Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ŠKODA KAROQ SCOUT – Új kalandok

2018.10.04

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› Robusztus dizájnnal érkezik a kompakt SUV-modell új, terepes változata
› A ŠKODA KAROQ SCOUT már alapkivitelben összkerékhajtással készül


› Széleskörű felszereltség 18 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú, polírozott „Braga” könnyűfém keréktárcsákkal, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerékkel, illetve új üléskárpitokkal és dekorbetétekkel

Mladá Boleslav/Budapest, 2018. október 4. - Új ŠKODA KAROQ SCOUT változata formájában a ŠKODA még komolyabb terepes képességek jellemezte változattal bővíti nagysikerű kompakt SUV-modellje kínálatát. Elegáns karosszériáját körös-körül műanyagelemek védik, a nagyvárosban és terepen egyaránt. Már alapkivitelben rendelkezésre álló összkerékhajtásával és a gyenge minőségű utakra összeállított csomagjával (Rough Road Package) a ŠKODA KAROQ SCOUT a műutaktól távoli bevetésekre is kiválóan felkészült.

A ŠKODA KAROQ 2017 óta ötvözi a SUV-modellek szegmensében mély benyomást keltő módon kompakt méreteit a ŠKODA modellekre jellemző bőséges térkínálattal. Mindezt igény szerint 479 és 1810 liter között variálható csomagtér egészíti ki. Az új ŠKODA KAROQ SCOUT most tovább bővíti a kompakt SUV-modell eleve sokrétű használhatóságát, amely már alapkivitelben kínált összkerékhajtásával és műanyag védőelemeivel minden eddiginél ideálisabb kísérővé lép elő a műutaktól távol. Új és dinamikus SPORTLINE változatától egészen robusztus SCOUT kiviteléig, a ŠKODA KAROQ már számos verziójával felel meg számos különböző ügyfélkör kívánságainak, a fiatal családoktól egészen az outdoor-rajongókig – utcán és terepen egyaránt.

A ŠKODA KAROQ SCOUT hajtásrendszerei kínálatában egy benzin- és két dízelüzemű motor szerepel, amelyek egyaránt összkerékhajtáshoz csatlakoznak. Robusztus megjelenését elején, hátulján és oldalán markáns ezüstszínű karosszériakiegészítők hangsúlyozzák, valamint a 18 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú, polírozott „Braga” könnyűfém keréktárcsák. Az utastérben bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék és az extrafelszerelésként rendelhető Virtual Cockpit vonzza mindjárt a tekintetet, a hangulatvilágítással kiegészített, LED-technikájú belsővilágítás-csomaggal pedig az egyéni igények szerint változtatható a belső színvilág és hangulat. A ŠKODA KAROQ SCOUT átfogó hálózati kapcsolatai kívánságra a SmartLink+ technika használatát is lehetővé teszik, amely az Apple CarPlay, az Android Auto, a MirrorLink™ és a SmartGate rendszereket is elhozza a fedélzetre. A ŠKODA Media Command segítségével az infotainment-rendszer funkciói akár két csatlakoztatott táblagépről is vezérelhetők. A ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásai az Infotainment Online, a Care Connect és az Emergency Call területekre oszlanak.

Három nyomatékos motor és már alapkivitelben összkerékhajtás
A ŠKODA – amint a SCOUT-modellekhez illik – a KAROQ SCOUT választékában szereplő mindhárom motorhoz összkerékhajtást kínál. Ez az ötödik generációs, intelligens összkerékhajtás az útfelület pillanatnyi jellemzői szerint változó arányban osztja el a forgatónyomatékot az egyes kerekek között, laza talajon is hatékony vonóerőátadási tulajdonságokat, illetve síkos úton is bőséges biztonsági tartalékokat biztosítva. Érzékelők egész sora – többek között a kerékfordulatszám, a bekormányzási szög, a hossz- és oldalirányú gyorsulás, a gázpedálállás és a motorfordulatszám mérésére – értékeli ki folyamatosan a pillanatnyi menethelyzetet, az összkerékhajtás szabályzóelektronikája pedig mindezen bejövő paramétereket figyelembe veszi működése során. Alapesetben elsősorban az első tengely hajt, ezzel is mérsékelve az üzemanyag-fogyasztást. A gyenge minőségű utakra összeállított csomag (Rough Road Package) egyebek mellett motorvédő burkolattal és a jármű alját a kőfelverődésektől óvó borítással könnyíti a vezető dolgát műutaktól távoli közlekedés során.

A gazdaságos és környezetkímélő üzemű erőforrások egyaránt megfelelnek az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásainak. A belépőmotor szerepét itt a 110 kW (150 LE) teljesítményű 1.5 TSI benzines aggregát tölti be, már alapkivitelben hétfokozatú DSG sebességváltóval és benzinmotor-részecskeszűrővel. Emellett két dízelmotor is szerepel a kínálatban, egyaránt AdBlue-befecskendezéssel kiegészített SCR-katalizátorral, illetve dízel részecskeszűrővel. A 110 kilowattos (150 LE) 2.0 TDI alapkivitelben hatfokozatú manuális, extrafelszerelésként pedig hétfokozatú DSG sebességváltón keresztül továbbítja 340 newtonméter maximális forgatónyomatékát a kerekek felé. A legerősebb ŠKODA KAROQ SCOUT orrában a 2.0 TDI teljesítménye már 140 kW (190 LE), a hétfokozatú DSG váltómű itt az alapkivitel része.

Újdonság a 140 kilowattos (190 LE) ŠKODA KAROQ SCOUT kínálatában az úgynevezett hanggenerátor (Sound Generator), amely egyéni hangzásképet produkálva mély benyomást keltő hanghatásokkal szolgál a bennülők számára. E technika kizárólag a menetprofil választással (Driving Mode Select) együtt kapható, így már a ŠKODA KAROQ SCOUT alapfelszereltségében szerepel.

Robusztus megjelenés ezüstszínű és krómozott elemekkel
Mindjárt az első pillantásra feltűnő a ŠKODA KAROQ SCOUT robusztus karaktere. Markáns kerékjárati borításai alatt 18 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú, polírozott „Braga” könnyűfém keréktárcsákkal jelenik meg, de extrafelszerelésként 19 colos, antracitmetál fényezésű „Crater” keréktárcsák is rendelhetők. Miközben hűtőrácsát és oldalablakait krómozott díszlécek szegélyezik, további részletei ezüstszínűek. Az első lökhárító alsó védőlemeze, a kipufogó-végcsöveket is magában foglaló hátsó diffúzorelem, a külső visszapillantó tükrök háza és a tetősínek szintén ebben az árnyalatban, míg az oldalsó küszöbburkolatok az ezüst és a fekete kombinációjában jelennek meg. A különleges modellváltozat egyéni megjelenését színezett üvegek (Sunset) és az első sárvédők SCOUT-plakettjei teszik teljessé.

A műszerfal fekete zongoralakk-felületű dekorbetétjén az utastérben is feltűnik egy SCOUT-logó, miközben a küszöblécek KAROQ-logót hordoznak. Az ajtókárpitok Ash Brown dekorbetétjei sötét kőrisfa felületűek, extrafelszerelésként pedig Dark Brushed dekorbetétek is rendelkezésre állnak. Az ülések új kárpitozása – kivéve az extrafelszerelésként kínált VarioFlex ülésekét – fekete-barna kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal, valamint hímzett „SCOUT” felirattal egészül ki. Ugyancsak kontrasztárnyalatú varrások díszítik a középső kartámaszt, míg a multifunkciós kormánykerék bőrbevonattal, a pedálok pedig nemesacél felülettel készülnek. A ŠKODA KAROQ SCOUT utasterének kényelmét LED-technikájú hangulatvilágítás teszi teljessé.

Extraként Virtual Cockpit és további széleskörű felszereltség
Az extrafelszerelésként rendelhető Virtual Cockpit révén a vezető teljes mértékben egyéni ízlése szerint alakíthatja a kijelzőtechnika működését. A menetprofil választás (Driving Mode Select) a műutaktól távoli használatra ez esetben egy terepes beállítást (Offroad) is kínál. A konfiguráció során a vezető különböző kijelzési módok közül választhat.

A ŠKODA KAROQ SCOUT átfogó hálózati kapcsolatai kívánságra a SmartLink+ technika használatát is lehetővé teszik, amely az Apple CarPlay, az Android Auto, a MirrorLink™ és a SmartGate rendszereket is elhozza a fedélzetre. A ŠKODA Media Command segítségével az infotainment-rendszer funkciói akár két csatlakoztatott táblagépről is vezérelhetők.

A ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásai az Infotainment Online, a Care Connect és az Emergency Call területekre oszlanak. Az Infotainment Online szolgáltatásai között szerepel például az online közlekedési információk, a Care Connect pedig egyebek mellett a proaktív szervizszolgáltatást (Proactive Service) is magában foglalja, amely igény szerint az ügyfélszolgálattal vagy közvetlenül a szervizzel létesít kapcsolatot. A vészhívás (Emergency Call) manuálisan is működtethető, de légzsák vagy biztonságiöv-előfeszítő kioldásakor automatikusan hív segítséget. A Bluetooth-kapcsolaton keresztül digitális eszközök csatlakoztathatók a rendszerre, a mobilkészülékek akkumulátora pedig igény szerint egy telefonboxban induktív úton is tölthető.

A ŠKODA KAROQ SCOUT alapfelszereltségében a KESSY kulcsnélküli hozzáférési rendszer is szerepel, amely az extrafelszerelésként kínált elektromos mozgatású csomagtérajtó használatát a Tip-to-Close funkcióval is lehetővé teszi. A gombnyomásra nyíló és záródó csomagtérajtó ekkor az ajtó enyhe meghúzására is csukódik. Kívánságra a csomagtérajtó a „virtuális pedál”, azaz a lökhárító alatti enyhe lábmozdulattal is nyitható. A fény- és esőérzékelő (Light and Rain Assist) sötétedéskor vagy rossz időjárási viszonyok közepette a tompított fény automatikus kapcsolásával segíti a vezetőt.

Természetesen a ŠKODA KAROQ SCOUT is a ŠKODA modelljeire jellemző „Simply Clever” megoldások egész sorát kínálja. Ilyen például a csomagtérajtóra rögzített csomagtérroló vagy éppen a kettős csomagtartó-padlózat. A mindennapos használatot könnyíti a hátsó táblagép-tartó, akárcsak a parkolókártya-, pénzérme- és SD-kártya-tartóval kialakított vezetőoldali rakodórekesz.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2017-ben több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: