töltetet.  A CUPRA Formentor leültetett karosszériája kiemeli  sportosságát, melyben a hangsúlyt a  gépkocsi hátsó részére helyezték, míg emellett a motorház hosszúsága a gépkocsi dinamikus arányait emelik ki.

"A CUPRA Formentor  erőteljes formai megjelenését arányainak szépsége, erőteljes vonalai, a felületek finomsága és a finom szín koncepció adja. Őszintén hiszem, hogy a CUPRA Formentor vágyakat ébreszt maga iránt"- mondta Alejandro Mesonero-Romanos formatervezési igazgató.
A két színtónusú karosszéria  robusztus terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formája esztétikusan teszi könnyeddé az autó formáját. Egy hagyományos szabadidő autó (SUV)  megerősített alakjához képest a CUPRA Formentor  egységes formát mutat, ami nagy mértékben javítja külső megjelenítését. A magas minőség érzését tovább erősíti a végtelenített hátsó fény koncepció integrálása, ami felnagyítja a gépkocsi hátsó részét, miközben a formát a matt kék szín is erősíti.

Belső kifinomultság

A CUPRA Formentor kifejező külső formájához jól illeszkedik a magas minőségű  belső kiképzés. A gépkocsi  belső tere a korszerűség és sportosság érzését nyújtja, visszaadva a CUPRA márka egyedi  érzését.

Attól a pillanattól kezdve, hogy a gépkocsi ajtaja kitárul, és a különleges üdvözlő fény ráesik a CUPRA kormánykerekére és bőrrel bevont kagyló üléseire, a CUPRA Formentor utasait   egyedi hangulatú belső tér veszi körbe.
A műszerfal két ajtó közötti  vízszintes vonala  tovább erősíti az autó karakterét. A fekete króm a belső térben  és a magas fényű fekete felületek hozzájárulnak a belső tér prémium jellegének erősítéséhez. A szénszálas támlájú sportos kagylóülések a könnyedség érzését nyújtják, miközben egyúttal a CUPRA Formentor teljesítményét is hangsúlyozzák, mert a vezető alacsonyabban, ergononómikus helyzetben ül.

A  gépkocsi belsejében a digitális műszerfal beépítésével, és az összes szükséges vezetési információ elérésével. a 10 hüvelykes  panoráma navigációs rendszer áll a figyelem középpontjában,  és egyben lehetőséget az utasok összekapcsolására.

A jövő mérnöki munkája

A CUPRA Formentort arra alkották, hogy a márkát a jövőbe repítse. A gépkocsiba az egyik legfejlettebb hajtásrendszert építették be, ami biztosítja a CUPRA név által megkövetelt teljesítményt. A CUPRA Formentorba nagy teljesítményű plug-in hibrid motort szereltek, az erőátviteli rendszert úgy tervezték, hogy megfeleljen a mai teljesítményi és hatékonysági követelményeknek, mellyel kezdetét veszi a márka elektromos motorokkal kapcsolatos fejlesztése.

A korszerű, nagy teljesítményű plug-in hibrid benzinmotoros technológia a nagy teljesítményű elektromos motor nagy nyomatékával együtt lehetővé teszi, hogy a CUPRA Formentor meghaladja a gépkocsi vezetőjének a teljesítményre vonatkozó elvárásait.

A kettős tengelykapcsolású DSG sebességváltóval párosítva, a 180 kW/245 lóerő összteljesítmény közvetlenül átkerül a kerekekre. Az intelligens DCC alváz és a differenciálzár működésével a gépkocsi mesterien teljesít, bármilyenek is legyenek a vezetési körülmények vagy a vezetési stílus.

A CUPRA Formentort  a legdinamikusabb tulajdonságokkal ruházták fel, ahol az elektromos és a belső égésű motor együttesen lehetővé teszik, hogy csökkenjen az üzemanyag fogyasztás, és jelentősen mérséklődjék a CO2 kibocsátás. A beépített nagy akkumulátor csomaggal a CUPRA Formentor tisztán elektromos módban 50 kilométert képes megtenni a WLTP menetciklusban (ami  megközelítőleg 70 kilométernek felel meg az NEDC-szabvány szerint).

A Cupra Formentor az idei  Genfi Autószalonon tartja világpremierjét, ahol a közönség első alkalommal tekintheti meg a tanulmányautót, és egyben betekintést nyerhet a nagy teljesítményű márka jövőjébe is.

www.seat.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: