Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Tappancs Állatotthon lakóinak oltását támogatja a Bridgestone

2019.02.27

Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
Tatabánya, 2019. február 27. – A tatabányai Tappancs Állatotthonban élő kutyák oltását támogatja a Bridgestone. Az abroncsgyár 250.000 forintos támogatása a menhely 86 négylábú lakójának éves oltási költségét fedezi.


A vállalat egy olyan dolgozójának kezdeményezésére segíti az állatotthont, aki egy rendhagyó pályázattal nyert részvételi lehetőséget a világ legnagyobb, amatőrök számára megrendezett kutyaszános sarkköri expedíciójára.

Kutya nagy feladat

Az ember leghűségesebb társa a kutya. Négylábú barátainkkal immár több mint 12.000 éves a kapcsolatunk, ám az egymás közelségében töltött évezredek ellenére nem minden kutya talál gondoskodó gazdára. A Tappancs Állatotthon menhelyén például több mint 86 megunt, mentett, beteg vagy elkóborolt kutyát gondoznak. Az állatok etetése, őrzése, ápolása és oltása azonban minden évben hatalmas összeget emészt fel, amelyet az alapítvány magán és céges adományokból, illetve az 1%-os támogatásokból igyekszik fedezni. Ebben a nagy feladatban segíti most a Tappancs Állatotthont a Bridgestone, amely a 250.000 forintos támogatással azt állatok éves oltási költségeit fedezi.

Tatabányáról a sarkvidéki kutyaszános expedícióra

A Bridgestone egyik munkatársa, Kitlinska Anna Borbála kezdeményezésére segíti az állatotthont. Anna egy rendhagyó pályázattal kijutott a világ legnagyobb kutyaszános sarkköri expedíciójára, a Fjällräven Polar-ra, ahol öt nap alatt 300 kilométert tesz majd meg kutyaszánon a hó és a jég birodalmában, így itt különösen fontos lesz az ember és állat összhangja.

Mivel a Bridgestone Tatabánya kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek támogatására és a Fjällräven Polar sem valósulhatna meg a szánhúzó kutyák nélkül, vállalatunk úgy döntött, minden Annára leadott szavazat után egy szimbolikus összeget felajánlva, 250.000 forinttal támogatja a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítványt” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

Óriás betűk Budapest térképén

Anna rendkívül kreatív pályázattal nevezett az expedícióra azért, hogy a zsűri több ezer pályázó közül beválassza a 20 szerencsés résztvevő közé. Budapest utcáin 120 kilométert gyalogolt, az útvonalat pedig egy applikációval rögzítette és így rajzolta ki a Fjällräven Polar expedíció nevének minden betűjét a főváros térképére. Ilyen formában még senki sem pályázott az expedícióra a korábbi években, Ő volt az első, aki ilyen egyedi pályázatot talált ki és valósított meg. Anna ambiciózus tervét a Bridgestone-os munkatársak is és maga a vállalat is segítette. Nemcsak Tatabányán, de a Bridgestone más nemzetközi gyáraiban is összefogtak érte, megosztották a pályázatát, szavaztak rá ismerősök, barátok és ismeretlenek egyaránt.

Társadalmi felelősségvállalás az állatokért is

Társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részeként a Bridgestone rendszeresen támogat termékeivel, illetve anyagiakkal is különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó szervezeteket és intézményeket.

Környezetvédelmi tevékenysége részeként a vállalat állatok élőhelyének revitalizációját is segíti. Tavaly a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak adott 2 millió forintos támogatást, amellyel a Neszmélyen a gombáspusztai ürge élőhelykezelés-program megvalósítását támogatta. Ennek keretében a park szakemberei monitoring rendszert építettek ki a védett fajok megfigyeléséhez, illetve a megfelelő mezőgazdasági munkák elvégzésével gondozzák, karbantartják az állatok folyamatosan visszaszoruló élőhelyét.

A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEU) a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió 38 országában, összesen több mint 18.300 főt foglalkoztat, valamint 15 gumiabroncs- és gumitermék-gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.200-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: