Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

2019-ben újra startol a Scania Járművezetői Versenye

2018.11.12

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A korábban Young European Truck Driver (YETD) nevet viselő verseny nem csupán elnevezésében változott, de a jövőre Scania Driver Competition néven újra induló verseny korhatára már nincs 35 évben maximalizálva, mint korhatárban.


A Scania eltörölte ezt, így üdvözli a különböző életkorú járművezetőket, akik összemérhetik tudásukat a verseny 2019-es fordulóiban.

A Scania célkitűzése, hogy a versenyzők több mint 30 európai országból küzdjenek majd meg a főnyereményért – egy új generációs Scaniáért, amit a győztes maga specifikálhat 100.000 EUR értékben.

Magyarországon jövő tavasszal zajlik a kiválasztás, ami 2019. március 1–15. között elméleti online teszt kitöltésével veszi majd kezdetét. A legeredményesebb hét versenyző továbbjut a helyi országos gyakorlati döntőre. Mindemellett a korábban, 2018 nyarán lezajlott Scania Co2ntrol Cup verseny nyolc legjobbja automatikusan kvalifikálta magát a versenyre. Az így összeállt 15 fős mezőny versenyzői 2019. április 13-án a Scania Magyarország biatorbágyi márkaszervizében mérik össze gyakorlati tudásukat.

A Scania arra törekszik, hogy fenntartható közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfelei számára, és ebben a kérdéskörben a járművezetőre való összpontosítás egyre fontosabbá válik” – tartja Erik Ljungberg, a Scania alelnöke és a Scania vállalati kapcsolatokért felelős elnöke.

A Scania látókörének középpontjában a járművezető áll, amikor a közlekedésbiztonságról és a gazdaságos üzemeltetésről beszélünk. A Scania Járművezetői Verseny (SDC) a környezetvédelemre, a biztonságosságra és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére koncentrál, valamint a járművezetők következő generációját célozza meg. „Mindig arra törekedtünk, hogy olyan versenyfeladatokat alkossunk, melyek által a sofőrök megmutathatják értékes vezetési készségeiket. Az üzemanyag-takarékosság, a biztonság és a manőverezés mind olyan dolgok és készségek, melyeket a győztesnek el kell sajátítania és birtokában kell lennie ahhoz, hogy megnyerhesse a Scania Járművezetői Verseny egyes fordulóit.”

A résztvevőknek ezúttal a biztonságos, az üzemanyag-takarékos vezetés, valamint a vezetés előtti ellenőrzés, a rakomány biztosítása, illetve tűzbiztonsági és mentő tevékenységek elvégzése mentén kell számot adniuk tudásukról. Szintén bizonyítaniuk kell képességeiket a különböző ügyességi feladatokon, úgy mint a korábbi YETD versenyfeladatain keresztül (pl.: boardwalk, a knock the king, a reserve z / super z), és az új, vizes kihívás során.

Ezek a kihívások keménynek bizonyulnak majd még a szakképzett pilóták számára is. A Scania jutalmazza a pontosságot és a sebesség feletti jó ítélőképességet, és a verseny célja, hogy ezt a magas színvonalat folyamatosan fenntartsa” – mondja Ljungberg.

Az európai döntőre 2019. május 25-én Svédországban, Södertäljében kerül sor.

A versenyről és a jelentkezés menetéről bővebb információ a www.scania.hu/sdc weboldalon található.

A Scaniáról
A Scania világszinten is élenjáróként szállítási megoldásokat nyújt. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt vezető szerepet játszunk a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban. A 2016-os évben 73 100 tehergépkocsit, 8300 autóbuszt, valamint 7800 ipari és hajómotort adtunk át ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk megközelítette a 104 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania ma már több mint 100 országban tevékenykedik, és körülbelül 46 000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés központja Svédországban található, amelynek Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A gyártás Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg helyi gyártóközpontok működnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus GmbH része.
Bővebb tájékoztatás a www.scania.hu weboldalon található.
 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: