Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi „felvillanyozza” a davosi Világgazdasági Fórumot

2019.01.24

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóinformáció
• Zöld energiával üzemel a davosi Audi e-tron flotta
• Kutatási projekt, amely az elektromos autók akkumulátorának újrahasznosítását vizsgálja


•  Az Audi igazgatótanácsának elnöke, Bram Schot: „A fenntartható mobilitási megoldásokra koncentrálunk”

Davos/Ingolstadt/Budapest, 2019. január 24. – Fenntartható mobilitás a davosi Világgazdasági Fórumon: kizárólagos transzferszolgáltató partnerként az Audi 50 darab Audi e-tronból álló flottát biztosít a 2019-es fórum szervezőinek és résztvevőinek. A tisztán elektromos autók hajtásáról teljes egészében zöld energia gondoskodik. A mobil töltőtartályokkal pedig a vállalat bemutatja az elektromos autók feleslegessé vált akkumulátorainak egy lehetséges felhasználási módját.
    
Egyértelműen és következetesen a jövő fenntartható mobilitási megoldásaira koncentrálunk.” – hangsúlyozta az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke, Bram Schot. „Az idei Világgazdasági Fórumon élőben tudjuk bemutatni, mit jelent számunkra az elektromos mobilitás a gyakorlatban és ezt többeknek személyesen is alkalmuk lesz kipróbálni.

Az Audi e-tron az első, tisztán elektromos sorozatgyártású modell az ingolstadti székhelyű prémium autógyártó kínálatában. Eddig több mint 20.000 foglalás érkezett az Európában már jövő héttől a kereskedésekbe kerülő modellre. Az 50 Audi e-tron modellből álló, transzferszolgáltatást nyújtó flottával a vállalat ezúttal a havas svájci hegyek között - a régió összetett időjárási és domborzati viszonyaihoz alkalmazkodva - mutathatja be autójának előnyös tulajdonságait.

Összesen 700 kW teljesítményt kínál a három mobil Audi töltőtartály, amely 1,14 MWh kapacitásával biztosítja a zöld energia utánpótlását az intenzíven használt e-tron flotta számára. Ezzel az Audi kutatási projekttel a vállalat az elektromos autók akkumulátorainak újrahasznosítását vizsgálja. Miután az autóban való alkalmazásuk befejeződött, a nagyfeszültségű akkumulátorok továbbra is alkalmasak maradnak számos energiatárolási megoldásra. Ezért az Audi olyan forgatókönyveket tesztel, amelyek a meglévő források leghatékonyabb felhasználását támogatják. A vállalat jelenleg kiemelt eseményeken alkalmazza a töltőtartályokat, ezzel is rugalmasan kiegészítve a helyben rendelkezésre álló töltési infrastruktúrát.

Ez a kutatási projekt jól mutatja az Audi egyértelműen elkötelezettségét a Világgazdasági Fórum Global Battery Alliance kezdeményezésének értékei iránt. A szövetség a teljes akkumulátor beszállítói láncot képviselő, állami és magánszektorból érkezett partnerekből áll és célja, hogy biztosítsa, hogy az akkumulátorok nyersanyagainak értékláncát társadalmi és ökológiai szempontból fenntartható módon alakítsák ki. Ezért a Global Battery Alliance szövetsége figyelmet fordít a nyersanyagok kitermelésének körülményeire, a zárt rendszerű gazdálkodásban megvalósuló fenntartható újrahasznosítási elgondolásokra és az akkumulátorok fenntarthatóságát népszerűsítő innovációkra. Az Audi 2017. óta tagja ennek a társulásnak.

Az Audi 1987. óta támogatja a Világgazdasági Fórumot exkluzív, transzferszolgáltatásokat biztosító partnerként. A Világgazdasági Fórum 49. alkalommal kerül megrendezésre 2019. január 22. és 25. között a svájci Davosban.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen mintegy 1,878 millió Audi gépkocsiját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55.900 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2016-ös év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: