Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új grafikus 3D konfigurátor leegyszerűsíti a vezérlőszekrények tervezését

2018.11.30

Forrás: Siemens, Hírek
Az SPC IPC Drives rendezvényen a Siemens bemutatta új grafikus konfigurátorát a Sivacon 8MF1 keretrendszeréhez.


A moduláris alaprendszer 90 különböző méretben és 2000 rugalmasan kombinálható elemből áll. Ezáltal virtuálisan minden ipari szektorban és alkalmazásban testreszabott megoldások alakíthatók ki. Az új grafikus konfigurátorral a vezérlőszekrény-gyártók a rendszer komponenseket közvetlenül a 3D modellben állíthatják össze, és rendelhetik meg elektronikusan. A tervezésre fordított erőforrások így jelentősen csökkenthetők, a konfigurációk hibamentesekké válnak, és lehetőség van a testreszabott módosítások beépítésére is. Értelemszerűen így a rendelési folyamat is jelentősen lerövidül. A Sivacon 8MF1 rendszer komponensekhez fejlesztett új online konfigurátora, az 1.0 verzió várhatóan 2019 februárjától lesz elérhető ingyenes formában.
 
A 8MF1 rendszer komponensek konfigurációja teljesen intuitív módon történik az új online szolgáltatással: Egy konfigurált tér vagy keret kiválasztása után drag and drop művelettel mozgatható több száz külső elem, oldal- és hátfal, tetőváltozat, vagy lezáróelem, belső kiegészítő vagy elem a tervezett térbe. A szoftver minden modellt három dimenzióban jelenít meg a felhasználóknak. Még a testreszabott módosítások, mint például a speciális színek vagy kivágások is könnyedén és realisztikusan jeleníthetők meg. A hibák elkerülésére a szoftver előre meghatározott szabályok mentén automatikusan ellenőrzi  a kombinációkat. Minden generált adat többféle formátumban legenerálható 2D és 3D modellekbe, majd standard CAD eszközökben tovább formálható. Az alkatrész listákat, árakat és termék adatokat automatikusan tölti fel a szoftver, a rendelés teljesen digitálisan történik.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: