Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens elindítja a ”Fund for the Future” alapot a szerkezeti átalakulás formálására Németországban

2019.02.15

Forrás: Siemens, Hírek
A „Fund for the Future”, azaz a Jövő Alap, amelynek létrehozásában a Siemens és a vállalat Központi Üzemi Tanácsa 2018 májusában megállapodott, már rendelkezésre áll képesítési projektek finanszírozására Németországban.


A 2022-es pénzügyi év végéig a Siemens 100 millió euróig terjedő összeget nyújt ilyen projektekre, túl a vállalat mintegy 500 millió eurós éves keretén, amelyet oktatásra és továbbképzésre fordít, ebből 290 millió eurót Németországban. A Fund for the Future kulcsfontosságú elem, amellyel a Siemens és az Összüzemi Tanács napjaink gazdaságának szerkezeti átalakulását formálja – egy olyan átalakulásét, amely elképzelhetetlen mértékben megváltoztatja a munka világát.

Meg kell adnunk a lehetőséget alkalmazottainknak, hogy folyamatosan bővítsék képzettségüket, hogy lépést tartsanak a szerkezeti átalakulással. Az élethosszig tartó tanulás létfontosságú mindannyiunk számára, hiszen a szerkezeti átalakulás nem csak megszüntetni fog munkahelyeket, hanem újakat is létrehoz majd, amelyek új szaktudást és know-how-t igényelnek. És pontosan itt lép be a Fund for the Future” – mondta Janina Kugel, HR vezető és a Siemens AG Igazgatótanácsának tagja.

Képesítési offenzívára van szükségünk, hogy fenntartható kilátásokat teremtsünk alkalmazottaink számára. Jövőbeni személyzeti stratégiánkkal tovább kívánjuk fejleszteni alkalmazottaink kimagasló szaktudását – ez teljes mértékben létfontosságú a szerkezeti átalakulás és a digitalizáció kezeléséhez” – mondta Birgit Steinborn, a Központi Üzemi Tanács elnöke, és a Siemens AG Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese.

A Fund for the Future-ről szóló megállapodás új tanulási kultúrát kíván megteremteni. „A jövőben a továbbképzéssel kapcsolatos intézkedések önmagukban nem lesznek elegendőek” – mondta Kugel. „Mindannyian hajlandók kell, hogy legyünk teljesen új dolgokat megtanulni.” A kezdeményezés ösztönözni is kívánja az alkalmazottakat, hogy játsszanak aktív szerepet szakmai fejlődésük alakításában, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy megbirkózzanak a szerkezeti átalakulás kihívásaival. A személyes felelősségvállalás fogja elősegíteni az új tanulási kultúra kialakulását.

A Központi Üzemi Tanács tagjaiból és ugyanannyi vezetői képviselőből álló odaítélő bizottság fogja eldönteni, hogy mely projekteket finanszírozzák az alap forrásaiból. Az odaítélő bizottság elnöke Janina Kugel lesz. Csak a szerkezeti átalakulással kapcsolatos kollektív oktatásra vonatkozó javaslatokat veszik figyelembe.

A Siemens, a vállalat Központi Üzemi Tanácsa és az IG Metall szakszervezet 2018 májusában megállapodott a „Future Pact-ről, a Jövő Paktumáról. Ez a paktum, amely magában foglalja a Fund for the Future, kialakította a fő kereteket a Németországban most folyó szerkezeti átalakulás kezeléséhez. A paktumot illetően a Siemens és az Központi Üzemi Tanács 2018. novemberében megállapodást írt alá, amely többek között meghatározza a Fund for the Future elveit.

A Fund for the Future-ről további információ a következő honlapon áll rendelkezésre: www.siemens.com/press/fundforthefuture 

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: