Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az I.D. R Pikes Peak a Classic Days találkozón mutatkozik be Németországban

2018.08.03

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• Az elektromos versenyautó kettős rekorderként érkezik a Jüchenben megrendezett népszerű eseményre


•  Az Autostadt az I.D. R Pikes Peak modell mellett számos versenylegendával képviselteti magát

Wolfsburg – Augusztus 3. és 5. között jön el ismét az I.D. R Pikes Peak ideje, ekkor debütál ugyanis Németországban, a Dyck kastélyban megrendezett 13. Classic Days veterán találkozón. A wolfsburgi Autostadt itt mutatja be a Volkswagen első, tisztán elektromos hajtású versenyautóját a „Passion, Pace, Performance” névre hallgató kiállítási területén. A közel 40 kiállított jármű – az 1920-as Bugattitól kezdve a jelenlegi Volkswagen I.D. R Pikes Peak modellig – nagyszerűen mutatja be a Volkswagen Csoporthoz tartozó márkák motorsport világának sokszínűségét, egyaránt fókuszálva a múltra, a jelenre és a jövőre. Az 500 kW (680 LE) teljesítményű I.D. R Pikes Peak a sportos előfutára a Volkswagen 2020-ban bemutatkozó, tisztán elektromos hajtású sorozatgyártású családjának, az I.D. modelleknek.

Sikerei is igazolják, hogy az I.D. R Pikes Peak tökéletesen testesíti meg a jelen és – elektromos hajtásrendszere révén – a jövő mobilitását is. A mindössze nyolc hónap alatt készült elektromos versenyautóval a Volkswagen mostanra már két rekordot is felállított. A 2018-as Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen június 24-én a francia pilóta, Romain Dumas nem csupán a korábbi, elektromos versenyautók által felállított rekordot múlta felül, de 7 perc 57:148 másodperces eredményével minden idők legjobb idejét futotta a világhíres hegyi felfutó versenyen. Három héttel később a 40 éves versenyző új rekordot állított fel az elektromos járművek kategóriájában a népszerű Goodwood Festival of Speed rendezvényen, ahol az I.D. R Pikes Peak volánja mögött 43,86 másodperc alatt – a korábbi, 2013-as csúcstartónál 3,48 másodperccel gyorsabban – teljesítette a távot.

A 13. Classic Days találkozó látogatói az eseményen találkozhatnak még az 1987-es dupla motoros Golf „Pikes Peak” modellel is. A korábbi német profi rali versenyző és Európa-bajnok, Jochi Kleint ült ennek az autónak a volánja mögött 31 évvel ezelőtt a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen a Volkswagen Motorsport színeiben. A Dyck kastélyban Kleint a Volkswagen Classic képviseletében gördül be a 480 kW (652 LE) teljesítményű Golf modellel. A „Racing Legends” (Versenylegendák) program során veterán versenyautók idézik meg a motorsport történelmet a 2,8 kilométer hosszú versenypályán.

A Classic Days története 2006-ra nyúlik vissza és Wolfgang Graf Berghe von Trips emlékére jött létre, aki 1961-ben Monzában egy baleset során vesztette életét. A várhatóan közel 40.000 látogatót vonzó 13. Classic Days egy különleges autós kerti parti és motorsport fesztivál, amelyen 7.000 veterán autó mellett 120 történelmi versenyautó vesz részt.

Mindössze 250 nap telt el a Pikes Peak projekt 2017. október 18-án történt bejelentése és a Volkswagen I.D. R Pikes Peak versenyautónak a Pikes Peak-i Hegyi Felfutón elért rekordja között. Az I.D. R Pikes Peak fejlesztésének fantasztikus története most videón is megtekinthető.

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2017-ben 6,23 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7.700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: