Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens pályázata nyerte el a Triton Knoll tengeri szélerőmű hálózati bekötéséhez tartozó szerződést

2018.09.28

Forrás: Siemens, Hírek
A német Innogy SE a Siemens Energy Management divízióját bízta meg a Triton Knoll tengeri szélerőmű hálózati bekötésének megtervezésével és kialakításával.


A Lincolnshire partjaitól 32 kilométerre készülő erőmű kapacitása elérheti majd a 860 megawattot, ezzel mintegy 800.000 angol otthon fogyasztásának megfelelő, tiszta és fenntartható villamos energiát biztosít, jelentősen hozzájárulva az Egyesült Királyság fenntartható energiacéljainak teljesítéséhez.

A Siemens feladata lesz többek közt egy négyhektáros, szárazföldi alállomás kiépítése Bicker Fennél, valamint a tengeri infrastruktúra – például két tengeri transzformátor modul (OTM®) – kialakítása. A jelenleg elterjedt, hagyományos, váltóáramú platformoknál jelentősen kisebb és könnyebb Siemens OTM® révén a társaság eredményesen segít az áramtermelőknek a hatékonyabb működés és a szállítási program megvalósításában.

Kiemelten fontos projektről van szó, amelynek révén a szigetországi háztartások és vállalkozások tiszta, zöld energiához juthatnak, és nagy örömünkre szolgál, hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk. Komoly tapasztalattal rendelkezünk hálózati hozzáférési projektek terén, és már alig várjuk, hogy piacvezető technológiánkat Triton Knollnál is alkalmazhassuk” – mondta Mirko Düsel, a Siemens Energy Management energia átviteli megoldásokat nyújtó üzleti egységének vezérigazgatója.

Az Innogy társaságnál a Triton Knoll projekt igazgatója, Julian Garnsey hozzátette: „Nagyon örülök, hogy ilyen tapasztalt partnercéggel dolgozhatunk együtt, mint a Siemens, amely megérti és támogatja azon célunkat, hogy beruházásainkkal segítsük az Egyesült Királyságbeli vállalkozásokat és beszállítókat, és részvételük kézzelfogható, valós lehetőséget teremtsen a versenyképes regionális és Egyesült Királyságbeli cégek számára, hogy profitálhassanak a projektből. Ez a projekt mintegy 2 milliárd fontos, hiánypótló beruházást hoz az Egyesült Királyság energia infrastruktúrájába."

Már folynak egy új tölcsértorkolat és az új alállomás építési területéhez vezető 3,8 kilométer hosszú bekötőút kialakítási munkálatai. A szárazföldi alállomás építése 2019 elején kezdődik és az építést megelőzően, az előkészítési fázis során a Siemens mérnökei szorosan együttműködnek a Triton Knoll csapatával és részt vesznek a projekt építését megelőző nyilvános információs napokon is.
 
A Siemens globális piacvezető a tengeri szélerőművek bekötése terén, és a hálózati hozzáférés kialakítása terén is komoly tapasztalattal rendelkezik. A társaság eddig mintegy 6.500 MW tengeri szélerőmű kapacitás hálózati bekötését végezte el, és tovább 4.500 MW-ra van még szerződése. A Triton Knoll a Siemens 10. tengeri projektje lesz az Egyesült Királyságban, és globálisan a 13. olyan projekt, amelyben a bekötéshez váltóáramú (AC) technológiát használnak.
 
A projektet a Siemens manchesteri irodájából irányítják majd, és az Egyesült Királyság beszállítói várhatóan további beszállítói szerződésekre is számíthatnak – további részletek néhány hónapon belül kerülnek bejelentésre. A Triton Knoll építése alatt a projekt várhatóan mintegy 3.000 munkahelyet, míg a kész erőmű üzemeltetése 170 munkahelyet teremt majd.

További információk a hálózati bekötésekről: www.siemens.com/gridaccess  

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: