Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook Tire és a Rinspeed közös, jövőbe tekintő mikrojármű projektje

2019.03.14

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook abroncsgyár csatlakozott a Rinspeed új "microSNAP" projektjéhez. A 2019-es Genfi autószalonon most bemutatkozó mikrojármű rendszer alapját a cserélhető alvázak és karosszériák jelentik.


A mikrojárművet a Hankook hivatalos abroncsbeszállítóként látja majd el Ventus sorozatába tartozó prémium abroncsokkal.

Németország, Neu-Isenburg, 2019. március 14. – A prémium abroncsokat gyártó Hankook hivatalos gyári beszállítóként UHP Ventus S1 evo csúcstermékével látja el a Rinspeed "microSNAP" járműrendszerét, 195/40R 17 méretben. Az új mikrojármű-rendszerbe tartozó futóművek és karosszériák változtathatóan kombinálhatóak, ami rugalmasabb és fenntarthatóbb felhasználást tesz lehetővé, amit a Hankook nagyteljesítményű abroncsai támogatnakk kiegyensúlyozott környezeti jellemzőkkel.

A Rinspeed új "microSNAP" modellje egy cserélhető alvázakkal és felépítményekkel rendelkező mikrojármű rendszer. A jármű árut és utasokat is önállóan szállít. Mindig az adott célnak megfelelően párosítják az alvázat és a karosszériát, melyek szükség esetén gyorsan és egyszerűen szétválaszthatóak. Az elektromos jármű tele van olyan műszaki és kialakítási jellemzőkkel, melyeket elismert vállalatok hálózata kínál. A "microSNAP" modelleket a Hankook hivatalosan a prémium Ventus S1 evo sorozatába tartozó abroncsokkal látja el.

"Nagyon örülünk az új partnerkapcsolatnak a Hankook-kal. A „Design Innovation“ kutatás-fejlesztési projekt keretében most bemutatott abroncsokhoz hasonló dinamikus és jövőbe mutató ötletekkel rendelkező vállalatként, olyan koncepciókat fejlesztenek, melyek túlmutatnak a jelenlegi abroncstechnológián és mobilitási megoldásokon, ezért tökéletesen egészítik ki "microSNAP" projektünket is." – állítja Frank M. Rinderknecht, a Rinspeed ügyvezető igazgatója.

"A hivatalos partnerkapcsolat ezzel a jövőbe mutató mikrojárművel alátámasztja a Hankook technológiai szakértelmét a jövő mobilitásának alakítása terén.“ – jelentette ki Kim Han-Jun, a Hankook Tire európai vezetője. "Saját Design-Challenge projektünk keretében folyamatosan azon dolgozunk, hogy kreatív és hatékony megoldásokat fejlesszünk ki a jövő mobilitása számára."

Az idén tavasszal a Ventus S1 evo 3, a Ventus sorozat harmadik generációja további prémium autógyáraknál is bemutatkozik első gyári felszerelésű abroncsként. Elődjeihez hasonlóan rendkívül biztonságos és sportos vezetési élményt nyújt száraz és nedves útviszonyok között egyaránt. Az S1 evo 3 a Hankook Ventus család (mely már 1994-ben az eredeti "Ventus"-szal ünnepelte piaci megjelenését) legfiatalabb tagjaként újabb csúcspontot jelent a terméksorozat történetében. Ez a modell különösen a környezetvédelemre és az energia megtakarításra összpontosít, anélkül, hogy mindez a biztonsággal kapcsolatos kritériumok rovására menne.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: