Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sinumerik Edge: A Siemens bemutatja a szerszámgépekhez készült első Edge alkalmazásokat

2018.10.05

Forrás: Siemens, Hírek
A stuttgarti AMB 2018 rendezvényen mutatja be a Siemens a Sinumerik Edge-hez az Industrial Edge megoldását, mely kifejezetten a szerszámgép ágazat számára tervezett gép szintű platformhoz fejlesztettek.


Ez lesz az első alkalom, hogy meg lehet tekinteni a trochoidális maráshoz használt Optimize MyMachining/Trochoidal Edge alkalmazást.

Az Optimize MyMachining /Trochoidal a felhasználók számára frissítéseket tartalmaz a meglevő NC programokhoz, valamint optimalizált megmunkálási eljárásokat és retrofit alkalmazások esetében fenntarthatóságot biztosít dinamikus gépadatok és a hozzájuk tartozó adatbemenetek segítségével. Ennek köszönhetően csökken a szerszámok kopása, hosszabb lesz a gépek élettartama, és ezáltal csökkennek az általános készletezési költségek, ami viszont fokozza a gépek rendelkezésre állását és jelentős termelékenység növekedést eredményez. Mindezt a nagy teljesítményű Sinumerik Edge technológia teszi lehetővé. A számítások egyedi, optimális gép és tengely alapú dinamikus adatokon alapulnak. Egy vezérlő alapú interfésszel a gép közvetlenül programozható a Sinumerik Edge által biztosított számítási teljesítmény felhasználásával. Ez megelőzi a gép marási teljesítményét befolyásoló káros hatásokat és így optimalizálja a folyamatot. Az Optimize MyMachining /Trochoidal különösen jól használható régebbi gépeknél, mivel jelentősen csökkenti a gép mechanikai kopását.

Egy állapotfigyelő Edge alkalmazás prototípusa szintén bemutatásra kerül. A felhasználók gyorsan megkereshetik a megfelelő szerszámot és meghatározhatják akár a jelenleg fennálló, akár a hamarosan bekövetkező tényleges problémákat (például a súrlódás okait), illetve a beállítások módosításával javíthatják vagy helyreállíthatják a gép működését. Ennek a Sinumerik Edge alkalmazásnak a használata jelentősen fokozza a szerszámgép rendelkezésre állását és ezáltal a termelékenységet is.

A Siemens Industrial Edge megoldással a Siemens esélyt kínál a felhasználóknak arra, hogy a klasszikus helyi adatfeldolgozás és a felhő alapú adatfeldolgozási közötti szakadékot saját igényeiknek megfelelően hidalják át. Az Edge számítási megoldás lehetővé teszi nagy adatmennyiségek csaknem valós idejű és visszajelzés nélküli helyi feldolgozását. Ezenkívül csökken a memória és az adatátviteli költség, mivel az alkalmazás elvégzi a nagy adatmennyiségek előfeldolgozását és így végül csak a fontos adatok kerülnek továbbításra egy felhő vagy gyári szintű IT infrastruktúrába. A Siemens Industrial Edge támogatja a MindSphere-hez, a Siemens saját nyílt, felhő alapú IoT operációs rendszeréhez használható felhő alapú adatátviteli protokollokat. A jövőben támogatni fogja a Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) protokollt is az adatátvitel biztonsága és hatékonysága érdekében. A Sinumerik Edge megoldással a Siemens olyan, kifejezetten szerszámgépekhez fejlesztett szoftveralkalmazásokhoz készült helyi platformot kínál, amely rögzíti, előfeldolgozza és elemzi a szerszámgép működése során előállított nagyfrekvenciás adatokat és amely beépül a releváns automatizálási megoldásba.

A Siemens részvételéről az AMB 2018 rendezvényen további információk olvashatók a www.siemens.com/amb és a www.siemens.com/press/amb2018 oldalakon.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: