Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens erősíti az együttműködést a KKV-kal az Ipar 4.0 megvalósítása érdekében

2018.09.28

Forrás: Siemens, Hírek
Az Ipar 4.0 megoldások széleskörű bevezetése során a Siemens egyre nagyobb szerepet szán a kis- és középvállalatokkal folytatott együttműködéseknek.


A kis- és középvállalatok képezik a német gazdaság gerincét. Éppen ezért a digitális átalakulásuk létfontosságú Németország jövőbeni sikeres gazdasági működése szempontjából” – mondta Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatóságának tagja a stuttgarti német KKV fórumon (Forum Deutscher Mittelstand). „Ehhez szorosabb együttműködésre van szükség a különböző méretű társaságok között, a most induló startup cégektől, a középméretű vállalatokon át a nagyvállalatokig”. A konferencián a német gépgyártási és üzemgyártási ipar számos ismert társaságának képviselői találkoztak és vitatták meg a kis- és középvállalatok sikeres jövőjét támogató stratégiai elképzeléseket.
 
Klaus Helmrich szerint, „a kis- és középvállalatok sikeres digitális átalakulásához a felsővezetés stratégiai döntései szükségesek, két szinten is. A cégeknek egyrészt összhangba kell hozniuk portfoliójukat az Ipar 4.0 koncepciójával, másrészt tovább kell fejleszteniük belső folyamataikat. Ennek része a munkavállalók képzése és oktatása”. Például a társaságoknak új megoldásokat, digitális szolgáltatásokat és üzleti modelleket kell kínálniuk, mint például „használatalapú fizetést” (pay per use) a gépek és üzemek értékesítéséhez. Emellett innovatív technológiákat – felhőalapú alkalmazásokat, additív gyártást, rugalmas kezelési rendszereket, mesterséges intelligenciát – kell alkalmazniuk. Az integrált ipari biztonsági intézkedések kulcsfontosságúak az IT technológiákba vetett bizalom erősítéséhez és a kiberkockázatok minimalizálásához.
 
A digitális átalakuláshoz szükséges technikai előfeltételek a Siemens Digital Enterprise portfoliójának köszönhetően ma már adottak, mely révén ma már rugalmasabb működés, rövidebb piacra kerülési idő, magasabb hatékonyság és minőség érhető el. A Siemens konkrét példákkal is tud szolgálni olyan ügyfélalkalmazásokról, amelyeknek köszönhetően az üzemek és gépek fejlesztéséhez akár 30 százalékkal kevesebb idő is elegendő. A gyártási hatékonyság és produktivitás akár a negyedével javítható.
 
A digitális megoldásokhoz már jelenleg is elérhető megoldások egyike a MindSphere – a Siemens által fejlesztett, nyílt, felhő alapú IoT operációs rendszer – amely adatelemzési módszerekkel segít a társaságoknak versenyelőnyük növelésében. A MindSphere minimális beruházással üzembe állítható és a társaság igényeire és méretére szabható. Ezzel kapcsolatban, az együttműködések új formáiról szólva Klaus Helmrich a 2018. januárban létrehozott „MindSphere World" felhasználói szervezetre utalt, amelynek már több mint 50 tagja van Németországban és Olaszországban. A szervezet célja a MindSphere ökoszisztémájának bővítése világszerte. A szervezet támogatja a tagokat az IoT alkalmazások kialakításában és optimalizálásában a MindSphere használatával, és új piacokat nyit a digitális gazdaságban.
 
A MindSphere World kiváló példája a különböző iparágakban tevékenykedő és különböző méretű vállalkozások, valamint startup cégek és kutatóintézetek közötti együttműködés új formáira” – tett hozzá Klaus Helmrich. „Meggyőződésem, hogy az együttműködés ezen formája az Ipar 4.0 sikerének kulcsa”.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: