Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Adatvezérelt információk kis és közepes adatközpontok számára

2019.03.08

Forrás: Siemens, Hírek
Az új Data Center Hub monitorozószoftver a Siemens adatközpontokhoz kialakított portfólióját egészíti ki és lehetővé teszi a kis és közepes kolokációs és vállalati adatközpontok hatékony üzemeltetését.


A Data Center Hub egy felhőalapú alkalmazás, amely lehetővé teszi az infrastruktúra időrendi teljesítményadatainak élő monitorozását, automatizált elemzését és ennek alapján a részletes jelentéskészítést csúcstechnológiás IoT-kapcsolat és -analitika alkalmazásával. Az alkalmazás a kihelyezett eszközöktől és külső információforrásoktól kapott adatokat, például időjárási adatokat kombinál és elemez, hogy minden felhasználói szerepkörhöz megfelelő ismereteket biztosítson a megalapozott cselekvéshez. Az adatközpontok létesítmény- és IT-menedzserei, valamint műszaki személyzete és vezetősége számára teljes rálátást biztosít a fő teljesítménymutatókra, például a teljesítményre és a hűtés hatékonyságára. A Data Center Hub segítségével az üzemeltetés javításához a telephely bármikor és bármilyen eszközről – okostelefonról, táblagépről vagy PC-ről – átlátható.
 
A Data Center Hub alkalmazást kifejezetten a több kis- és közepes méretű adatrendszert több helyszínről irányító üzemeltetők igényeinek kielégítésére terveztük. Az üzemeltetők számára biztosítjuk a helyzetismeretet az összes telephelyre vonatkozóan, valamint az egyes telephelyek teljesítményének részletes elemzését” – mondta Sabine Erlinghagen, a Siemens Building Technologies divíziójának Digital Buildings részlegének vezetője. – „Felhasználóközpontú tervezéssel gondoskodtunk arról, hogy a Data Center Hub hatékony, egyszerűen használható és erőteljes megoldás legyen az ilyen jellegű adatközpontok számára.

A webalapú termék egyszerűen és gyorsan bevezethető, és egy skálázható előfizetési modell alapján vehető igénybe. Ezenkívül a megoldás szállítófüggetlen. Így a szoftver képes különböző forrásokból és az adatközpontokban gyakran egymással egyidejűleg üzemeltetett berendezéstípusoktól kapott adatokat összefogni.

Az összegyűjtött üzemeltetési adatok elemzése olyan trendeket azonosít, amelyek felhasználhatók az energiafelhasználás, az üzemeltetés és a költségek optimalizálására, valamint a személyzeti erőforrások hatékony kihelyezésére. Az egyéb adatok, például a hőtérképek elemzése felgyorsítja a válaszadást incidens előfordulása esetén, és hasznos a prediktív karbantartás során is. Egy jól áttekinthető irányítópult a felhasználók számára mindig azonnal átlátható tájékoztatást kínál a telephelyük vagy több, földrajzilag elosztott telephely állapotáról. Továbbá a felhasználók értesítéseket állíthatnak be, amelyeket az alkalmazás SMS-ben vagy e-mailben továbbíthat. Ezenkívül a Data Center Hub lehetővé teszi az automatikus jelentéskészítést, és így biztosítja az átláthatóságot, illetve a kolokációs adatközpontok és a bérlőik közötti SLA-k teljesítését.

A Building Technologies üzletágról további információk a következő címen olvashatók: www.siemens.com/buildingtechnologies .
A témáról további információk érhetők el a következő címen:
www.siemens.com/datacenter 

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: