Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kínai újév a logisztikában – Milyen kihívásokat tartogat?

2019.01.30

Forrás: Stern Communications - Dachser Sajtóközlemény
A Kínai Újév és a hozzá kapcsolódó ünneplés kétségtelenül a világ legkomolyabb logisztikai feladatai közé tartozik.


Az eseménysorozat idén február 5-én veszi kezdetét, a kínai logisztikai vállalatok számára az év ezen része jelenti a legnagyobb kihívást. A legjelentősebb kínai ünnep – a holdújév és a hozzá kapcsolódó tavaszünnep – hatalmas embertömegek utaztatását foglalja magában az egész év folyamán.

Az idei évben a nemzeti ünnep hivatalos dátuma, az ún. aranyhét, február 4. és február 10. közé esik. Valójában ebben az időszakban két héten keresztül hatalmas embertömegeket szállítanak végig Kínán keresztül. Az emberek visszatérnek szülővárosaikba, nem csak Kínán belül, de külföldről is; több tíz millió kínai utazik száz meg száz kilométert azért, hogy láthassa szeretteit. Ezek a látványos transzferek minden évben egyaránt hatással vannak a személy- és a teherszállításra is.

Az ünneplés összesen 15 napig tart. Ez idő során a legtöbb kínai cég és gyár zárva tart, sőt, a tengeri szállítmányozási vállalatok is felfüggesztik szállításaik egy részét. „Az ünnepek előtti hetekben a kínai exportőrök maximális kapacitással termelnek, így próbálják teljesíteni a megnövekedett igényeket” – árulta el Tompos Zoltán, a Liegl&Dachser Hungary ASL üzletágának sales managere. „Áruikat még az ünnep kezdete előtt el akarják indítani, hiszen két hét raktározás súlyos veszteségeket jelentene. Ez a helyzet okozza a repülőterek, kikötők zsúfoltságát, a légi és tengeri fuvardíjak ideiglenes emelkedését és a jelentkező kapacitáshiány miatt a szállítási idő növekedését” – folytatja Tompos.

Fontos tudni, hogy ez egy mozgó ünnep, ami minden naptári évben más dátumra esik, így azoknak, akik nem tervezik meg előre szállításaikat, nagyobb összeget kell fizetniük, de az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem szállíthatnak részükre.

Különösen a tavaszi ünnepek felé közeledve érdemes jó előre megrendelni az árukat Kínából, és egy megbízható logisztikai cég szolgáltatásaira támaszkodni. Egy tapasztalt logisztikai szolgáltató képes lerövidíteni a Kínából érkező szállítmányok szállítási idejét – ami általában 4-6 hétig tart – 21 napra. „Ebben az időszakban felértékelődik a konténerek vasúti szállításának lehetősége” – teszi hozzá Tompos. „A néhány éve indult szolgáltatás révén a magyar kereskedők három hét alatt termékeikhez juthatnak. A vasúti fuvardíjak drágábbak ugyan, mint a tengeri szállítás, de a tranzitidő felére csökkenése jelentős előnyöket biztosít az egész gazdaság számára” – állítja Tompos.

A Dachser intelligens logisztikai megoldásokkal dolgozik, és 17 telephellyel rendelkezik kínai területen. Közel 600 alkalmazottat foglalkoztatnak itt, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy hatékony és biztonságos szállítást biztosítsanak, akár légi, akár tengeri, akár vasúti szállításról legyen szó.

A DACHSER-ről:
A világon közel 29.100 fővel, 396 telephellyel működő DACHSER 2017-ben 78,6 millió EUR árbevétel generált. A logisztikai szolgáltató összesen 81,7 millió darab, 39,8 millió tonna össztömegű szállítmányt mozgatott. A DACHSER jelenleg 44 országban van jelen.
További információért keresse a DACHSER központi weboldalát, a  www.dachser.com–ot.

DACHSER Magyarország:
A LIEGL & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.  1999 óta van jelen a magyar piacon, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, összesen több mint 300 munkatársat foglalkoztat. A kiemelkedő színvonalú szállítmányozási és logisztikai produkció magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatásra támaszkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján a vállalat töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának. 2017-ben 7,4%-os forgalom növekedést ért el, ez 75,9 millió EUR árbevételt jelent.

www.dachser.com
www.sterncom.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Dachser

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: