Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A SEAT és Barcelona partneri együttműködése: a cél Európa városi mobilitásának meghatározó szereplőjévé válni

2019.01.03

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
A jövő e-mobilitásának fellendítése


¤  Az Európai Unió a Barcelona, SEAT és 46 másik város, vállalat és egyetem által alkotott konzorciumot választotta, hogy a Városi Mobilitás területének Tudás- és Innovációs Közösségét (Knowledge and Innovation Community - KIC) megalkossák
¤  Luca de Meo: „Ez a kezdeményezés lehetővé teszi számunkra, hogy népszerűsítsünk egy olyan új európai mobilitási modellt, amely az innovációt és a versenyképességet támogatja.
¤  A Városi Mobilitás témakörének Tudás- és Innovációs Közössége egy akár 1,6 milliárd eurós beruházást is magába foglal, az együttműködés időtartama pedig 7 és 15 év között alakul

Barcelona / Budapest, 2019. január 3. - Az Európai Unió a MOBILus névre hallgató konzorciumot választotta, hogy a Városi Mobilitás területén a Tudás- és Innovációs Közösséget (Knowledge and Innovation Community - KIC) létrehozza. A konzorcium Barcelona városa és a SEAT mellett 15 országból további 46 várost, vállalatot és egyetemet tömörít, a kezdeményezés célja és feladata pedig az Európai Unió városi mobilitása kapcsán különböző innovációk kifejlesztése lesz.

A Városi Mobilitás Tudás- és Innovációs Közösségének együttműködése 7 – 15 éves időtartamra szól és akár 1,6 milliárd eurós pénzügyi beruházás mellett valósulhat meg. Ebből 400 millió euró érkezik az Európai Uniótól, a partnerek pedig legfeljebb 1,2 milliárd euróval vesznek részt benne. A központ Barcelonában lesz, négy „fióktelep” pedig Koppenhága (Dánia), Prága (Csehország), München (Németország) és Helmond (Hollandia) városaiban működik majd.

Az EIT-Városi Mobilitás (Európai Innovációs és Technológiai Intézet – EIT) területéért felelős első közgyűlését 2018. december 12-én tartották Barcelonában, amelyen részt vett a város polgármestere Ada Colau, a Barcelonai Városi Tanács gazdaságtámogatási biztosa, Lluís Gómez és a Katalán Műszaki Egyetem (UPC) képviselője.

A sajtótájékoztatón Barcelona városát, mint a városi mobilitás központját mutatták be. A SEAT elnöke, Luca de Meo hangsúlyozta, hogy „ez a projekt bizonyítja, hogy ha a közigazgatás, a vállalatok, az egyetemek, a pénzügyi intézmények és a társadalom képviselői összefognak, a világot is megmozdíthatjuk. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi számunkra, hogy népszerűsítsünk egy olyan új európai mobilitási modellt, amely az innovációt és a versenyképességet támogatja.

A Városi Mobilitás Tudás- és Innovációs Közösségének célja, hogy segítse az európai versenyképességet, javítsa a mobilitást és növelje a nagyobb városok vonzerejét az egyes közösségek összekapcsolásával. Törekvése továbbá, hogy ösztönözze az üzleti innovációt és a közösségi terek újragondolását.

A MOBILus konzorcium - amelynek a SEAT meghatározó tagja – választása a spanyol városra esett, így Barcelona lett a városi mobilitás innovációs platformjának székhelye. Ez jelentős gazdasági hatással lesz a városra, amely így új beruházásokkal, fejlesztésekkel is gazdagodik. A célok között szerepel 180, a területhez kapcsolódó start-up vállalkozás létrehozása illetve a résztvevő városok 90 százalékában szeretnék elérni az útfelületek egyre nagyobb arányú felszabadítását. A konzorcium további törekvése, hogy betanítson 1450 diplomást a konzorciumhoz köthető szakterületeken illetve a résztvevő országokban növelje szerepét a megosztott mobilitás területén.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: