Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens ipari gázturbinákat szállít a kanadai Albertában működő gázfeldolgozó üzemeknek

2019.02.01

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemenst választották ki két SGT-300 ipari gázturbina szállítására egy, a kanadai Alberta tartománybeli Montney városában működő termelőüzem számára.


A berendezésekre szóló megrendelés, amelyet a vevő fővállalkozója (EPC)  adott, az SGT-300 turbina első alkalmazását jelenti Kanadában.
 
A gázfeldolgozó üzem az Edmontontól északkeletre található Grande Prairie régióban működő ügyfél termelésének növelését segíti és a vállalat meglévő víztelenítő és sűrítő létesítménye mellett épül fel. A 2020. évi átadása után az üzem az ügyfél számára további napi 50 millió köbláb földgázfeldolgozási kapacitást és napi 30.000 hordó kondenzátum stabilizálási kapacitást biztosít majd.
 
A két SGT-300 ipari gázturbina, amely együtt 12 megawatt villamos energiát termel, megfelel a projekt minden követelményének és kompresszorokat fog hajtani a létesítményben. Az SGT-300 egy robusztus, bevált gázturbina, amelyet áramtermelésre és mechanikus hajtási alkalmazásokhoz használnak a világ különböző tájain. A gázturbina hírnevét leginkább az olaj- és gáziparban szerezte kompakt felépítésével, egyszerű helyszíni karbantartásával és megbízhatóságával.
 
A gáztermelő üzem számára összeállított turbinacsomag ház nélküli kivitelben készült, ami lehetővé teszi, hogy az egész üzemet átfogó tűzriasztó és tűzoltó rendszer gondoskodjon a dolgozók biztonságáról az egész létesítményben. Ez a megoldás egyben akadálytalan hozzáférést tesz lehetővé a karbantartási és szemrevételezéses ellenőrzések során.
 
A nagyfokú hatékonyságának, innovatív száraz, alacsony kibocsátású égőrendszerének, és a globális szinten felhalmozódott több mint 4,5 millió órányi üzemeltetési tapasztalatnak köszönhetően az SGT-300 egység logikus választás volt ehhez a projekthez – mondta Matthew Chinn, a Siemens New Equipment Solutions Worldwide részlegének ügyvezető alelnöke. – Ezek a szolgáltatások végső soron a vevő üzemeltetési és karbantartási költségeit minimalizálják az üzem élettartama során”.
 
A két SGT-300 egység szállítására várhatóan 2019 nyarának vége felé kerül sor, mindössze 10 hónappal az első megrendelés után. Az egységeket a tervek szerint 2019 őszén helyezik üzembe.
 
A Siemens gázturbináit továbbra is előnyben részesítik Kanada északnyugati részén az olaj- és gázipari alkalmazások széles körénél – mondta Patrice Laporte, a Siemens America Oil and Gas üzletágának alelnöke. – Ez lesz az SGT-300 első alkalmazása az országban és örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk az ügyféllel és EPC-jével a termelés jövőbeli növelésének támogatása érdekében a Grande Prairie régióban.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: