Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elkészült az első Rajna-völgyi Mireo vonat

2018.12.14

Forrás: Siemens, Hírek
Elkészült az új Mireo regionális és elővárosi vonatszerelvény-platform első komplett szerelvénye.


A következő hónapok során összesen nyolc, gyártás előtti szerelvény készül a társaság Wegberg-Wildenrath-ban található tesztelési és jóváhagyási központjában (PCW). A német vasúthálózaton történő üzembe helyezés előtt, a vonatokat a tesztelési központban, az előírások szerint széleskörű tesztelési programnak vetik alá.

Nagyon örülök annak, hogy az innovatív és energiatakarékos Mireo vonatcsalád elsőként Baden-Württemberg tartományban áll üzembe, 2020. júniusban. Az új vonatok a regionális Offenburg-Basel vonalon utazók számára a korábbinál magasabb kényelmet, és környezetbarátabb működést biztosítanak” – mondta Winfried Hermann közlekedési miniszter és parlamenti képviselő.

A regionális hatóságok, a Siemens Mobility és társaságunk közötti együttműködést mindig a kölcsönös bizalom, konstruktivitás és partnerségi szellem jellemezte. Ennek gyümölcsét élvezhetik rövidesen az utazók. Ezek a modern szerelvények minden korábbinál nagyobb kényelmet kínálnak utasaink számára a Rajna-völgyi vasúthálózaton” – mondta David Weltzien, a DB Regio AG Baden-Württemberg régióért felelős igazgatója.

A mai napon, alig másfél évvel a megrendelést követően, határidőre elkészítettük az első Mireo szerelvényt a Rajna-völgyi vasúthálózat részére. A gyors gyártást az intelligens moduláris rendszer és a vonatokhoz használt szabványosított alkatrészek tették lehetővé. Az új kialakítás a vonatok teljes életciklusa alatt nyereséges működést biztosít az üzemeltetők számára” – mondta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility GmbH vezérigazgatója.

A Mireo szerelvények hétköznapokon az Offenburg – Freiburg – Basel/Neuenburg (Svájc) regionális vonalon, míg vasárnapokon a Kaiserstuhl régióban, Freiburg és Endingen/Breisach között közlekednek majd. A három kocsiból álló szerelvények 220 ülőhellyel rendelkeznek, maximális sebességük 160 km/h. A vonatok belső kialakítása során a kényelem és a biztonság volt a két fő szempont. A tágas térérzetet kínáló kocsikban nagyméretű információs kijelző, vezeték nélküli internet, és zártláncú biztonsági kamerarendszer található. Az ülések tágasak, a szerelvényeken CO2 légkondicionáló működik, és akár 27 kerékpárt is befogadó, többcélú részek is kialakításra kerültek. A mozgássérült utasok a mosdókhoz akadálytalanul férhetnek hozzá. Minden ajtónál automatikusan lenyíló küszöb található, amely a vonat és a platform közötti rést áthidalva kényelmes és biztonságos le- és felszállást tesz lehetővé.

A Mireo energiatakarékos és környezetbarát design alapján készült, önhordó, hegesztett alumínium vázzal. A jobb aerodinamikai tulajdonságoknak, energia-hatékony alkatrészeknek és intelligens elektromos vezérlésnek köszönhetően a vonat alacsonyabb fogyasztással, alacsonyabb kibocsátás és alacsonyabb zajszint mellett működik. A régebbi vonatokhoz viszonyítva a teljes energiafogyasztás mintegy 25 százalékkal alacsonyabb. A speciális anyaghasználatnak köszönhetően, életciklusa végén a Mireo 95 százalékban újrahasznosítható.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Siemens Mobility Kft. R&D munkatársai is részt vállalhattak a sikerben. A vonat vészfék, forgóváz felügyelet, fék, valamint tempomat szoftverét a magyar kollégák fejlesztették, jelenleg pedig a helyszínen tartanak ügyeletet.

A sajtóközlemény szövege, sajtófotók és további anyagok itt érhetők el: www.siemens.com/press/Mireo    

A Siemens Mobility a Siemens AG önállóan irányított vállalata. A közlekedési megoldások egyik vezető fejlesztőjeként a Siemens Mobility már 160 éve újítja meg folyamatosan portfólióját a gördülőállomány-ágazat, a vasúti automatizálás és villamosítás, a kulcsrakész rendszerek, az intelligens közlekedés és a kapcsolódó szolgáltatások kulcsfontosságú területein. A digitalizálás segítségével a Siemens Mobility intelligens infrastruktúrát biztosít az üzemeltetők számára, fenntartva a folyamatos értékteremtést a teljes életcikluson keresztül, javítva az utasok utazási tapasztalatait és garantálva a rendszer rendelkezésre állását. A 2017. szeptember 30-án lezárt pénzügyi évben a korábbi Siemens Mobility Divízió a 28.400 fős nemzetközi csapatával 8,1 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el.
További információk a www.siemens.com/mobility honlapon találhatók.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: