Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ŠKODA SCALA – Tel-Avivban tartja világpremierjét az új kompakt modell

2018.12.11

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A ŠKODA a legerősebb európai gyártó a stratégiai fontosságú izraeli piacon
› A ŠKODA AUTO DigiLab vegyesvállalat formájában képviselteti magát az IT-központnak számító Tel-Avivban


› Mintegy 20 ezer kiszállított jármű 2018 első tizenegy hónapja alatt és 8,0 százalékos piaci részesedés
› A RAPID és a SUPERB egyaránt piaci szegmense legnépszerűbb modelljének bizonyult 2017-ben
› A ŠKODA a kilencvenes évek eleje óta van stabilan jelen Izraelben

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. december 11. - Tel-Aviv városa az IT startup-cégek világszerte legjelentősebb központjai közé tartozik. Milyen helyszín illene hát jobban az új ŠKODA SCALA világpremierjéhez, hisz az új kompakt modell csúcsszínvonalú connectivity-kínálattal érkezik és új mobil online-szolgáltatásainak köszönhetően az infotainment területén is nagy lépést tesz előre. A cseh autógyártó azonban számos további okból is a Földközi-tenger partján tartja az új ŠKODA SCALA december 6-i bemutatóját. Champion Motors importőrén keresztül a márka a legerősebb európai autógyártó Izraelben, a két cég emellett a ŠKODA AUTO DigiLab Israel formájában vegyesvállalatot is működtet Tel-Avivban, amelynek keretében a ŠKODA innovatív startup-cégekkel működik együtt a digitalizáció és a mobilitási szolgáltatások területein.

A ŠKODA izraeli sikerei nagy hagyományokra tekinthetnek vissza, a nagymúltú márka már 1991-ben exportálta ide FAVORIT és FORMAN modelljeit. Napjainkig a ŠKODA több mint 200 ezer autóját szállította ki ottani ügyfeleinek, ezzel a legerősebb európai autómárka az országban. A márka az elmúlt 10 év során közel megnégyszerezte ügyfélkiszállításait, piaci részesedése pedig 4,1-ről 8,0 százalékra bővülve csaknem megduplázódott. 2018 januártól november végéig mintegy 20 ezer gépkocsi talált gazdára Izraelben a Champion Motors importőrön keresztül, a cseh gyártó ezzel negyedik helyen áll az izraeli járműpiacon.

A ŠKODA RAPID és SUPERB egyaránt piaci szegmense legnépszerűbb modelljének bizonyult 2017-ben, de a kompakt kategóriában elért második helyével az OCTAVIA is az élmezőny tagja, a ŠKODA KODIAQ pedig az idén az izraeli „Év Autója” cím birtokosa a nagyméretű SUV-modellek körében. A hajtásrendszerek tekintetében az izraeli vásárlók a benzinmotorokat és az automata sebességváltókat részesítik előnyben. Nagyjából egy hónapot igényel, míg a gyártott járművek eljutnak Izraelbe, amelyeket hajóval a szlovéniai Koper kikötőjéből továbbítanak az izraeli Ashdodba.

A ŠKODA AUTO teljes izraeli értékesítésének mintegy ötven százalékát a flottaeladások teszik ki, számos bank, illetve nagykereskedelmi és telekommunikációs vállalat mellett ugyanis több izraeli minisztérium, valamint állami hatóság is a ŠKODA autói mellett döntött. Egyedül 2016-ban mintegy 850 gépkocsit szállított ki kormányzati intézményeknek az importőr Champion Motors, amely során több mint hétszáz ŠKODA OCTAVIA került különböző minisztériumokhoz és bő száz ŠKODA SUPERB állhatott szolgálatba vezető rendőrségi tisztségviselők, illetve ugyancsak minisztériumok járműveként. További mintegy negyven ŠKODA SUPERB miniszterek, a legfelsőbb bíróság tagjai és minisztériumi vezetők használatában áll. Mindemellett neves globális vállalatok helyi hálózata is a cseh márka modelljeiből állított össze tekintélyes méretű járműparkot.

A pénzügyi szektorban a három legnagyobb izraeli flottavásárló összesen 1200 ŠKODA gépkocsit rendelt, ami több mint negyven százalékát teszi ki e három vállalat teljes céges flottájának. A ŠKODA AUTO emellett az izraeli hightech-szektorban is stabil flottapartnernek számít.

A ŠKODA AUTO DigiLab vegyesvállalattal képviselteti magát az „IT-hotspot” Izraelben
A ŠKODA AUTO DigiLab és a Champion Motors izraeli ŠKODA-importőr 2017-ben közös vállalatot alapított Tel-Avivban, amelynek célja az IT-szakma helyi szereplőivel és felsőoktatási intézményeivel folytatott folyamatos együttműködés. Jelenleg több mint hatezer start-up cég, valamint multinacionális nagyvállalatok mintegy háromszáz fejlesztő- és kutatóintézménye, illetve hightech-cégek százai működnek Izraelben. Az autóipar egyszerre e dinamikus fejlődés jelentős felhasználója és hajtóereje: Izraelben jelenleg több mint ötszáz start-up cég és kutatócsoport foglalkozik autóipari projektekkel – mintegy hatszor annyi, mint 2013-ban.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; - Škoda ; IT, informatika, digitális, elektronikus

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: