Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sorra nyeri a környezetvédelmi díjakat a Budapest Airport!

2018.10.16

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Budapest, 2018. október 16. Egymás után két rangos környezetvédelmi elismerést is kapott a Budapest Airport: a napokban adták át az Ozone TV „Zöld Díját” a budapesti repülőtérnek, korábban pedig a Telekom „Delfin Díját” vehették át a repülőtéri szakemberek.


A Budapest Airport a tavalyi évben érte el egy szigorú nemzetközi ellenőrzés után az ún. karbon semleges státuszt, ami azt jelenti, hogy a budapesti repülőtér működése során különböző intézkedésekkel sikerült egyensúlyba hozni a repülőtér fosszilis energiafelhasználását. Ennek a nemzetközi mérőegysége a széndioxid-lenyomat, azaz a (angolból fordítva) karbon-lábnyom. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szakemberei azonban nem pihennek a babérjaikon, számos egyéb programot is beindítottak, amelyek mind a fenntartható fejlődést és a környezettel harmonikus működést helyezik előtérbe. Ilyen pl. a GreenAirport program, amelyhez számos repülőtéri cég és hatóság képviselői is csatlakoztak.

Az Ozone Díjjal olyan szervezeteket, valamint kis- és nagyvállalatokat ismernek el, amelyek működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után.  A díjazottaktól elvárják, hogy kiemelt fontossággal kezeljék a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést, akiknél a kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos példaértékű megoldások születtek és születnek a jövőben. A díjat a környezetvédelemmel foglalkozó szaksajtó javaslatai alapján olyan zsűri ítéli oda, amelynek tagjai az élet legkülönbözőbb területén szereztek értékes tapasztalatokat a fenntartható működésről.

Nagyon büszkék vagyunk, sikerült, elnyernünk az Ozone TV és a szakemberek által odaítélt díjat, hiszen előttük is sikerült demonstrálnunk, hogy készek vagyunk a légiközlekedésből adódó előnyöket megosztani azokkal, akik a közvetlen környezetünkben laknak és élnek.” – jegyezte meg Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi igazgatója a díj átadásakor. Azt is kiemelte, hogy a Budapest Airport a jövőben egyre újabb partnereket próbál megnyerni a fenntartható repülőtéri működés ügyének. Így egyebek mellett folytatódik a gázüzemű repülőtéri járművek elektromos meghajtásúra történő cseréje, napirenden van a LED-világítás széleskörű elterjesztése, ami szintén jelentős energia megtakarítást tesz lehetővé nagyobb fényteljesítmény mellett.

A Zöld Díjat odaítélő Ozone TV lehetőséget biztosít a Budapest Airportnak arra, hogy a képviselői az Egyenlítő c. műsorban ismertessék azokat a tervezett intézkedéseket, amikkel hozzájárulhatnak a fenntartható repülőtéri működés teljeskörű megvalósulásához.

Korábban a Budapest Airport elnyerte a Telekom által alapított Delfin Díjat is, amit a nagyvállalati kategóriában ítéltek oda. Ezt az elismerést is a Magyarországon működő nagyvállalatok közül olyanoknak adományozzák, amelyek tevékenységükkel összefogják a gazdaság egy-egy területének szereplőit és közös, a fenntarthatóságot célzó programot valósítanak meg.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: