Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens ipari 3D nyomtatást kínál a különböző ágazatok bonyolult kihívásaihoz

2019.01.25

Forrás: Siemens, Hírek
Az Egyesült Királyságban működő Materials Solution Ltd-nél megnyitott új, élvonalbeli 3D nyomdával a Siemens tovább halad az additív gyártás (AM) ipari meghonosítása felé.


A 30 millió eurós befektetés az új egyesült királysági létesítménybe – amely a 3D nyomtatók számának 50-re növelésével megduplázza a kapacitást – lehetővé teszi az üzletág növekedését és egyúttal fokozza annak utólagos feldolgozási képességeit is. A Siemens az additív gyártást a hagyományos kutatólaboratóriumból egy ipari gyártóüzembe ülteti át. A termelés felméretezését ipari módszerekkel megvalósítva a Siemens komplex csúcstechnológiás fémalkatrészek ipari környezetben történő gyártásával képes leszorítani az additív gyártás költségeit. Egy teljes, átfogó digitális lánc bevezetésével és a Siemens Power and Gas, valamint az űrkutatás és repülőgépgyártás, az autóipar, a motorsport és egyéb ágazatok terén tevékenykedő ügyfelek részére sorozatban gyártott csúcstechnológiás alkatrészekkel a Siemens hatékony megoldást kínál az ügyfelek által támasztott összetett kihívásokra.

Az új gyár 4.500 m2 alapterületen hamisítatlan ipari módszereket alkalmaz a gyártóterületen, ahol több gép is helyet kapott. Az alkatrészek különböző gyártási folyamatokon mennek át, a mérnökök pedig ellenőrzik a megfelelőségüket. A gyártóhelyben megtestesülő digitális módszer egy modern digitális gyárat hoz létre és teljes körű szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek. Az üzem számos megoldást alkalmaz a Siemens legújabb digitális és additív gyártási technológiái közül, beleértve a teljes körű PLM-láncot, a Siemens NX számítógéppel segített tervező szoftverét és a MindSphere-t, a Siemens felhő alapú, nyílt IoT operációs rendszerét, amely termékeket, gyárakat, rendszereket és gépeket kapcsol össze adatelemzési céllal. A virtuális gyártás jóval a tényleges nyomtatás előtt kezdődik. A Siemens tervezési tapasztalataira és szakértelmére támaszkodva a Materials Solutions Ltd. különböző tervezési szolgáltatásokat kínál az additív gyártáshoz. A Siemens mérnöki szolgáltatásokat és konzultációt biztosítva segíti a 3D nyomtatott részegységek digitális ikerpéldányainak (digital twin) létrehozását. A vállalat széles körű tapasztalatai ideális előfeltételt jelentenek a 3D nyomtatás automatizálásának és ezáltal ipari szintű alkalmazásának, beleértve az utólagos feldolgozást is, egészen a minősítésig és tanúsításig: és mindezt egyetlen létesítményen belül.
 
A Siemens az egyetlen cég, amely ennyire átfogó portfólióval rendelkezik az additív gyártás ipari alkalmazásának előmozdításához. A Siemens globális kutatási-fejlesztési és gyártási jelenlétére alapozva az új létesítmény nagy lépést jelent a csúcstechnológiás additív gyártás ipari alkalmazása felé” - mondta Willi Meixner, a Siemens Power and Gas üzletágának vezérigazgatója. „A Siemens teljes erejének és a Materials Solution Ltd. erősségeinek egyesítése egyedi és bevált technológiákat kínál saját gázturbina üzletágunk, valamint külső piacok és iparágak számára is. Már most jelentős számú alapvető AM összetevővel rendelkezünk portfóliónkban.
 
A Siemens vezető fémipari additív gyártás technológiájának validálására a vállalat Power and Gas és Power Generation Services üzletágaiban házon belüli felhasználás keretében került sor. Ennek részeként additív gyártással készítettek forró, forgó alkatrészeket saját gázturbináikhoz, a vállalat pedig mostanra több mint 110.000 órányi tapasztalatot szerzett a teljes üzemben működő erőművekben használt 3D nyomtatott gázturbina alkatrészekkel.
 
A gázturbinák kibocsátásának csökkentésének és teljesítményének növelése érdekében a Materials Solutions Ltd. a Siemens legújabb HL osztályú gázturbináit is támogatja a sorozatban nyomtatott részegységekkel. A Siemens additív gyártás technológiáját használja majd az SGT5-9000HL gázturbina égető komponenseinek gyártásához és azokat először az SSE plc skót energetikai cég fogja beépíteni az egyesült királyságbeli, Lincolnshire-ben működő Keadby 2 kombinált ciklusú erőművébe.
 
Akár anyagokról, gépekről, eljárásokról vagy digitális értékláncról van szó, mindig a technológia határainak kiterjesztésére törekszünk. A gázturbina alkatrészek nyomtatásánál az anyaggal és a technológiával szembeni legmagasabb követelményeket kell kielégíteni. Ha képesek vagyunk gázturbina-lapátot nyomtatni, akkor bármit tudunk nyomtatni” - mondta Markus Seibold, a Siemens Power and Gas additív gyártás technológiáért felelős alelnöke. – „A teljes körű szoftveres és automatizálási megoldások a széles körű szakértelmünkkel és kiterjedt nyomtató állományunkkal kombinálva biztosítják a Siemens számára a vezető helyet az additív gyártás ipari alkalmazása, a termelékenység fokozása és az elsőre sikerrel legyártott bonyolult 3D nyomtatott alkatrészek terén. Egyedi helyzetben vagyunk ahhoz, hogy magas szintű felhasználói szaktudásunkat kiaknázva ezeket a megoldásokat külső ügyfeleknek is rendelkezésére bocsássuk a Materials Solutions Ltd-en keresztül.
 
A Siemens nemrég egy 100 éves Ruston Hornsby veterán autót varázsolt újjá úgy, hogy visszafejtéssel újra elkészítette a kormányműházát. Mivel az eredeti műszaki rajzok nem álltak rendelkezésre, a Siemens digitálisan szerelte össze az elromlott kormányműház alkatrészeit és egy olyan működő modellt hozott létre, amelyet el lehetett készíteni additív gyártással.
 
A Materials Solutions Ltd. széles körű tapasztalattal rendelkezik ügyfeleinek kiszolgálása terén a legnagyobb kihívásokat jelentő ágazatokban, az energiatermeléstől, a repülőgépgyártástól és űrtechnikától, az autógyártástól és a motorsporttól kezdve a szerszámgyártásig és a feldolgozásig. A vállalat már additív gyártással állít elő több ezer funkcionális alkatrészt és már nem gyártott alkatrészt a visszafejtés módszerével, valamint szerszámokat szállított több mint 80 ügyfél részére világszerte. 2016-ban a Siemens többségi részesedést (85%) szerzett a 2006-ban alapított Materials Solutions Ltd.-ben.

Az additív gyártásról bővebb információkat talál a következő weboldalon: www.siemens.com/press/3d-printing
A Materials Solutions Ltd.-ről további információkért keresse fel a következő weboldalt: www.materialssolutions.co.uk

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: