Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens további regionális vonatokat biztosít az ÖBB számára

2019.03.22

Forrás: Siemens, Hírek
Az Osztrák Szövetségi Vasutak (Österreichische Bundesbahn – ÖBB) további 24 Desiro ML regionális vonatot rendelt a Siemenstől, ezzel 189-re emelve a megrendelt vonatok számát.


A „Cityjet” néven működő új vonatok szállítása a tervek szerint 2020 nyarán kezdődik meg. A háromkocsis elektromos vonatszerelvényeket regionális vonatokként (S-Bahn) fogják használni Kelet-Ausztriában. A vonatok gyártására a Siemens Mobility üzemeiben, Krefeldben (Németország) és Grazban (Ausztria), a végső összeszerelésre pedig az ÖBB-Technische Services GmbH jedlersdorfi (Ausztria) gyárában kerül sor.
 
A Cityjet kényelmes utazási élményt garantál Ausztria-szerte. A vonat rugalmassága a felhasználási lehetőségek széles skáláját teszi lehetővé. A Desiro ML-t például elektromos-hibrid akkumulátoros technológiával működő vonattá lehet átalakítani, így a jövőben a nem villamosított vasútvonalakon is használható lesz” – mondta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója.
 
A vonat változtatható, alacsonypadlós ülőhelyei és nagyvonalúan kialakított felszállási- és közlekedőtere megnövelik az utasok kényelmét, valamint a jelenleg használt vonatokhoz képest mintegy 22%-kal több ülőhelyet kínálnak. Minden ülés egy olvasólámpával, hálózati csatlakozóval és kinyitható laptopasztallal van felszerelve. Az ülések állítható ülőfelülettel, ergonomikus fejtámlával és kartámaszokkal rendelkeznek. A 75 méter hosszú vonatok 160 km/h-s végsebességre, és a Desiro típuscsalád korábbi járműveihez viszonyítva pedig nagyobb gyorsulásra képesek.
 
A hozzáférhetőség tekintetében a vonat új mércét állít fel széles ajtóival és felszállási területeivel, nyitott és csendes közlekedőtereivel, valamint kontrasztosabb színösszeállításaival a látássérültek számára. A kényelmes, alacsonypadlós ajtók rámpa nélkül is könnyű hozzáférést biztosítanak minden 550 mm magas vasúti peronon – még a kerekesszékes és babakocsis utasok vagy kerékpárosok számára is. A régió alacsonyabb peronú vasútállomásainál a vonat mindkét oldalán kigördülő lépcső és emelő biztosított. Az S-Bahn vonatok mindkét oldalon hat ajtóval rendelkeznek.
 
Ez a sajtóközlemény és a sajtófotók az alábbi címen érhetők el:
www.siemens.com/press/desiro-oebb
A Siemens Mobility-ről további információkat olvashat a következő címen: www.siemens.com/mobility

A Siemens Mobility a Siemens AG önállóan irányított vállalata. A közlekedési megoldások egyik vezető fejlesztőjeként a Siemens Mobility már 160 éve újítja meg folyamatosan portfólióját a gördülőállomány-ágazat, a vasúti automatizálás és villamosítás, a kulcsrakész rendszerek, az intelligens közlekedés és a kapcsolódó szolgáltatások kulcsfontosságú területein. A digitalizálás segítségével a Siemens Mobility intelligens infrastruktúrát biztosít az üzemeltetők számára, fenntartva a folyamatos értékteremtést a teljes életcikluson keresztül, javítva az utasok utazási tapasztalatait és garantálva a rendszer rendelkezésre állását. A 2017. szeptember 30-án lezárt pénzügyi évben a korábbi Siemens Mobility Divízió a 28.400 fős nemzetközi csapatával 8,1 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el.
További információk a www.siemens.com/mobility honlapon találhatók.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: