Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Budapest Airport: nyitás az amerikai cargo piac felé

2018.11.05

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A Budapest Airport és a lengyelnemzeti légitársaság képviselői közösen azon dolgoznak, hogy – Magyarország New York-i Főkonzulátusának aktív támogatásával – új piacokat nyissanak az Egyesült Államokban.


Az új lehetőség azt követően merült fel, hogy aLOT egész évben üzemelő, közvetlen járatokat indított Budapest ésNew York, illetve Chicagoközött, Boeing 787 vagy767 típusú repülőgépekkel, amelyek a rakterükben járatonként mintegy10-12 tonna árut képesek szállítani.

A Budapest Airport és aLOT Lengyel Légitársaság légiáruért felelősfelsővezetői amerikai üzletemberekkel, logisztikai vállalatokkal és export-orientált gyártókkal találkoztak, hogy beszámoljanak nekik a LOT és a budapesti cargo elosztóközpont által Közép-és Kelet-Európában nyújtott új lehetőségekről. Az egész évben üzemelő, közvetlen New York-i és chicagói járatok kiváló lehetőségeket kínálnak az amerikai cégeknek közép-európai ügyfeleik elérésére Budapesten keresztül,illetve azoknak a magyar vállalkozásoknak is, akik nagy értékű termékeiket légi úton szállítják. A magyar elektronikai, autógyártó és gyógyszeripari vállalatok hagyományosan cargo repülőgépekkel juttatják el termékeiket a világ különböző pontjaira, beleértve az Egyesült Államokat is.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér képviselői arra is felhasználták a mostani alkalmat, hogy a 160 millió eurós BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében megvalósuló fejlesztéseket bemutassák. Ezek egyik legfontosabbika, egy 20.000 négyzetméteres raktár már megvalósítás alatt álla Cargo City projekt keretében, a szomszédos területen pedig hamarosan megkezdődhet egy 10.000 négyzetméteres épület kivitelezése a légiáru-szállítmányozók részére.A dedikált cargo üzemeltetők a tervek szerint a jövő év második felében vehetik majd birtokba az új raktárat, 32.000 négyzetméter új forgalmi előtérrel egyetemben, ami két Fkategóriás(vagyBoeing 747-8Fméretű) cargorepülőgép egyidejű kiszolgálását teszi majd lehetővé.

Célunk, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret légiáru-elosztóközponttá fejlesszük, az export és az import terén egyaránt, Észak-Amerika és Közép-Kelet-Európa viszonylatában. A piaci felméréseink megerősítették, hogy a vonzáskörzetünkben évente mintegymásfél millió tonna légiáru-forgalom bonyolódik, ami jó alapot biztosít a meglévő cargo járatoknak, illetve új összeköttetések kialakításához is.”–nyilatkozta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási és cargo üzletág-igazgatója a Magyarország New York-i Főkonzulátusa által tető alá hozott tárgyalás során.Michal Grochowski, a LOT cargoigazgatójával és Czakó Judit,a New York-i Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatájával együtt a küldöttség ismertette a Magyarországon és a közép-európai régióban tevékenykedő amerikai vállalatok előtt nyitva álló új piaci lehetőségeket. Tekintettel a hazánkban működő több mint 1700 amerikai közvetlen befektetéssel érintett társaságra és leányvállalatra, illetve a stabil politikai és gazdasági viszonyokra, minden feltétel adott a légiáru-szállítási összeköttetések gyors fejlődéséhez Magyarország és az Egyesült Államok között.

A gazdasági együttműködés a külföldi működőtőke-beruházásokés azexport-import terén is kiválóés stabil Magyarország és az Egyesült Államok között. A közvetlen légiösszeköttetés nem csak üzleti, hanem turisztikai és sok másszempontból is bíztató, és tovább erősíti a már most is szoros kapcsolatokat országaink között.” – mondta Czakó Judit,a New York-i Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája.

A LOT Lengyel Légitársaság a közép-kelet-európai régió vezető cargo légitársaságává kíván válni, és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek fontos szerepe van ebben a fejlődésben, a régió déli részében.” – nyilatkozta Michal Grochowski, a LOT cargoigazgatója.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: