Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens tovább erősíti a tulajdonosi kultúráját

2019.03.29

Forrás: Siemens, Hírek
Március 18-án volt Németországban a „Részvények napja”, és ebből az alkalomból ragadja meg a lehetőséget a Siemens arra, hogy hangsúlyozza kiemelt fontosságú tulajdonosi kultúráját: világszerte 379.000 dolgozójából körülbelül 300.000 dolgozó Siemens részvénytulajdonos is.


Ez azt jelenti, hogy a Siemens munkavállalóinak mintegy 80%-a egyben társtulajdonos is saját vállalatában. Az elmúlt évben gyakorlatilag nem változott a munkavállalói részvényesek száma, egyetlen más, hasonló méretű vállalat sem büszkélkedik ilyen magas munkavállalói részvényesi számmal.
 
A vállalat mintegy 68 millió euró értékben jutalmazta ajándék részvénnyel munkavállalóit

 
Idén a munkavállalóknak meghirdetett globális Share Matching Program keretében a Siemens összesen 702.300 részvényt osztott szét mintegy 68 millió euró értékben munkavállalói között 65 országban. Hároméves tartási időszak után a programban részt vevő munkavállalók ingyen juthatnak egy azonos típusú részvényhez minden három megvásárolt részvény után, amely a tört részvényekre is vonatkozik.

Cents4Sense: első munkavállalói osztalékfelajánlási program társadalmi projektekre
 
A Siemens idén indította útjára Cents4Sense kezdeményezését, amelynek keretében a munkavállalók szerte a világon felajánlhatják egy Siemens-részvényre jutó osztalékjukat (3,8 euró). Az adományokkal a Siemens Stiftung által működtetett nemzetközi projekteket támogatnak. Az alapítvány az oktatás, fejlesztési együttműködések és a kultúra terén aktív. „Az osztalékfelajánlás ötlete fiatal munkavállalóinktól ered, én már a legelejétől fogva nagyon lelkesedtem az ötletért – mondta Mariel von Schumann, a Siemens AG HR-vezetője, akivel a Siemens Stiftung igazgatósága is egyetért. –  A Cents4Sense annak bizonyítéka, hogy a sok apró felajánlás összesítve milyen hatalmas hatással lehet, és mekkora változásokat mozdíthat előre a társadalomban. A kezdeményezés egybecseng a Siemens elkötelezett munkavállalói részvényesi attitűdjével is, erős vállalati kultúránk újabb bizonyítéka. A társtulajdonosok hosszú távon gondolkodnak, és felelősségteljesen viselkednek – a jelen és a jövő generációkért.
 
A vállalat és munkavállalói összesen 223.000 eurót adományoztak a Cents4Sense program keretében. Az összegyűlt felajánlásokból a Siemens Stiftung által támogatott különböző társadalmi projekteket finanszíroztak az ENSZ fenntarthatósági céljainak megfelelően: „A Cents4Sense-felajánlások többek között lehetővé teszik iskolai tanárok képzését Argentínában, Peruban és Nigériában, és elősegítik a modern osztálytermi tudományos és technológiai oktatást. A képzésnek köszönhetően javul a diákok problémamegoldó képessége és kreativitása, szélesebb készségpalettával rendelkeznek majd, amellyel könnyebben küzdhetnek meg a 21. század kihívásaival” – mondta Nathalie von Siemens, a Siemens Stiftung ügyvezető igazgatója. A felajánlásokból ezenkívül szociális vállalkozói projekteket is támogatnak, így többek között vizet és egészségügyi ellátást biztosítanak a Fülöp-szigeteken, Indiában és Kenyában.

A tulajdonosi kultúra továbbra is fontos szerepet tölt be a Siemens-márkán belül
 
A munkavállalói részvényesi program jelenleg és a jövőben is kulcsfontosságú szerepet tölt be a Siemens vállalati kultúrájában, célja elősegíteni és ösztönözni a munkavállalók személyes felelősségvállalását saját munkájuk után a vállalaton belül. Ez a megközelítés azon a meggyőződésen alapul, hogy a munkavállalók személyes kötődése erősebb a vállalatuk iránt, ha abban ténylegesen tulajdonosok is. Motiváltabbak és elkötelezettebbek azok a munkavállalók, akiknek van vállalati részvénye, felvállalják a felelősséget, és a vállalat hosszú távú sikereit szem előtt tartva viselkednek. A tulajdonosi kultúra fontos szempont a Siemens-leányvállalatoknál is: a Siemens Healthineers is ezt az utat követi. A programban való részvételre jogosult munkavállalók külön, a Siemens Healthineers munkavállalókra szabott részvény programokban vehetnek részt.
 
A tulajdonosi kultúra nem újkeletű a Siemens-nél, a vállalat első munkavállalói profitmegosztási programját már 1858-ban bevezette. A Siemens globális Share Matching Programját 2008-ban indították a vállalati Equity Culture program részeként. Ma a világ egyik legnagyobb munkavállalói részvényesi programját működteti a vállalat. Jelenleg 60 országban több mint 290.000 munkavállaló jogosult a programban való részvételre.

Ez a sajtóközlemény és további anyagok a következő linken érhető el
http://www.siemens.com/press/equityculture 
A Siemens Stiftung alapítványról bővebben lásd
https://www.siemens-stiftung.org  

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: