Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi zöld utat adott az algériai gyártásindításnak

2018.12.11

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóinformáció
• Algéria észak-nyugati részén, Relizane városában gördülnek le az Audi A3 és Audi Q2 modellek a gyártósorról
• A régóta Audi importőrként tevékenykedő SOVAC S.P.A. üzemében indulhat meg a termelés


•  Peter Will, az Audi AG CKD/MKD/SKD projektjeinek tervezéséért és irányításáért felelős vezetője: „A helyben történő gyártással az Észak-Afrikában való növekedésnek teremtünk szilárd alapot.

Ingolstadt/Budapest, 2018. december 11. – Az AUDI AG és a régóta Audi importőrként működő SOVAC S.P.A. december elején megkezdte három modell algériai összeszerelését. Ettől kezdve az Audi A3 Sportback, az A3 Limousine és az Audi Q2 modellek az azonos nevű tartomány központjában, Relizane városában gördülnek majd le a gyártósorról. Az Audi márkát érintő éves gyártási kapacitást kezdetben közel 3.000 autóban célozták meg. A SOVAC S.P.A. algériai üzeme 2017. óta gyártja a Volkswagen konszern márkáinak modelljeit.
    
Az Audi A3 és Q2 modellek helyi gyártásához szükséges gyártósort Peter Will, az AUDI AG CKD/MKD/SKD (félig, részben vagy teljesen szétszerelt egységekkel összefüggő) projektjeinek tervezéséért és irányításáért felelős vezetője illetve Mourad Oulmi, a SOVAC S.P.A. ügyvezető igazgatója indította el: „A konszern több márkájának modelljeit is gyártó üzemben való megjelenésünk logikus lépés volt a növekvő algériai piacra történő belépéshez.” - jelentette ki Will. „A helyi munkaerő speciális oktatása során biztosítjuk az Audi minőség megfelelő átadását és kihasználjuk a Volkswagen csoport többi márkájával létrejövő szinergiát a termelés és a logisztika területén. Ezzel együtt lefektetjük észak-afrikai növekedésünk további alapjait.”

Mourad Oulmi, a SOVAC S.P.A. ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az Audi márkával Algériában most először lehetőségünk nyílik prémium modellek gyártására, amellyel ügyfeleink igényeit is kielégíthetjük. Rendkívül hálás vagyok az Audinak, hogy az elmúlt hónapokban - a SOVAC segítségével - azon dolgozott, hogy újra bevezesse a márkát az algériai piacon. Több, mint 10 év partneri viszony után új szakasza kezdődik az együttműködésünknek.

2017-ben a SOVAC Production S.P.A Algéria egy 150 hektáros területen építette fel üzemét Relizane térségében, Algírtól 220 kilométerre nyugatra. Az egység napi gyártókapacitása azóta jelentősen növekedett, jelenleg közel 200 autó hagyja el itt a gyártósort naponta. Az üzemben jelenleg a Volkswagen Golf, Polo, Tiguan, Passat és Caddy, a Škoda Octavia, Rapid és Fabia illetve a SEAT Ibiza, Arona, Leon és Ateca modellek összeszerelése történik.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen mintegy 1,878 millió Audi gépkocsiját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55.900 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2016-ös év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: