Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új szponzori megállapodás: a Bosch az ABB FIA Formula-E bajnokság hivatalos partnere

2018.10.16

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Globális platform és innovatív elektromos versenysorozat
¤ 2021-ig szóló szerződés: a Bosch a „felvillanyozó” Formula-E autósport-ágazat támogatója


¤  Dr. Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja: „A Bosch elektromos hajtásrendszereket kínál – az utcára és a versenypályára egyaránt
¤  Szenvedélyes versenyzés: a Bosch 117 éves versenysport-hagyományokra tekint vissza saját technikával aratott 1901-es első győzelme óta

Stuttgart/Valencia – az ABB FIA Formula-E bajnokság ötödik idényének kezdetére új támogatót kapott a versenysorozat: a következő három év során a Bosch a tisztán elektromos, együléses versenyautók világszerte első versenysorozatának hivatalos partnere. A Bosch célja az elektromos mobilitás terén a vezető pozíció megszerzése. „A Bosch az elektromos autózás első számú partnere, amit most a Formula-E hivatalos támogatójaként is kifejezésre kívánunk juttatni” – emelte ki Dr. Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja. A versenysorozattal kialakított partneri kapcsolat a versenypályákra, az internetre és a televízióra egyaránt kiterjedő, széles körű reklámtevékenységet ölel fel. „Örülök, hogy a Bosch-t az ABB FIA Formula-E bajnokság hivatalos partnereként köszönthetjük” – emelte ki Alejandro Agag, a Formula-E alapítója és vezérigazgatója. „A Bosch az autóipar egyik vezető beszállítója, egyben elismert márkanév, akinek Formula-E-beli megjelenése egyértelműen jelentős lépés. A Bosch sokévi versenysport-hagyománya, illetve az automatizálás, a hajtásrendszerek elektromossá alakítása és a hálózatba kapcsolás szakterületein rendelkezésére álló tudása valóban ideálisan illeszkedik versenysorozatunkhoz. E fő pillérekben látom a jövő nagyvárosi mobilitásának kulcsát, mi pedig partnereink széles körével közösen jelentősen felgyorsíthatjuk az elektromos átalakulást.

A Bosch számára az elektromos versenysorozattal kialakított partneri együttműködés jóval több egyszerű szponzorációnál, hivatalos partnerként ugyanis a vállalat a nézőkhöz és ügyfeleihez is közelebb kerülhet. Mára csaknem minden nagy autógyártó képviselteti magát a Formula-E mezőnyében, a Bosch pedig belépésével tovább gazdagítja versenysport-hagyományát. A technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi beszállítója régóta a DTM partnere, valamint a World Endurance Championship (Hosszútávú Világbajnokság) számos prototípusának és túraautójának beszállítója, így Formula-E-beli megjelenésével teljessé teszi versenysport-tevékenységét. „A Bosch elektromos hajtásrendszereket kínál – utcára és versenypályára egyaránt” – mutatott rá Dr. Markus Heyn.

13 futam öt kontinens 12 városában
A Formula-E révén a Bosch olyan globális versenysorozatban jelenik meg, amely vonzó technikai, illetve marketing-platformként szolgál. A futamokat világszerte városi pályákon rendezik. Az ötödik idény 2018. december 15-i nyitányán a szaúd-arábiai Ad Diriyah utcáin száguld majd a 22 elektromos versenyautó, s itt tűnik fel első ízben a Bosch logója a versenypályán. „Lüktető nagyvárosok, lelkes közönség és ’felvillanyozó’ gyorsulás jellemezte versenyautók – ez az érzelmekben gazdag környezet tökéletesen illik versenysport-tevékenységünkhöz” – tette hozzá Clemens K. Krebs, a Bosch mobilitási megoldások üzleti szektorának marketing-kommunikációs vezetője.

Szenvedélyes versenyzés
Aligha fonódhatott össze bármely más vállalat története szorosabban a versenysporttal, mint a Bosch múltja, amely 1901-ben és 1903-ban aratta saját technológiájával első győzelmeit. A versenysorozat 2000-beli visszatérését követően a Bosch neve immár az új DTM bajnokságától elválaszthatatlan, hiszen a DTM mezőny minden versenygépe a vállalat technológiáját használja. 2006 és 2012 között dízel és dízel-hibrid versenyautók alkották a Hosszútávú Világbajnokság (World Endurance Championship) legendás Le Mans-i 24-órás versenyének élmezőnyét, amelyek fedélzetén szintén a Bosch technológiája dolgozott. Tisztán elektromos hajtásrendszerükkel a Formula-E versenyautói csaknem hangtalanul száguldanak. „Legyen szó bármilyen hajtásrendszerről, a Bosch génjeiben hordozza a versenysportot” – hangsúlyozta Clemens K. Krebs.

A mobilitási megoldások a Bosch csoport legnagyobb üzleti szektora, 2017-ben értékesítési volumene elérte a 47,4 milliárd eurót, azaz a cégcsoport teljes árbevételének 61 százalékát. A Bosch csoport a világ egyik vezető autóipari beszállítója. A mobilitási megoldások üzletág olyan baleset-, stressz- és károsanyag-kibocsátásmentes mobilitást képzel el, mely a mobilitás három területén – automatizálás, elektromosítás, hálózatba kapcsolás – ötvözi a cégcsoport szakértelmét, és kínál integrált mobilitási megoldásokat ügyfelei számára. Az üzletág fő tevékenységi körei a következők: üzemanyag befecskendező technológia és meghajtási periféria-eszközök belső égésű motorok számára, elektromos meghajtási megoldások, járműbiztonsági rendszerek, vezetéstámogató- és automatizált funkciók, felhasználóbarát infotainment technikák, gépjárművek közötti, illetve gépjárművek és eszközök közötti kommunikáció, szerviz koncepciók, valamint utángyártás során nyújtott mérnöki támogatás és szervizelés. A Bosch olyan jelentős gépjárműipari innovációkért felel, mint az elektronikus motorvezérlés, az ESP® (elektronikus menetstabilizáló rendszer), valamint a közös nyomócsöves (common-rail) dízel technológia.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402.000 munkatársat foglalkoztat (2017. december 31-én) és 78,1 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 64.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 125 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: