Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens együttműködési megállapodást írt alá a kínai SPIC villamosenergia-termelő társasággal

2019.04.05

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens AG és a kínai állami villamosenergia-termelő társaság (State Power Investment Corporation Limited, SPIC) átfogó stratégiai partnerségi keretszerződést írt alá.


A Siemens már korábban technológiai együttműködési megállapodást kötött az UGTC-vel (China United Heavy-duty Gas Turbine Company) nagyméretű gázturbinákra vonatkozóan. Az átfogó stratégiai partnerségi keretszerződést Qian Zhimin, az SPIC elnöke és Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója írta alá 2019. március 26-án, Pekingben. A partnerségi keretszerződés tovább bővíti a két társaság közötti együttműködést a villamosenergia-termelés terén a Siemens AG és az UGTC között korábban létrejött, technológiai együttműködési megállapodás keretein túlmutatóan, és segíti a kínai ellátólánc kialakítását. Mindkét társaság vállalta, hogy az együttműködést a legmodernebb technológiájú termékekre is kiterjesztik, például az erőművek digitalizációjára, hidrogénalkalmazási projektekre és decentralizált energiarendszerek intelligens energiamenedzsment-megoldásaira. Emellett a két fél projektek kivitelezésében is együttműködik, és világszerte közösen fejleszt gáztüzelésű villamos erőműveket.
 
Ezzel a megállapodással mindkét fél ki tudja használni a kínai villamosenergia-termelési szektor várható strukturális bővülését – mondta Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. – A keretszerződés újabb fontos mérföldkő a kínai vállalatokkal az elmúlt évtizedek során folytatott, már eddig is sikeres technológiai együttműködésünk történetében. Mindkét fél célja a ma bejelentett megállapodáson túlmutató, hosszú távú partnerségi kapcsolat kialakítása” – tette hozzá.
 
Siemens AG és az UGTC között korábban létrejött, nagyméretű gázturbinákra vonatkozó technológiai együttműködési megállapodást megelőzően a Siemens AG már 2018 júliusában egyetértési megállapodást kötött az UGTC többségi tulajdonosaként eljáró SPIC-vel. Az UGTC célja, hogy lehetővé tegye nagyméretű gázturbinák Kínában történő előállítását. A szerződés értelmében a Siemens az UGTC rendelkezésére bocsátja a gázturbinaprojekt sikeres megvalósításához szükséges tervezési, műszaki és tesztelési ismereteit. Mindkét megállapodás célja a felek közötti hosszú távú, mindkét fél számára előnyös partnerségi kapcsolat kialakítása.
 
Kína áramigénye folyamatosan növekszik, és a kormányzat elkötelezett a levegőminőség javítása mellett, ezért a szénerőművek helyét gázerőművek veszik át. Ennek megfelelően Kína már jelenleg is a világ egyik legnagyobb gázturbinapiaca, és jelentősége a következő évek során tovább fog nőni.

További információk a Siemens Gas and Power operatív vállalatáról:
https://new.siemens.com/global/en/company/about/businesses/gas-power.html

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: