Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Abengoa a Siemens kompresszor szerelvényét választja a nevadai, megújuló üzemanyagokat előállító üzembe

2018.11.09

Forrás: Siemens, Hírek
Az Abengoa spanyol mérnöki, beszerzési és szerelési vállalkozó a Siemenst bízta meg a Fulcrum BioEnergy Sierra BioFules Plant üzeme számára szükséges kompresszorszerelvény szállításával.


Az üzem gázosítótechnológia alkalmazásával alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagokat fog előállítani a települési szilárd hulladékból. Az üzem a nevadai Reno mellett fog elhelyezkedni, Storey megyében, és várhatóan körülbelül 11 millió gallon bioüzemanyagot fog előállítani évente, amelyet a légiközlekedési iparág fog felhasználni.
 
A Fulcrum Sierra BioFuels Plant a települési szilárd hulladékot, amely egyébként hulladéklerakóba kerülne, alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyaggá alakítja át. Az üzemben előállított üzemanyag több mint 80%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

A Siemens által szállított berendezések magukban foglalnak egy gőzturbinát, három szintézises Dresser-Rand DATUM gázkompresszort, valamint kiegészítő (balance of plant) berendezéseket, többek között hűtőket, szűrőket és szelepeket. A berendezést várhatóan 2019 közepén szállítják le a Fulcrum üzemébe.

A települési hulladék gázosításával nyert szintézisgázt magas hőmérsékleten kell kompresszálni. A Siemens gőzturbina által hajtott nagyteljesítményű DATUM-kompresszorok csökkentik az üzem villamosenergia-igényét.

Ezen felül a DATUM-kompresszorok moduláris konstrukciója lehetővé teszi a forgó elemek kazettaszerű egységekben történő gyors cseréjét. A moduláris konstrukciónak köszönhetően a DATUM moduljai a helyszínen is cserélhetők, általában kevesebb mint egy nap alatt – ellentétben a hagyományos konstrukcióval, amelynél több mint öt napra le kell állítani az üzemet –, és ez jelentősen csökkenti a karbantartási időt, és javítja az üzem rendelkezésre állását.

Az Abengoa azért választotta a Siemenst ehhez a fontos projekthez, mert egyedi technológiát kínálunk, és közel vagyunk a helyszínhez – nyilatkozta Matthew Chinn, a Siemens Power and Gas üzletágért felelős értékesítési alelnöke. – A DATUM-kompresszorokat a New York-i Oleanban található világszínvonalú üzemünkben fogjuk gyártani és tesztelni, ez lehetővé teszi a gyors szállítást és megkönnyíti az ellenőrzést és karbantartást.

A DATUM-kompresszorokkal kapcsolatban további információ található az alábbi oldalakon:
https://sie.ag/2uJ4bFG 
A gőzturbinákkal kapcsolatban további információ található az alábbi oldalakon:
https://sie.ag/2NZ6uxf 

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: