Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új légitársaság Budapesten: megérkezett a JOON

2018.11.08

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Az október 28-i csendes start után november 8-án hivatalosan is elindult az Air France újgenerációs légitársasága, a JOON első járata a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Budapestre.


Az ünnepélyes járatindításon a francia nagykövet mellett részt vett az Air France KLM regionális vezérigazgatója, a Budapest Airport vezérigazgatója  és a JOON vezérigazgatója is.

A téli menetrend kezdetétől a korábban az Air France által üzemeltetett járatokat – naponta háromszor – immár a 2017-ben indított JOON repüli a magyar és a francia főváros között. A járatok természetesen továbbra is a már megszokott kényelmes átszállási lehetőségeket biztosítják az Air France és KLM kiterjedt útvonalhálózatára.

Az ünnepélyes járatindításon, amelyen természetesen nem maradhatott el a reptéri tűzoltók által biztosított vízsugár-köszöntés sem, részt vett Pascale Andréani,  Franciaország budapesti nagykövete, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Thijs Komen, az Air France KLM a régióért felelős vezérigazgatója, valamint Jean-Michel Mathieu, a JOON vezérigazgatója is.

Nagy öröm számunkra, hogy a JOON, az Air France testvér légitársasága az elsők Budapestet választotta a Párizsból elérhető úticéljának – emelte ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. - Biztosak vagyunk benne, hogy a magyar utazók körében is népszerű lesz a légitársaság, amely fiatalos, lendületes arculatával és szolgáltatási színvonalával valami egészen újat kínál a piacon. A JOON megjelenésével 16 %-kal nőtt az utasok rendelkezésére álló férőhelyek száma a Budapest-Párizs vonalon. Erre a bővítésre biztosan lesz is kereslet, hiszen a két főváros között évente mintegy hatszázezren utaznak, és ez az utasszám folyamatos növekedést mutat; az idei év végére elérheti a hétszázezer főt is.

Jean-Michel Mathieu, a JOON vezérigazgatója hozzátette: Nagyon büszke vagyok arra, hogy a JOON, az Air France újgeneraciós légitársasága repül ebbe a gyönyörű városba Európa szívében. A JOON lehetővé teszi az Air France számára az útvonal további sikeres működését,  ezen a télen napi három járattal,  a 2019-es nyári menetrendtől kezdődően pedig  napi 4 járattal, 15%-kal több ülést biztosítva az utasoknak.

A JOON új színt hoz a légitársaságok világába, szolgáltatásait a legújabb utazási trendeknek és igényeknek megfelelően alakították. A Budapest-Párizs járat is egy intenzív terjeszkedés része, a magyar fővárossal egyidejűleg pedig a fjordok kapujaként emlegetett norvég Bergen felé is nyit a JOON.

Az újabb járatnyitási hullám a nyári bővítést követi: több hosszú távú járat indult Párizsból Kairóba, Fokvárosba, Fortalezába, Mahéba és Mumbaiba elmúlt szezonban, de Berlin, Barcelona, Porto és Lisszabon mellett immár Rómába, Nápolyba és Isztambulba is repülhetünk a JOON járatain. 2019 nyarától Ecuador fővárosába, Quitóba is utazhatunk Párizsból, ahogy a karib-tengeri Saint-Martin szigetére is, az európai desztinációk sorához pedig Madrid, Stockholm, Prága és Manchester csatlakozik 2019 nyarától.  

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: