Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook abroncsgyár 2018-ban sikeres évet zár a motorsportban

2018.11.16

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A 2018-as motorsport szezon a vége felé közeledik, és a Hankook most megint sikeres évre tekinthet vissza.


Az abroncsgyártó olyan igényes és elismert versenysorozatok számára szállította Ventus Race versenyabroncsát, mint a DTM, a FIA Formula 3 Európa-Bajnokság, a 24H Series powered by Hankook, vagy a VLN hosszú távú bajnokság és a 24H Nürburgring. Ahogy az előző években, a csúcsabroncs most is minden versenypályán meggyőző teljesítményt és maximális biztonságot nyújtott. Emellett a Hankook szerelői és mérnökei minden csapat számára az összes helyszínen optimális támogatást biztosítottak, hogy a különféle feltételek mellett mindig kellően gyorsak és sikeresek lehessenek.

Németország, Neu-Isenburg, 2018. november 16. – 2011 óta a Hankook a DTM kizárólagos abroncspartnere és egy rendkívül sikeres 2018-as évre tekinthet vissza a minden bizonnyal legnépszerűbb nemzetközi túraautó-bajnokságban. A bajnoki címért folyó küzdelem nyitott volt egészen a hockenheimi zárófutamig, mivel a Ventus Race erős és kiszámítható teljesítménye optimálisan támogatta az összes csapatot, és így képesek voltak teljes mértékben kihasználni erősségeiket. „Együttműködésünk a Hankook céggel ebben a szezonban is ugyanolyan kiváló volt, mint ez előző években. Izgalmas futamokat láthattunk, minden versenyző számára állandó teljesítményt nyújtó abroncsokkal, ami rendkívül fontos szempont volt. Már várjuk a következő szezont a nagyszerű abroncsokkal – jelentette ki Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

A prémium abroncsgyártó különleges jubileumot ünnepelt a Nürburgringen, ahol a 111. DTM futamot rendezték Hankook versenyabroncsokkal. További fénypontot jelentett a DTM bajnokságban a misanoi állomás. A Ventus Race az időmérő edzés során a nappali magas hőmérséklet mellett és az éjszakai futam alatt, a hűvös és részben nedves pályán is bizonyíthatta különleges képességeit, valódi motorsport élményt nyújtva az olasz versenypályán. A korábbi Forma 1-es pilóta, Allessandro Zanardi, aki Misanoban vendégszereplőként debütált a DTM-ben, rendkívül elégedett volt a Hankook versenyabroncsokkal. „Nagyon meglepett, hogy mennyire egyenletes teljesítményt nyújtanak a Hankook versenyabroncsok. Igazán kiváló munkát végeztek a Hankook konstruktőrei.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a szezon zárásáról: „A motorsport Európában, a Hankook számos kulcsfontosságú piacán otthon van, és a motorsport a márkánk DNS-ének fontos része. Ezért mindig új utakat keresünk, hogy csúcstermékeinkkel érdekes versenysorozatokat és bajnokságokat támogathassunk Európában. Különösen fontos számunkra a DTM, ahol a szezon közben sajnos el kellett búcsúznunk a Mercedes Benztől, de a következő szezontól az Aston Martinnal egy új prémium gyártót üdvözölhetünk a bajnokságban. Az utánpótlás-nevelés terén a folyamatosság prioritást élvez nálunk, hiszen ott fejlesztik a jövő sikeres autóversenyzőit.

A Hankook mindig is a szívén viselte az utánpótlás-nevelést, ezért is támogatja a FIA F4 Spanyolország, az SMP F4 NEZ, az F4 British Championships certified by FIA, valamint a FIA Formula 3 Európa bajnokságokat. Különösen az utóbbi számít ugródeszkának a Forma 1-be. A jelenlegi sikeres pilóták, mint Max Verstappen, Lance Stroll, Esteban Ocon, vagy Carlos Sainz is Hankook versenyabroncsokon finomították a képességeiket és kerültek a legerősebb európai utánpótlás Formula sorozatból a motorsport csúcsosztályába. A legfrissebb FIA Formula 3 Európa-bajnok, Mick Schumacher: „Nagyon jól boldogultam a Hankook versenyabroncsokkal. A teljesítmény állandósága egészen kiemelkedő, legfőbb erőssége, hogy a legtöbb pályán nagyon sok kört kibír.

A csapatok számára nagy fontossággal bír a Hankook által meghirdetett díj is, a Best Pit Stop Award. Hét évvel ezelőtti bemutatkozása óta a DTM-ben a prémium abroncsgyártó Hankook ezt a kitűntetést a boksz utcában dolgozó csapatok fontos munkájának jutalmazására osztja ki. A legtöbb pontot elérő csapatot, mely a szezon egésze során a leggyorsabban cserélte az abroncsokat, egy vándorkupával díjazzák. A DTM kizárólagos partnere emellett minden évben egy csapatrendezvényt szervez a győztes csapat számára. Az idei szezonban az Audi Sport Team Phoenix nem pusztán a tavalyi címét védte meg, hanem immár harmadszor biztosította magának az áhított díjat. „Nagyszerű, hogy a Hankook létrehozta ezt a díjat. Büszkék vagyunk rá, hogy megvédhettük a címet“ – örvendezett a csapat vezetője, Ernst Moser.

A meggyőző sikerek ellenére sincs pihenés a Hankooknál: 2018 elején új partnerségi megállapodást kötött a Radical céggel. A prémium abroncsgyártó azóta a brit autógyár verseny- és sportautói számára a Hankook közúti abroncsai mellett a Ventus Race slick változatát (F200) és esőgumiját (Z217) is kínálja, melyeket a Radical versenysorozatokban, például a North American Masters és a European Masters futamain, vagy a közel-keleti, kanadai, ausztráliai és skandináv kupasorozatokon is bevetettek.

A Hankook az idén ismét címszponzora és abroncspartnere világ két legnagyobb hosszú távú versenysorozatának; a 24H GT és a Proto Series powered by Hankook versenyeknek, amelyek 4-4 24 órás, illetve 12 órás futamból állnak, nyolc versenyállomáson, három kontinensen. Míg az európai döntőfutamot már megrendezték Spa-ban, a „Kontinensek Bajnoka“ címért folyó küzdelem még hátravan, november 16. és 18. közötti rendezik meg a texasi Austinban, a Circuit of the Americas pályán. Erre az eseményre már 13 konténernyi Hankook versenyabroncs van úton hajóval az USA-ba, hogy a Ventus Race abroncsok az összes csapat számára tökéletes tapadást biztosíthassanak. A tavalyi évben az 5,49 kilométeres texasi pályán rendezett hosszú távú verseny sikeres premierjét ünnepelték, melyet követően a Hankook az összes csapat részéről pozitív visszajelzéseket kapott.

A Hankook az idei szezonban először volt a Nürburgring RCN, Németország legrégebbi tömegsport autóverseny-sorozatának kizárólagos abroncspartnere. A kilenc futam mindegyikén 160 túraautót és GT versenyautót szereltek fel Ventus Race abroncsokkal különböző méretekben. A Hankook emellett az idén is kizárólagos versenyarboncs-beszállító volt az SRO/GT4 és TCR osztályok számára a szintén a Nürburgringen rendezett VLN hosszú távú bajnokságon, valamint az ADAC Zürich 24H versenyen. Az idei szezonban szerepelt először a motorsport naptárban az Audi Sport Seyffarth R8 LMS kupa, melyet a DTM-mel párhuzamosan, hat állomáson szerveztek, hogy a profik, hobbi versenyzők és juniorok számára lehetőséget biztosítson a GT4-sportágba való beszállásra.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: