Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

HUNGEXPO OTTHON A DESIGN-ban

2018.10.14

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
Sikerrel zárult az első OTTHON Design Ősz kiállítás és vásár a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.


A most debütáló rendezvényre csaknem 100 kiállító hozta el lakásbelső kialakításával és a design-nal foglalkozó termékeit, szolgáltatásait. A standok mellett számos szakmai program, kreatív ipari iskola börze és lakásvásár is várta a látogatókat.

A HUNGEXPO új fejlesztésű kiállítása, az OTTHON Design Ősz abból a felismerésből született, hogy a hazai építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési és átalakítási kedv az utóbbi két évben egyre ösztönzőbben hatott a lakberendezési piacra. Emellett a HUNGEXPO évek óta elkötelezett a hazai design szakma iránt: a tavaszi CONSTRUMA kiállításoknak immár évek óta sikeres eleme az  OTTHON Design, így a HUNGEXPO vezetőit nem érte váratlanul az önálló design kiállítás igénye. Az OTTHON Design Ősz az eredeti koncepciót továbbfejlesztve, új megoldásokkal, partnerekkel és programokkal kiegészítve fogadta a látogatókat a Budapesti Vásárközpont legmodernebb, G pavilonjában. A bruttó 9.500 négyzetméteres területen 97 kiállító vonultatta fel a lakásbelső kialakításához termékeit, szolgáltatásait.

Nemzetközi vonzása is volt a rendezvénynek, a román bútoripar remekeiből kaphatott ízelítőt a szakmai és a nagyközönség. A 300 négyzetméteres román standon 15 román bútorgyártó hozta el termékkínálatát. A nagy látogatói érdeklődés mellett számos üzleti tárgyalást bonyolítottak a részvevők.

A kiállítás stratégiai partnere az idén 15 éves Design Hét Budapest volt. Az együttműködésnek köszönhetően a látogatók ízelítőt kaphattak a folyamatosan bővülő hazai kreatív ipar eredményeiből. Az együttműködés egyik eleme a Pure Design projekt, amely olyan fiatal hazai bútortervezők számára kínál önálló bemutatkozási lehetőséget, akik már eljutottak brand építésük azon szakaszába, hogy termékeikkel készek az önálló megmérettetésre, piacra lépésre, vagy a korábbinál szélesebb közönség számára termékeik értékesítésére.

Ugyancsak a Hungexpo és a Design Hét együttműködésének gyümölcse a Hova tovább? felsőoktatási börze, melyen a kreatív szakma 24 oktatási intézménye vett részt és mutatta be a kiállítás három napján az általuk kínált képzési lehetőségeket. Az eseményhez kapcsolódva szervezett kerekasztal beszélgetést a kiállítás nyitónapjára az OTTHON Design Ősz másik szakmai partnere, a Bútorszövetség. A kerekasztal résztvevői – neves szakemberek, oktatási intézmények képviselői – a többi között arról beszélgettek, meddig és mit érdemes tanulni, és mit jelent a „long-life learning”.

Nagy siker volt a nagyközönség számára színes programokat kínáló Wood Like elnevezésű családi workshop, ahol szakértő fiatalok segítségével készíthették el saját bútoraikat.

A csaknem száz kiállító megjelenése mellett a rendezvény egyik központi eleme volt az Innováció – Otthon stand (A Style&Home Kft. szervezésében), amelyen mintegy 40 cég 8 tematika mentén mutatta be az otthonokhoz kapcsolódó innovatív megoldásokat, technikai fejlesztéseket. A kiállítás oázisát képező szigeten a trendi enteriőrök látványa mellett lakberendezési tanácsadási is várta a látogatókat.

A kiállítással egy időben rendezték a LAKÁS 2018 ingatlan kiállítást és vásárt, amely ismét egy tető alá hozta a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat és a biztosítókat. A lakáspiacot most jellemző felfokozott érdeklődés a rendezvényen is jól érezhető volt.

Az idei tapasztalatokat összegezve a HUNGEXPO jövőre is megrendezi az OTTHON Design Ősz kiállítást. A lakberendezéssel és design-nal kapcsolatos következő rendezvény pedig a CONSTRUMA kiállítási csokor lesz, 2019. április 3–7-ig.

www.hungexpo.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Ingatlan, építőipar ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: