Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens megerősíti Afrika iránti elkötelezettségét a villamosítással, iparosítással, mobilitással és szakképzéssel kapcsolatos megállapodásokkal és projektekkel

2018.11.09

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens szorosabban együtt kíván működni néhány afrikai országgal, nevezetesen Togóval, Egyiptommal és Ruandával a villamosenergia-ellátás, az ipar, a közlekedés és a szakképzés területén.


A G20 Compact with Africa Investment alkalmával Egyiptom és Togo Berlinben már alá is írta az ezzel kapcsolatos szándéknyilatkozatot Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója, az egyiptomi és a togói elnök, valamint a partnerországok más magasrangú képviselőinek jelenlétében.
 
Örvendetes, hogy milyen sok afrikai ország gazdasága indult gyorsabb fejlődésnek és nyer egyre nagyobb teret. A megfelelő módszerekkel és a megfelelő partnerrel teljes mértékben ki tudják használni majd a lehetőségeiket. A Siemens képes arra és elkötelezte magát amellett, hogy támogassa Afrika gazdasági fejlődését fenntartható megoldásokkal és átfogó projektekkel. Ezzel valódi és tartós értéket teremtünk – Afrikában és Afrikáért. Az afrikai partnereinkkel aláírt megállapodásokkal fontos lépést tettünk ebben az irányban” – mondta Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója.

Szándéknyilatkozat aláírása Togóval

Az Eranove elnevezésű pánafrikai ipari csoport az EPC TSK Csoporttal együtt Szándéknyilatkozatot írt alá a Siemens-szel a Togói Köztársaság elnöke, Faure Gnassingbé jelenlétében azzal a céllal, hogy sikeresen létrehozzák az ország első gáztüzelésű kombinált ciklusú erőművét Kékéli Efficient Power néven a togói Loméban. Az Eranove, a TSK és a Siemens elkötelezték magukat amellett, hogy jelentős lépést tegyenek a környezetbarát és pénzügyileg elérhető alap energiatermelés irányában, és egyben kielégítsék a Togói Köztársaság igényeit. A gáztüzelésű kombinált ciklusú erőművek a világ leghatékonyabb hőerőművei. A Kékéli Projekt látványos példája annak, ahogyan a Siemens-technológia használata elősegíti a megfizethető villamosenergia termelését Nyugat- és Közép-Afrika országaiban. A 65 MW-os kapacitással rendelkező gáztüzelésű kombinált ciklusú erőmű Togo belföldi villamosenergia-keresletének 30%-át képes fedezni. Rugalmasságának köszönhetően az erőmű hozzájárul a togói villamosenergia-hálózat stabilizálásához, és megkönnyíti a megújuló elemek hálózati integrálását.

A partnerek vállalják az erőmű hosszú távú karbantartását is, hogy megbízható energiát biztosítsanak a togói embereknek. Részt fognak venni a vezetők, az üzemeltetők és a karbantartók helyi képzésében is, hogy idővel a projektvállalatot teljes egészében togói állampolgárok tudják üzemeltetni.

Szándéknyilatkozat aláírása Egyiptommal

Miután a Siemens részvételével a rekordidőnek számító alig 28 hónap alatt sikeresen végrehajtották a több mint 40 millió ember villamosenergia-ellátásának stabilizálását és bővítését szolgáló projekteket Egyiptomban, lefektették az alapjait a meglévő gyárak modernizálásának és új gyárak építésének az ipar több ágazatában, amivel fel kívánják lendíteni a gazdaságot, és javítani kívánják a helyi vállalkozások export-orientáltságát.

Az iparosítást az ország gazdasági átalakítási stratégiájának központi pillérjének tekintő Egypt Vision 2030 folyamatos támogatása részeként az Egyiptomi Arab Köztársaság Kormánya, amelyet a kereskedelmi és ipari miniszter és az oktatási és műszaki képzési miniszter képviselt, szándéknyilatkozatot írt alá a Siemens-szel a kiválasztott területeken folytatandó együttműködésről és az egyiptomi ipar versenyképességének javítását célzó többéves terv közös kidolgozásáról. Ezeket a célokat világszínvonalú digitalizáló és automatizáló megoldások kifejlesztésével és bővítésével, valamint az egyiptomi ipari munkaerő képzésével lehet elérni. A szándéknyilatkozat számos területen kíván előrehaladást elérni, többek között az iparosításban és az ipari zónákban, az automatizálásban és digitalizálásban, az oktatásban és képzésben, az energiamegtakarításban, a biztonsági megoldásokban és a környezetvédelemben.

A Siemens az egyiptomi miniszterekkel együttműködve elősegíti az iparosítást és az ipari zónák kialakítását számos önálló és feldolgozó iparágban. A Siemens konkrét szakértelemmel és ipari know-how-val járul hozzá az egyiptomi ipar versenyképességének javításához. A kormány szabályozói támogatással bővíti a lehetőségeket ezekben a szektorokban. Felismerve az iparosítási elképzelésekhez szükséges szakképzett munkaerő iránti igényt, a megállapodás fejleszteni kívánja a meglévő oktatási és képzési módszereket oktatási eszközök és képesített iparági oktatók alkalmazásával. Első lépésben a Siemens 100 főből álló helyi szoftverfejlesztő csapatot épít, amely új közvetlen és közvetett munkahelyek létrehozásához fog vezetni az országban.

„Moving Rwanda” – modern autómegosztó flotta Kigali számára

A Volkswagen (VW) a Siemensszel, a Német Nemzetközi Együttműködési Ügynökséggel (GIZ) és más német partnervállalatokkal együtt mobilitási projektet (Moving Rwanda) fejleszt a ruandai Kigali városa számára, aminek eredményeképpen elektromos járművek is rendelkezésre állnak majd a helyi lakosok számára. Az okos városokhoz új és fenntartható közlekedési modellek, például elektromos autómegosztási kezdeményezések lesznek szükségesek. Egy adott területen alkalmazott járműmegosztás a fenntartási költségek terhei nélkül is lehetővé teszi a gépkocsihoz való hozzáférést. Ezen felül az autók ilyen módon történő használata elősegíti azt, hogy a városi környezet még inkább ökológiailag fenntartható legyen. A találkozó alkalmával bemutatták a Moving Rwanda programot az Egyezményt aláíró afrikai nemzeteknek, mint hatékony és előretekintő megoldást az egyéni városi közlekedés kihívásaira a gyorsan növekvő afrikai városokban.

A Ruandai Zöld Közlekedés kezdeményezéssel összhangban a Volkswagen elektromos autók összeszerelését tervezi, ennek próbaüzeme 2019-ben indulna. A bevezetendő járművek várhatóan fellendítik a zöld közlekedést Ruandában, és egyúttal csökkentik a torlódásokat is. A projekt magában foglalja a járművek összeszereléséhez szükséges VW-gyártóüzemet, valamint az elektromos mobilitáshoz szükséges infrastruktúrát mind a hálózat, mind a felhasználók igényeinek kielégítésére. A kísérleti projekthez szükséges tevékenységek a tervek szerint 2019 elején kezdődnek.
A három projekttel a Siemens és partnerei elő kívánják mozdítani az energiaipar, az infrastruktúra és a digitalizálás fejlődését Afrikában, és támogatni kívánják az érintett országok iparosítását. A megállapodások keretében a Siemens és partnerei megoldásokat dolgoznak ki a villamosenergia-ellátás, a közlekedés, az ipar és a szakképzés terén.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: