Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens szektorspecifikus megoldásokat és jövőbeli technológiákat mutat be az Ipar 4.0-hoz

2018.10.19

Forrás: Siemens, Hírek
Az SPS IPC Drives 2018 kiállításon a Siemens számos szektorspecifikus megoldást és jövőbeli technológiát mutat be napjaink gyártóipari megoldásainak digitalizálásához.


A kiállítás területén felállított, több mint 4.000 négyzetméter alapterületű Siemens stand elsősorban a Siemens Digitális Vállalat portfoliójának új termékeire, megoldásaira és szolgáltatásaira fókuszál, amelyek lehetővé teszik a fizikai és digitális világ összekapcsolását. A kiállított megoldások nem csak a gép- és üzemgyártók, de mérettől függetlenül szinte minden – így többek közt a vegyiparban, légiközlekedési iparban, akkumulátoriparban, és élelmiszeriparban tevékenykedő – ügyfél számára lehetővé teszik tevékenységük rugalmasságának, hatékonyságának, minőségének, biztonságának és gyorsaságának javítását. A gyártási folyamatok növekvő komplexitásának lekövetése és az ezzel kapcsolatos előnyök kiaknázása érdekében a Siemens folyamatosan bővíti és erősíti portfolióját a legújabb jövőbe mutató technológiai megoldásokkal, a mesterséges intelligenciától a pereminformatikáig (edge computing).
 
Ahogy az idei szakkiállítás mottója, a „Digital Enterprise – Implement now!" (Digitális Vállalat – Vezesse be most!) is sugallja, a technikai feltételek már jelenleg is adottak az Ipar 4.0-hoz, a teljes értéklánc mentén megtalálható teljes körű megoldások formájában. A fejlesztéseket a személyre szabottság egyre növekvő foka és a piacok ebből adódó gyors átalakulása ösztönzi. A kiállításon bemutatásra kerül az innovációk és konkrét alkalmazások széles köre, ügyfelekre vonatkozó konkrét példákkal számos szektorból, így többek közt az additív gyártás és robotintegráció területéről – annak érzékeltetésére, hogy a digitális átalakulás a gyakorlatban sikerrel megvalósítható minden társaság számára, mérettől és iparágtól függetlenül. Bemutatásra kerülnek ennek részeként a mesterséges intelligencia révén megnyíló lehetőségek és távlatok is. A Siemens emellett bemutatja a gép és gyártási folyamat szintjén működő, megosztott adatfeldolgozási koncepcióját, az Industrial Edge-t is, mint ideális kiegészítőt a MindSphere alapú felhőhasználathoz. A perem (edge) alkalmazások olyan előnyöket kínálnak a felhasználók számára, mint például a gépleállások prediktív prevenciója céljából végzett gépi adatok elemzése, amellyel végeredményben javítható az üzem termelékenységi szintje.

A Digitális Vállalat alkalmazása a gépgyártásban
 
Az üvegek minőségellenőrzéséhez használt gép mintáján keresztül bemutatásra kerül, hogy a Digitális Vállalat hogyan alkalmazható a gépgyártásban. A Digitális Vállalat lehetővé teszi az ipari szoftverek és automatizálás tökéletes integrációját, megosztott adatmodell (shared data model) használatával. A holisztikus megközelítés és a teljes értéklánc a gépgyártók szemszögéből kerül bemutatásra: a gépkoncepciótól és szimulációtól, a tervezésen, megrendelésen és működtetésen át a szolgáltatásokig. A termék, a gyártási folyamat és a teljesítmény a digitális iker (digital twin) technológiának köszönhetően rövidül a tervezési és gyártási idő, rugalmas, teljesen automatizált gyártási koncepciók és hatékony folyamatok kerülnek bevezetésre. A technológia biztosítja emellett a magas minőséget és a szigorú biztonsági normák betartását. A MindSphere-hez való kapcsolódás a gépi adatok folyamatos gyűjtését és elemzését teszi lehetővé. Ez nem csak a gépi hatékonyság javítását teszi lehetővé az aktuális üzemmenetben, hanem a gyűjtött adatok visszatáplálását a digitális gépi modellbe, a további optimalizálás érdekében. A gyűjtött adatok alapján a gépgyártók új – például használatarányos fizetésen alapuló (pay per use) – szolgáltatásokat és üzleti modelleket fejleszthetnek ki.

A moduláris gyártás nagyobb rugalmasságot eredményez
 
A gyógyszer- és finomvegyszer-iparban és hasonló szektorokban tevékenykedő társaságok számára egyre fontosabb, hogy a változó piaci igényekre minél gyorsabban tudjanak reagálni a versenyképességük megőrzése érdekében. Erre az egyik lehetséges megoldást a moduláris üzemek kínálják, amelyek rugalmasan kombinálható modulokból állnak és MTP-ket (Module Type Packages) alkalmaznak. A szabványosított interfészek használata lehetővé teszi, hogy ezek az intelligens gépek és alrendszerek egyszerűen integrálhatóak legyenek egy teljes üzemmé – biztosítva azt a lehetőséget, hogy további modulok bekapcsolásával a gyártás rövid időn belül felfuttatható legyen. Az elmélet működése a gyakorlatban a Siemens standján a GEA társaság centrifugális elválasztója segítségével kerül bemutatásra, amely speciális vezérlővel és MTP-kel felszerelve egyszerűen integrálható a magasabb szintű vezérlőrendszerbe.
 
A MindSphere új funkciói
 
A Siemens a felhőalapú IoT operációs rendszeréhez, a MindSphere-hez készült új funkciókat is bemutatja a kiállításon – a vizualizációtól, az adatelemzésen át a peremszámítási funkciókig. Az idei MindSphere Lounge-ban bemutatásra kerül az IoT operációs rendszer által a termelékenység és hatékonyság javítására kínált lehetőségek széles skálája. Most első alkalommal az ügyfelek és partnerek közösen mutatnak be új alkalmazásokat és sikeres felhasználási lehetőségeket számos területről és iparágból.

Digitális átalakuláshoz kínált szolgáltatások
 
A digitális ipari szolgáltatások (Digital Industry Services) kulcsszerepet játszanak a Digitális Vállalat testreszabott, egyedi kialakításában. A Siemens a felhasználók számára széles körű támogatást biztosít e téren, a tanácsadástól, a megvalósításon át az adatelemzésig, aminek köszönhetően az ügyfeleknél akár 45 százalékkal csökkenhet a gépleállásokból fakadó időkiesés és 60 százalékkal csökkenhet az energiafogyasztás.

Villamos energia elosztás digitális környezetben

A hardver és szoftver gördülékeny interakciója a szisztematikus adatmenedzsmenttel kulcsfontosságú a digitális vállalkozások által megkövetelt, hatékony villamos energia elosztáshoz. A rendezvényen fogja bemutatni a Siemens közepes és alacsony feszültségű áramelosztás integrálását felhőalapú környezetbe, konkrét alkalmazások – például alállomások, ipari üzemek, adatközpontok, irodaépületek és több épületből álló ingatlancsoportok – példáján keresztül. A technikai alapot kommunikációra képes kapcsolótáblák, védelmi, kapcsoló és mérő készülékek adják, amelyek a lényeges energia adatokat összegyűjtik, holisztikus energia-hatékonysági koncepcióba integrálják, és elérhetővé teszik a MindSphere vagy más felhőalapú platformok felhasználói számára. Ennek köszönhetően nem csak az energia-hatékonyság és az üzem rendelkezésre állása javul jelentősen, de egyszerűbbé válik a működési és karbantartási munkafolyamatok optimalizálása és lehetővé válik a teljes értékteremtési folyamat egyszerűsítése.

Információk a rendezvényről

2018. november 27-én délután 13:00 órakor kerül sor a hagyományos Siemens sajtótájékoztatóra, az SPS IPC Drives kiállítás Szentpétervár termében (NCC kelet, 2. szint). A sajtótájékoztatón jelen lesz Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgató tanácsának tagja.

További információk a Siemens SPS IPC Drives 2018 kiállításon való szerepléséről:
http://www.siemens.com/sps-ipc-drives and www.siemens.com/press/sps2018

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: