Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Oldalsó függönylégzsákok gondoskodnak a járművezetők biztonságáról

2019.03.04

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania borulási oldalsó függönylégzsákjai a felborulással járó balesetek egyik legsúlyosabb következményeit hivatottak enyhíteni, amikor is a járművezetők vagy az utasok megsérülnek a fülkének ütődéstől, illetve akár halálos balesetet is szenvednek, mert saját járművük összenyomja őket.


Ez az egyedülálló megoldás megvédi a fülkében utazókat, ha a tehergépkocsi felborul.

A Scania új generációs teherautói felszerelhetők az ajtók feletti tetőkárpitba épített borulási oldalsó függönylégzsákokkal, hogy jelentősen nagyobb védelmet nyújtsanak a járműben utazóknak felborulás esetén, amely a tehergépkocsi-balesetek egyik legsúlyosabb fajtája.

Borulási oldalsó függönylégzsákunk – különösen a kormánylégzsákkal és az övelőfeszítőkkel társítva – sokkal nagyobb túlélési esélyeket biztosít a járművezetőnek és utasainak egy felborulással járó baleset során az új generációs Scania tehergépkocsikban, ugyanis lényegesen enyhíti a balesetek kimenetelének súlyosságát bármilyen más tehergépkocsihoz képest” – mondta Christofer Karlsson, aki a Scania ütközésbiztonsági rendszerének kifejlesztéséért felelt.

Így működnek az oldalsó függönylégzsákok

A tehergépkocsik felborulásának gyakori oka, hogy a járművezető kénytelen kikerülő manővert végrehajtani, hogy elkerülje az ütközést egy közeledő járművel vagy akadállyal. Ha ennek eredményeként a teherautó lehajt az úttestről, akkor ott általában nem megfelelő a talaj teherbírása, ezért a jármű az oldalára dőlhet vagy nagyobb sebességnél fel is borulhat. Korszerű rendszerek érzékelők segítségével meghatározzák, hogy a borulási oldalsó függönylégzsákoknak vagy bármelyik másik légzsáknak ki kell-e nyílnia, és ha igen, mikor, majd szükség esetén a légzsákok azonnal felfújódnak.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus AG tagja, ami nemrég TRATON AG-vé alakult.
További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: