Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Automatizálás stílusosan: a KUKA rögtön három díjat kap a German Design Award 2020 keretében

2020.02.12

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A funkcionalitás, a világos dízájn és az esztétikus vállalati márkaépítés meggyőzte a German Design Award 2020 zsűrijét. A Frankfurt am Main-ban megtartott díjátadáson három KUKA-termék kapta meg a kiemelkedő ipari dizájnért járó kitüntetést.


A German Design Award 2020 győztese: a KUKA

Amikor a múlt héten átadták a German Design Award 2020 díjakat a frankfurti „Ambiente” vásáron, a KUKA az első sorban szerepelt. Az augsburgi székhelyű automatizálási specialista rögtön három díjat zsebelt be az ipari dizájn kategóriában. Az „Excellent Product Design“ kategóriában a zsűri a rugalmas anyagszállítást támogató két autonóm, KMP 600 és KMP 1500 jelzésű platformot, valamint a KUKA carla_connect elnevezésű, az elektromos autók otthoni töltésére szolgáltó töltőasszisztensét díjazta. 

Ipari dizájn: a KUKA három „győztes” kitüntetése

A German Design Award 2020 kiemelkedő nemzetközi szakértői a „progresszív technológiákra mutatkozó igényt tökéletesen kifejező, csodálatosan letisztult, futurisztikus hatású dizájnt” (KMP 1500), „a funkcionalitást, a progresszív esztétikát és a vállalati márkaépítést igen magas alkotói színvonalon egyesítő dizájnt” (KMP 600), valamint a „dizájn markáns, magas esztétikai fokon álló nyelvén megfogalmazott innovatív technikát, a minőséget és a funkcionalitást” (carla_connect) díjazták.

Számos kitüntetés az ipari dizájn területén

A töltőasszisztens, valamint a két jármű dizájnját Mario Selic alkotta meg, aki már 25 éve határozza meg a KUKA robotok kinézetét és már számos díjat nyert. Véleménye szerint „a robotok valódi erőcsomagok, hiszen gyakran elképesztő súlyokat kell mozgatniuk, de ezzel egyidejűleg rendkívül kitartóak és tudniuk kell gyorsulni is. Számomra ezzel az ideális atlétát testesítik meg.

A carla_connect biztonságos rendszere és kis beépítési mélysége alkalmas akár szűk parkolási helyzetekbe történő integrálásra is, ilyen például az otthoni garázs. Selis megjegyzi még, hogy „a színválasztás összhangban van a KUKA vállalati márkaépítésével és zökkenőmentesen illeszkedik a vállalat termékcsaládjába.

Fully automated charging of EVs with a robot ; 3:15  
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=frPX-eCt0u0&feature=emb_logo 

A German Design Award 2020 győztese: teljeskörű rugalmasság az ipari termeléshez

A KMP 600 plattformkocsi egy autonóm vezérlésű jármű a rugalmas anyagszállításhoz, valamint a logisztikai menedzsment optimalizációjához. Pontos emelőmechanizmusával például mobil polcokat szállít a komissiózó munkaállomásokra. A rendszer különböző iparágakban alkalmazható, rendkívül rugalmas és gyorsan testre szabható a változó ügyféligények függvényében.

Nagyobb testvére a KMP 1500, az emelőmechanizmussal rendelkező vezetőnélküli szállítójármű a gyártóberendezéseket látja el anyaggal és hozzájárul az Ipar 4.0 termelés rugalmasságához. A többirányú hajtástechnikának köszönhetően a kocsi képes minden irányban mozogni az állásból. Az emelőmechanizmussal a kocsi képes az alkatrészek önálló mozgatására a megmunkálási állomások között vagy akár a megmunkált darabok a raktárba szállítására is.

KMP 1500 - Intelligent & Autonomous Mobile Platform ; 1:42 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=8BQMYHlDOBo&feature=emb_logo 

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; YouTube ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: