Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Régi-új partner a BUD Cargo City-ben: beköltözik a cargo-partner Kft.!

2019.02.21

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Az idei év végén adják át a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vadonatúj légi teheráru központot, a BUD Cargo City-t.


Ehhez kapcsolódóan január végén indult az ún. speditőr cégek számára készülő külön épület kivitelezése is. A Budapest Airport a Cargo City első bérlői között köszöntheti hosszú távú partnerét, a cargo-partner Kft-t.

Gőzerővel halad a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vecsési oldalán a BUD Cargo City névre keresztelt új légiáru logisztikai központ építése. A Budapest Airport teljes egészében saját finanszírozású, mintegy 10 milliárd forintba (32,6 millió euróba) kerülő projektjének keretein belül januárban egy további épület kivitelezése is elkezdődött, ahol olyan speditőr cégek kapnak helyet, amelyek kifejezetten a légi teheráru továbbítását, szállításának megszervezését végzik. Az épület mintegy 7.500 négyzetméter alapterületű raktárépülettel, az azt kiszolgáló galériaszinttel és háromszintes irodaépülettel növeli a Cargo City kapacitását.

A Budapest Airport célja a Cargo City megépítésével, hogy olyan közösségi teret hozzon létre, ahol a különböző piaci szereplők - árukezelő cégek, speditőrök, ügynökök, légitársaságok és hatóságok - egy helyen, ezáltal még hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapi munka során. Ebben a közösségben a Budapest Airport az elsők között köszöntheti hosszú távú partnerét, a cargo-partner Kft-t.

A cargo-partner 30 országban 130 irodával működve világszerte az info-logisztika teljes spektrumát lefedő szolgáltató, amely átfogó, partnercégekre szabott megoldást nyújt mind a légi, a tengeri és a közúti szállítmányozás, mind pedig a raktározási megoldások terén. Az információs technológia és az ellátási lánc optimalizálása terén is speciális szakértelemmel rendelkező vállalat éppen 25 éve, 1994. óta működik a budapesti repülőtéren. A napjainkban már a piacvezető logisztikai vállalatok közé sorolt cargo-partner a Cargo City-be költözéssel nem kevesebb mint 1200 négyzetméter alapterületű raktárral, és több mint 400 négyzetméternyi irodával bővíti kapacitását.

A cargo-partner részéről nagy örömmel fogadtuk a BUD Cargo City projektet, így nem is volt kérdés számunkra, hogy elsők között csatlakozunk a speditőr épület bérlőihez. Ez az egyedülálló lehetőség kiváló hátteret nyújt számunkra ahhoz, hogy a jelenleginél is magasabb színvonalon, gyorsabb és költséghatékonyabb, ezáltal versenyképesebb szolgáltatást nyújthassunk partnereinknek” – mondta Becze Attila, a cargo-partner magyarországi és romániai régiójának igazgatója.

René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletágának igazgatója hangsúlyozta: „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy erősödjön a Budapest Airport mint közép-kelet-európai légi teheráru elosztó központ. Ennek legideálisabb környezete a BUD Cargo City lesz, ahol a különböző, légi teherszállítással foglalkozó vállalatok közösségként dolgozhatnak együtt.” René Droese hozzátette: „Üdvözöljük tehát a cargo-partnert a Cargo City közösségben: különösen nagy öröm látni, hogy egy hosszú távú partnerünk csatlakozik ehhez a koncepcióhoz.

A BUD Cargo City várhatóan az év végén nyitja meg kapuit a bérlők számára, a speditőr épületet pedig decemberben adja át a Budapest Airport. A 10 milliárd forintos beruházás részeként a 20.000 négyzetméteres új raktárcsarnok előtt mintegy 32.000 négyzetméteres beton állóhely is épül, amelyen akár egyszerre két Boeing 747-8F típusú gépet lehet kiszolgálni. A BUD Cargo City projekt része a BUD 2020 repülőtér-fejlesztési programnak, amelynek keretében a Budapest Airport 55-60 milliárd forintot (160-180 millió eurót) fordít saját forrásból a repülőtér fejlesztésére.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: