Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens többmodulos E-House-megoldást szállít egy magyarországi vegyipari komplexumnak

2019.02.26

Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
• A Siemens hét egyedi kialakítású, többmodulos, közepes és kis feszültségű rendszerekkel felszerelt E-House-alállomás szállítására kapott megbízást


•  Elektromos áram biztosítása petrolkémiai komplexum üzemeltetéséhez
•  Költséget és időt megtakarító plug-and-play megoldás

A Siemens az E-House-ok szállítására vonatkozó egyik legnagyobb megrendelését a thyssenkrupp Industrial Solutions technológiai csoporttól kapta. A MOL-csoport, egy magyarországi székhelyű vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalat egyik új vegyipari komplexumának üzemeléséhez szükséges áramellátásáról hét moduláris áramelosztó alállomás fog gondoskodni. Az E-House-ok Tiszaújvárosban lesznek felállítva, ahol a thyssenkrupp egy nagyjából 400.000 négyzetméter alapterületű petrolkémiai komplexumot fog építeni már meglevő ipari létesítmények közelében. Az üzem a tervek szerint 2021-ben kezdi meg működését, és fontos köztes termékeket fog előállítani Közép- és Kelet-Európa különböző ágazatai számára.

A Siemens szállítási terjedelme hét moduláris E-House-t tartalmaz összesen 90 egyedi modullal. Ezek főleg közép- és kisfeszültségű rendszerekkel, valamint egy felügyeleti szabályozó és adatgyűjtő (SCADA) rendszerrel vannak felszerelve.
Az E-House-okat ezenkívül bevált építési technológiákkal tervezték. Például a személyzet és a berendezések biztonságának garantálása érdekében tűzoltó rendszer lesz felszerelve.

Ügyfelünk, a MOL EPC és technológiai partnereként a projekt végrehajtásának minden mozzanatát optimalizáljuk. Az olyan előregyártott és előzetesen tesztelt megoldások használata, mint az E-House-ok, segít minimálisra csökkenteni az ilyen berendezések helyszíni munkálatait” – mondta Sami Pelkonen, a thyssenkrupp Industrial Solutions elektrolízis és polimerek üzletágának (Electrolysis & Polymers Technologies Business Unit) vezérigazgatója.

Az E-House-modulok építését, felszerelését és előzetes tesztelését a gyártás helyszínén fogják végezni kiszállítás előtt, amely a tervek szerint 2020 végére zárul le. Az előgyártás magas foka miatt kevesebb erőforrásra – időre és pénzre – van szükség. A hagyományos, telephelyen épített konstrukciókkal összehasonlítva a plug-and-play megoldás kisebb helyszíni jelenlétet igényel, csökkenti a szereléssel kapcsolatos késedelmeket, és minimálisra csökkenti az egyéb helyszíni tevékenységek esetleges megzavarását. Az előzetes tesztelés biztosítja a kiváló minőséget és megbízhatóságot.

Büszkék vagyunk arra, hogy a hagyományos megoldás alternatívájaként ezt az egyedi, moduláris és megbízható áramellátási megoldást szállíthatjuk a thyssenkrupp részére. Ezzel a megoldással ügyfelünk gyorsan generálhat bevételt üzleti alaptevékenységével” – mondta Stephan May, a Siemens Energy Management divíziójának közepes feszültség és rendszerek üzleti egységének (Medium Voltage and Systems Business Unit in the Siemens Energy Management Division) vezérigazgatója.

Eddig a Siemens több mint 300 áramelosztó E-House-t szállított világszerte. Ezek a termékek széles körben alkalmazhatók, például nehezen elérhető területeken, nagy igénybevétellel járó környezetekben, valamint ideiglenes áramelosztási megoldásként, és áttelepülés esetén mobil energiaszolgáltatási megoldásként.

Ez a sajtóközlemény és egy sajtófotó a következő címen érhető el:
www.siemens.com/press/PR2019020151EMEN  
Az energiairányítási üzletágról további információ a következő címen érhető el:
www.siemens.com/energy-management 
Az E-House-okról további információ a következő címen érhető el:
https://www.siemens.com/e-house 

Siemens – Több mint 130 éve Magyarországon

A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár több mint 170 éve. Napjainkban a cég a villamosítás, az automatizálás és a digitalizáció területére fókuszál. A 2018. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,1 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 379 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. Magyarországon a Siemens 1887-ben, az első budapesti villamosvonal megépítésekor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A hazai Siemens-csoport az energiatermelés, -feldolgozás és -továbbítás, az ipari automatizálás, az épülettechnológia, a közlekedés és infrastruktúra, az egészségügy, valamint a szoftverfejlesztés területén tölt be meghatározó szerepet. A Siemens Zrt. mellett az evosoft Hungary Kft., a Mentor Graphics Magyarország Kft., a Siemens Gamesa Renewable Energy Kft., a Siemens Healthcare Kft., a Siemens Mobility Kft., valamint a Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. a csoport tagja, amely Magyarországon 3.700 munkatársat foglalkoztat.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: