Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az MWCapital, a SEAT, a Telefónica, a Ficosa, az ETRA és az i2CAT egy összekapcsolt gépkocsi kísérleti projektet népszerűsít

2019.02.06

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
Az 5G Barcelona látókörében
¤ A megállapodás lehetővé teszi a SEAT, a Ficosa és az ETRA bekapcsolását az 5G Barcelona projektbe


¤  Az 5G technológia megkönnyíti a városi infrastruktúra  és a gépjárművek   közötti összeköttetés tesztelését
 
Barcelona / Budapest, 2019. február 6. - A Mobile World Capital Barcelona, a SEAT, a Telefónica, a Ficosa, az ETRA és az i2CAT együttműködési megállapodást írtak alá egy kísérleti projekt létrehozására a hálózatba kapcsolt gépkocsik fejlesztésének területén. A projekt az 5G Barcelona konzorcium hatókörébe tartozik, és egy  olyan kezdeményezést jelent, amelynek célja Barcelona városának, mint az Európában mértékadó  5G hub terén betöltött szerepének kialakítása. A projekt magában foglalja az 5G Barcelona más tagjainak együttműködését is,  mint például az UPC-ét  és a CTTC-ét.

A  megállapodás aláírásánál jelen volt Carlos Grau, a Mobile World Capital Barcelona vezérigazgatója, Christian Stein, a SEAT intézményi kapcsolatokért felelős főigazgatója, Bruno Vilarasau, a Telefónica digitális szolgáltatási és közigazgatási igazgatója, Joan Palacin, a Ficosa fejlett kommunikációs üzleti részlegének igazgatója, Rafael Barnola, az ETRA Bonal vezérigazgatója és Josep Paradells, az i2CAT Alapítvány igazgatója.

Az SEAT és a Telefónica által közösen irányított projekt az első lépést jelenti a teljesen önálló, vezető nélküli gépkocsi felé. Az 5G technológia tulajdonságai, mint például az alacsony átfutási idő  és az edge computing, azaz egy olyan technológia, amelyik egyszerűsíti az IoT eszközök forgalmát és lehető teszi a valós idejű helyi adatelemezést,  megkönnyítik majd  a kommunikációt  a gépkocsi, a környezetei infrastruktúra és a forgalomban részt vevő többi gépkocsi között.

A kísérleti projekt kiterjed az utazás közbeni biztonságra, valamint  az infotainment funkciókra is a nagy felbontású szórakoztató tartalmak letöltése révén.

www.5gbarcelona.com

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2018-ben közel 517.600 gépkocsiját értékesítette világszerte, ez a márka 68 éves történelének a legjobb eredménye.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: