Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új prémium Hankook nyári gumiabroncs első gyári felszerelésre

2018.10.19

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A BMW 6 Gran Turismo első gyári felszerelésével a Hankook abroncsgyár kiegészíti a Bayerische Motoren Werken felső kategóriás szegmensébe tartozó modellek számára történő beszállítást.


Más modellek mellett a Hankook többek között már a 7-es BMW-t is ultra-nagyteljesítményű nyári és téli gumiabroncsokkal látja el. Most a BMW csoport legújabb Gran Turismo generációja is többek között a Hannoverben kifejlesztett ultra-nagyteljesítményű (UHP) Ventus S1 evo 2 nyári abroncs defekttűrő változataival gurul le a gyártósorról, melyet a vállalat rendkívül korszerű európai gyárában állítanak elő.

Németország/Neu-Isenburg, 2018. október 19. – Magas szintű menetkényelem és sportos menetdinamika jellemzi a luxus kivitelű, ugyanakkor funkcionális BMW 6-os Gran Turismo modellt, melyet gyárilag többek között a Hankook UHP termékével, a Ventus S1 evo 2-vel szerelnek fel, speciális defekttűrő kivitelben, 245/45 R19 98Y RSC méretben az első, és 275/40 R19 101Y RSC méretben a hátsó tengelyen. A többszörös díjnyertes nyári abroncs megfelelő tapadást biztosít száraz és vizes útfelületen egyaránt. A kupészerű vonalvezetés és a felső kategóriás limuzinnak megfelelő nagy helykínálat remekül sikerült kombinációja az abroncs számára azzal a kihívással jár, hogy nem pusztán a megfelelő kényelmet kell biztosítania, hanem nagy teherbírásúnak is kell lennie, hogy az autó akár 1800 literes csomagterét ki lehessen használni.

A BMW 6-os Gran Turismo és a BMW 7-es luxuslimuzin mellett a Hankook jelenleg a bajor autógyár összesen 11 modelljét látja el abroncsokkal: a BMW X1, X2, X3, X4, X5, X6 modellsorozatai, a BMW 2-es Active Tourer, valamint a BMW 4-es és 5-ös sorozatok is részben Hankook abroncsokkal gördülnek le a gyártósorról. A Hankook ezzel tovább tudta erősíteni első gyári felszerelés üzletágát a korábbi évekhez képest. A BMW csoporttal folytatott együttműködés már 2011 óta fennáll, és a személygépkocsik és SUV-k abroncsokkal való ellátása mellett nyári, téli és négy évszakos abroncsokat is szállít, a motorsport abroncsokat is beleértve.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan prémium autógyárakkal fejleszthetjük tovább első gyári beszállítói tevékenységünket, mint a BMW csoport. A BMW 6-os Gran Turismo műszaki finomságait valószínűleg hamarabb észre lehet venni, mint a gumiabroncsainkét, ennek ellenére az abroncsaink az automobil jövője szempontjából fontos szerepet játszanak majd.“ – állítja a Hankook európai vezetője, Kim Han-Jun.

Az intenzív tesztfázis során az abroncsok magas szintű menetkényelmet mutattak kimondottan dinamikus menettulajdonságok mellett. Ezzel kiegészítik a BMW 6-os Gran Turismo menetdinamikáját és kényelmét, mely gyári alapfelszerelésként többek között hátsó légrugózással és automatikus szintszabályozással rendelkezik, így hosszú távolságokon is kényelmes utazást tesz lehetővé. Az abroncsoknak a száraz útviszonyok melletti kezelhetőség és a gördülési ellenállás terén is magas szintű követelményeket kellett kielégíteniük, emellett minimálisra kellett csökkenteni a belső és külső zajképződést. „A kiváló kényelmi és menetjellemzőket száraz és nedves úton nyújtott kiemelkedő teljesítménnyel kellett kombinálnunk. Ez nem pusztán egy speciális futófelületi keverék kifejlesztését tette szükségessé, hanem alapvetően újra össze kellett hangolni a keveréket, a futófelületi mintázatot és a szerkezetet.“ – állítja Klaus Krause, a Hankook hannoveri európai fejlesztési központjának (ETC) vezetője, ahol a BMW csoport abroncsait fejlesztik Európában.

Jelenleg 80 mérnök és technikus dolgozik a Hankook európai fejlesztési központjában, Hannoverben, és a hozzá tartozó spanyolországi és finnországi tesztpályákon a testreszabott abroncsmegoldásokon az európai autógyárak számára. A BMW csoport első gyári felszerelésű abroncsainak fejlesztése és széleskörű tesztelése is ott történik. A BMW 6 Gran Turismo számára a Hankook magyarországi ultramodern gyárában készülnek az abroncsok, ahol a személygépkocsi- és SUV-abroncsok gyártására specializálódtak, és amit világszinten az egyik legmodernebb abroncsgyárként tartanak számon.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: